Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τζάρεντ Χόμαν ο... Φιλιππινέζος!

Αν ο Τζάρεντ Χόμαν μείνει στην Ελλάδα και τη νέα σεζόν δεν αποκλείεται να τον προσφωνούμε με τη νέα του… εθνικότητα αν επαληθευτεί δημοσίευμα εφημερίδας των… Φιλιππίνων σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας της χώρας Ράικο Τόρομαν! Όπως λοιπόν αναφέρει δημοσίευμα η Ομοσπονδία μπάσκετ των Φιλιππίνων μετά από εισήγηση του Σέρβου τεχνικού έχει ως 2η επιλογή για τον αμερικανό που θα πάρει τη θέση του «νατουραλιζέ» της ομάδας τον σέντερ του Αμαρουσίου!
Οι «Smart-Gilas» όπως είναι το παρατσούκλι της Εθνικής ομάδας των Φιλιππίνων λοιπόν ψάχνει εδώ και καιρό έναν αμερικανό σέντερ για να τον κάνει… Φιλιππινέζο ενόψει του Πανασιατικού Πρωταθλήματος του προσεχούς Νοεμβρίου που θα διεξαχθεί στην Κίνα και θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.
Πρώτη επιλογή των Φιλιππινέζων είναι ο Γκρεγκ Στέιμσμα, ένας σέντερ ύψους 2μ.11 που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ουινσκόνσιν και αγωνίζεται στο NBDL με τη Σιου Φολς Σκάι Φορς έχοντας 17,5 πόντους, 8,5 ριμπάουντ και 4,5 τάπες μέσο όρο. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Τόρομαν (οι παλαιότεροι τον θυμούνται από τη θητεία του στον πάγκο του Παγκρατίου στη δεκαετία του ΄90). Αν οι διαπραγματεύσεις με τον Στέιμσμα δεν προχωρήσουν τότε δεύτερος στη σειρά προτεραιότητας είναι ο Τζάρεντ Χόμαν ενώ στην… επετηρίδα ακολουθούν ο Ερλ Μπάρον και ο επίσης γνωστός μας από την πρόσφατη θητεία του στον Ηλυσιακό Μπράιαν Μπουτς!
Να σημειωθεί ότι το μπάσκετ στις Φιλιππίνες είναι μακράν του δεύτερου το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα ενώ η Εθνική ομάδα έχει να εμφανισθεί σε μεγάλη διοργάνωση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1978 που είχε διεξαχθεί στις Φιλιππίνες!

3 σχόλια:

  1. αλήθεια, μια και το ανέφερες, γιατί οι φιλλιπίνες δεν συμμετέχουν σε καμία διεθνή διοργάνωση; αν δεν κάνω λάθος, εκτός από θέμα χαμηλής δυναμικότητας, παίζει και κάτι σχετικά με τιμωρία - αποκλεισμό της από διεθνείς διοργανώσεις η οποία έληξε σχετικά πρόσφατα αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί.
    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν Αριστοτέλη. Η ιστορία με τις Φιλιππίνες είναι μεγάλη και μπερδεμένη. Με λίγα λόγια υπήρχε κόντρα της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας (που είναι κράτος εν κράτει) και της Ομοσπονδίας που είχε ως αποτέλεσμα να φτιαχτουν... δύο Εθνικες ομάδες για τους Πανασιατικούς της Ντόχα το 2005 (μία ημιεπαγγελματική και μία επαγγελματική) που οδήγησε στην αποβολή της χώρας για δύο χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις. Με την παρέμβαση της FIBA όμως τα βρήκαν τελικά, δημιουργήθηκε μία νέα μπασκετική αρχή και ετοιμάζουν μία νέα ομάδα ψάχνοντας (εδώ και ένα χρόνο) για αμερικανό σέντερ να τον κάνουν νατουραλιζέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπως πάντα αυθεντία. Ευχαριστώ. και κάτι ακόμα, γιατί μόλις γύρισα από ταξίδι εκτός Ελλάδας και δεν είμαι ενημερωμένος - τον Πανελλήνιο υπάρχει περίπτωση να τον δούμε κάπου τηλεοπτικά ή έστω ιντερνετικά?

    ευχαριστώ και πάλι.

    Αριστοτελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails