Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο χρησμός του Μιζράχι

Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή αποκάλυψη ότι η Μακαμπί ενημέρωσε επίσημα την Ευρωλίγκα ότι δεν θα μεταβεί στη Βαρκελώνη για το φάιναλ-φορ στο οποίο προκρίθηκε αν δεν αλλάξει είτε η μέρα είτε η ώρα του τελικού της 8ης Μαΐου θα μπορούσε να είναι και… Πρωταπριλιάτικη γκάφα. Πλην όμως δεν ήταν. Κάθε άλλο μάλιστα αφού η συγκεκριμένη ιστορία φαίνεται ότι θα απασχολήσει έντονα το ευρωπαϊκό μπάσκετ τις επόμενες μέρες.
Οι εξελίξεις βέβαια τρέχουν, οι φήμες οργιάζουν αλλά αν θέλετε μία δική μας έστω παρακινδυνευμένη πρόβλεψη αυτή τη στιγμή, η Μακαμπί θα πάει στο φάιναλ-φορ αφού η Ευρωλίγκα τείνει προς το να ικανοποιήσει το αίτημά της.
Η βραδιά της Πέμπτης στη Νόκια Αρένα ήταν γιορτινή για τη Μακαμπί αλλά τα χαμόγελα διαδέχθηκε ο προβληματισμός για το τι θα πράξει τελικά η Ευρωλίγκα αφού όπως έσπευσε να δηλώσει ο εκ των ιδιοκτητών της «ομάδας του λαού» Νταβίντ Φέντερμαν, «η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, αν η Ευρωλίγκα δεν αλλάξει τη μέρα ή την ώρα του τελικού δεν θα πάμε στη Βαρκελώνη».
Ο προπονητής της Μακαμπί Ντέιβιντ Μπλατ εκτός από περιχαρής για την πρόκριση δήλωσε και «έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιαδήποτε εξέλιξη, ακόμη και το να μην πάμε στη Βαρκελώνη» αν και όπως πρόσθεσε «κάτι μέσα μου λέει πως θα πάμε τελικά».
Αυτός που τάραξε τα νερά ήταν για μία ακόμη φορά ο ισχυρός άνδρας της Μακαμπί Σιμόν Μιζράχι. Ο Μιζράχι έκανε δηλώσεις με νόημα… Πυθείας τόσο το βράδυ της Πέμπτης όσο και το πρωί της Παρασκευής. Αφού λοιπόν αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Μακαμπί στη Βιτόρια για τους δύο πρώτους αγώνες με την Κάχα Λαμποράλ «πετάχθηκε» μυστικά στη Βαρκελώνη και συναντήθηκε με τον Τζόρντι Μπερτομέου, στη συνέχεια έκανε μία δήλωση από την οποία φάνηκε πως η εύρεση λύσης είναι κοντά…
«Το γεγονός ότι αποκλείσθηκαν από το φάιναλ-φορ τόσο η Μπαρτσελονα όσο και ο Ολυμπιακός κάνει τους διοργανωτές πλέον πιο ευέλικτους όσον αφορά στο πρόγραμμα» είπε «φορώντας» το σαρδόνιο χαμόγελό του ο Μιζράχι.
Οσο για τις τελευταίες πληροφορίες από το Ισραήλ; Κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Παρασκευής μία φήμη που έλεγε ότι η Ευρωλίγκα «συμφώνησε» να αλλάξει την ώρα διεξαγωγής του τελικού και να την ορίσει για τις 16.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ισραήλ) κάτι όμως το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τη διοργανώτρια αρχή ούτε από τη Μακαμπί.
Διέρρευσε δε, πως υψηλά ιστάμενοι της Μακαμπί το πρωί της Παρασκευής επικοινώνησαν με υψηλόβαθμα στελέχη της Ισραηλινής κυβέρνησης και ζήτησαν και τη δική τους συμβολή ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρωλίγκα (μέσω της ισπανικής κυβέρνησης) ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα της Μακαμπί.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ενώ όλα αυτά λάμβαναν χώρα το πρωί της Παρασκευής, ισραηλινές εταιρείες αγόραζαν κατά… εκατοντάδες τα τελευταία διαθέσιμα πακέτα ακριβών εισιτηρίων (ταξιδιού και αγώνων) για το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης κάτι το οποίο θα μπορούσε να εκθλιφθεί και ως μέσο πίεσης προς τους διοργανωτές…
Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η τοποθέτηση του παλιού παίκτη της Μακαμπί Μότι Ντάνιελ, μέλος της ομάδας του 1991 που είχε "στιγματιστεί" από την παρουσία της στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης παίζοντας μπάσκετ μετά την "απαγορευμένη ώρα", ο οποίος στο προσωπικό του blog στην εφημερίδα Yediot Ahrotod έγραψε: "Είμαι σίγουρος πως τόσο ο Σιμόν Μιζράχι όσο και ο Νταβίντ Φέντερμαν δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος του 1991 που στιγμάτισε την ομάδα και όλους εμάς και δεν θα πάνε την ομάδα στη Βαρκελώνη αν οι διοργανωτές δεν αλλάξουν το πρόγραμμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails