Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Συμφωνία-ρεκόρ για τα τηλεοπτικά του NCAA

Μία νέα εποχή ξεκινάει για το τελικό τουρνουά του NCAA μετά την απόφαση της διοίκησης του NCAA να προχωρήσει αφενός στην επέκταση του τουρνουά από τις 65 στις 68 ομάδες και αφετέρου στη συμφωνία με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS και Turner για συμβόλαιο μέχρι το 2024 αντί του… ευτελούς ποσού των 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 8,15 δισεκατομμύρια ευρώ, ή αν προτιμάτε 740 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αφού η συγκεκριμένη συμφωνία θα ισχύσει από το 2013 και μετά!
Το συμβόλαιο του NCAA με το CBS ολοκληρώνεται σε τρεις σεζόν και μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2010 το NCAA είχε το δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας. Η προηγούμενη συμφωνία που ήταν διάρκειας 11 χρόνων είχε αποφέρει στο NCAA 6 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η νέα για 11 χρόνια (+3 που βρίσκονται σε εξέλιξη) θα αποφέρει κάτι λιγότερο από τα διπλάσια χρήματα.
Στο «παιχνίδι» των δικαιωμάτων πάντως μπαίνει και το τηλεοπτικό δίκτυο του δισεκατομμυριούχου Τέρνερ από το 2016 και μετά αφού θα μοιράζεται τους αγώνες με το CBS.
Οσον αφορά τώρα στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά δεν προχώρησε η σκέψη για επέκταση στις 96 ομάδες (κάτι που αναμένεται να γίνει τα επόμενα χρόνια) αλλά από τη νέα σεζόν οι ομάδες από 64+1 θα είναι 68 (θα υπάρξουν τέσσερα και όχι ένα όπως μέχρι τώρα ματς για αγώνες πρόκρισης στους 64).
Να σημειωθεί, τέλος, πως φέτος σημειώθηκε νέο ρεκόρ τηλεθέασης των αγώνων μέσω του web site του NCAA (NCAA on demand) με 8,3 μοναδικούς χρήστες και 11,7 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, νούμερα αυξημένα κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails