Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ιπτάμενες καρέκλες...

Διπλωματικό επεισόδιο λίγο έλλειψε να δημιουργηθεί το βράδυ της Τρίτης μετά το τέλος του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική Καρσίγιακα για το FIBA Challenge Cup στη Λευκωσία όταν περίπου 500 οπαδοί της κυπριακής ομάδας άρχισαν να πετάνε κέρματα και αναπτήρες και στη συνέχεια… καρέκλες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς την αποστολή της τουρκικής ομάδας ενώ στη συνέχεια αρκετοί από αυτού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν την αποστολή της Καρσίγιακα περικυκλώνοντας για αρκετή ώρα τα αποδυτήρια.
Η είδηση εδώ και λίγη ώρα κάνει τον γύρο του κόσμου και φιλοξενείται ακόμη και από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον πλανήτη. Όπως έγινε γνωστό οπαδοί του ΑΠΟΕΛ παρά τη νίκη της ομάδας τους με 82-80 επιτέθηκαν στην αποστολή της Καρσίγιακα πετώντας καρέκλες (χαρακτηριστικό το φωτογραφικό στιγμιότυπο) ενώ χρειάστηκε η επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης προκειμένου να φυγαδευτεί από το γήπεδο η τουρκική ομάδα. Στη συνέχεια δε, στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε, βρέθηκαν πάνω από χίλιοι αστυνομικοί που δημιούργησαν ασπίδα προστασίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Οι απόψεις σχετικά με το αν υπάρχουν τραυματίες διίστανται αφού ο μεν μάνατζερ της Καρσίγιακα Νιχάτ Μαλά υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι άτομα του τεχνικού τημ της ομάδας τραυματίστηκαν από ρήψεις αντικειμένων ενώ ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης Μιχάλης Κατσουνόρος τόνισε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο 15χρονων (!!!) οπαδών του ΑΠΟΕΛ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν συνεχείς επαφές πολιτικών παραγόντων Κύπρου και Τουρκίας με τις αρμόδιες αρχές. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και ο Πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία επικοινώνησαν μέχρι και με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στα κατεχόμενα ενώ ο εντεταλμένος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Εγκεμέν Μπαγκίς ήρθε σε επικοινωνία ακόμη και με τον Κύπριο στην καταγωγή Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ζητώντας την εξακρίβωση, μέσω βίντεο, όλων όσων προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails