Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ευρωλίγκα: Νέο σύστημα για την προκριματική φάση

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα αποφάσισε, καταρχήν, η Ευρωλίγκα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη παρουσία εκπροσώπων επτά ομάδων και τεσσάρων λιγκών με μοναδική από πλευράς Ελλάδας αυτή του Γενικού Διευθυντή του Ολυμπιακού Χρήστου Σταυρόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, η πρόταση που υπερψηφίστηκε αναφορικά στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα αλλάζει δραστικά τον τρόπο διεξαγωγής τους. Προκειμένου λοιπόν να μειωθούν τα έξοδα από τις μετακινήσεις αλλά και η κούραση των παικτών των ομάδων οι περισσότεροι εκ των οποίων μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα αγωνίζονται στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αποφασίστηκε να καταργηθούν οι διπλοί εντός και εκτός έδρας αγώνες όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. Πλέον, οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της διοργάνωσης, θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των 8 ομάδων έκαστος και θα αναμετρούνται σε συγκεκριμένη τοποθεσία, σε μία πόλη δηλαδή, για ένα τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) με συνεχόμενους αγώνες. Τέσσερις προημιτελικούς, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό σε κάθε όμιλο για τις δύο ομάδες που θα προκριθούν στους 24 της τελικής φάσης.
Αποφασίστηκε επίσης η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου ενώ για πρώτη φορά το φάιναλ-φορ θα είναι… ευέλικτο (μετά το φετινό «πάθημα» ελέω Μακαμπί) και θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας στις 4-6 Μαίου ή (εναλλακτική ημερομηνία) 11-13 Μαίου!
Επίσης, έγινε γνωστό ότι φέτος αυξήθηκε κατά 24,6% η παρουσία θεατών στα γήπεδα (παράλληλα με αύξηση της τάξης του 11% στη χωρητικότητα των γηπέδων) και πως οι αγώνες της διοργάνωσης μεταδόθηκαν από 59 τηλεοπτικούς σταθμούς σε 168 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι: Φερνάντο Μινούτσι (Σιένα), Βαλεντίνο Ρένζι (Lega Ιταλίας), Χρήστος Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Αντρέι Βατούτιν και Ναταλία Φουράεβα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ραντοβάν Λόρμπεκ (Αδριατική Λίγκα), Γιαν Πόμερ (BBL Γερμανίας), Χουάν Κάρλος Σάντσες και Σίλβια Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσεάν Κερεχέτα και Κάρλος Ιζάρ (Κάχα Λαμποράλ), Αρκάντιουσζ Λεβαντόβσκι (Προκόμ), Ενγκίν Οζερχούν (Εφες Πίλσεν), Πιερ Γκραλ και Ντζιλαλί Μεζιάν (LNB Γαλλίας).

2 σχόλια:

  1. Κύριε Ψαράκη νομίζω ότι κάνεις ένα μικρό λάθος, αν κρίνω και από άλλα links σχετικά με το θέμα. Οι δύο νικήτριες των final-8 δεν θα παίξουν μεταξύ τους για μία θέση στην Ευρωλίγκα αλλά θα προκρίνονται και οι δύο. Αφού και στο τωρινό σύστημα 22 ομάδες πηγαίνουν απευθείας και 2 από τα προκριματικά.

    Φιλικά

    Νίκος-ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Νικος-ΠΑΟΚ
    Μάλλον έχεις δίκιο. Το διορθώνω... Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails