Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Βγάζει τις... γούνες στο σφυρί το Νο1 του ντραφτ!

Το να επιλεγείς στο Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ και να αγωνισθείς για 15 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη φαίνεται πως δεν αρκεί για να εξασφαλίσεις τα… γεράματά σου. Κάπως έτσι την πάτησε ο προ 19ετίας Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ Ντέρικ Κόλεμαν ο οποίος κατέθεσε αίτηση πτώχευσης των επιχειρήσεών του λόγω οφειλών ύψους 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε 50 με 99 διαφορετικούς οφειλέτες!
Όπως λοιπόν ανέφερε δημοσίευμα της The Wall Street Journal ο απόφοιτος του Σίρακιους, Νο1 του ντραφτ του 1991 και ρούκι της χρονιάς για τη σεζόν 1991-2 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σε Δικαστήριο του Ντιτρόιτ, στη γενέτειρά του δηλαδή. Ο Κόλεμαν ο οποίος υπολογίζεται ότι στην 15ετή καριέρα του στο ΝΒΑ κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια είχε επενδύσει σε διάφορες επιχειρήσεις στην περιοχή και κυρίως στη δική του επιχείρηση ονόματι Corner Coleman με στόχο την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών του Ντιτρόιτ μέσω ακινήτων αλλά κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η μείωση στην αγορά του real estate και κάτι οι λάθος χειρισμοί, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, τον οδήγησαν στην πτώχευση.
Ο Κόλεμαν εκτός των άλλων είχε μερίδιο μετοχών στο ξενοδοχείο Hilton Garden Suites στο Ντιτρόιτ, σε αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ντόνατς και πίτσας και σε άλλες μικρότερες εταιρείες. Τα χρέη του δε ανέρχονται κυρίως σε 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον Comerica Bank αλλά και προς στεγαστικό δάνειο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ιδιοκτησία του στο Μίσιγκαν. Εκτός των άλλων, δε, χρωστάει… δανεικά από 50.000 στον Δήμαρχο του Ντιτρόιτ και στον πρώην θρύλο του ΝΒΑ Ντέιβ Μπινγκ. Οσο για τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή του και αναμένεται να κατασχεθούν είναι μία συλλεκτική Buick του 1957 αξίας 20.000 δολαρίων, ένα Chevrolet Nova του 1970 αξίας 5.000 δολαρίων και μία Bentley του 1997 αξίας 50.000 δολαρίων, μαζί με δύο θαλάσσια σκάφη αξίας 90.000 δολαρίων και δύο πανάκριβες γούνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails