Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εδώ είναι πλέι-οφ...

Ε, ρε γλέντια… Τα πλέι-οφ στο ΝΒΑ μόλις ξεκίνησαν με τους πρώτους αγώνες στα οκτώ ζευγάρια να ολοκληρώνονται τα ξημερώματα της Δευτέρας αλλά μαζί παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι και όσοι συμμετέχουν στο… πάρτυ άρχισαν τις κοκορομαχίες. Μετά από μόλις έναν αγώνα λοιπόν είχαμε πόλεμο δηλώσεων κυρίως στην αναμέτρηση Κλίβελαντ-Σικάγο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιοακίμ Νοά, κλωτσοπατινάδα στο Σέλτικς-Χιτ και πολλά ακόμη δροσερά…
Οι δηλώσεις πάνε κι έρχονται λοιπόν δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ότι το… πανηγυράκι της κανονικής περιόδου είναι… μακρινό παρελθόν και πως από εδώ και πέρα θα πέσουν κορμιά!
Στο πρώτο ματς Σέλτικς-Χιτ και λίγο πριν το τέλος του ο Κουεντίν Ρίτσαρντσον έκανε φάουλ ρίχνοντας στο παρκέ τον Πολ Πιρς στον οποίο έψαλε και ένα… τροπάριο για να σπεύσει ο Κέβιν Γκαρνέτ να ζητήσει… εξηγήσεις. Όλα αυτά μπροστά στον πάγκο των Χιτ με δύο παίκτες της Χιτ (Μαγκλόιρ, Κουκ) να φεύγουν από τη θέση τους για συμπαράσταση και τον Γκαρνέτ να ρίχνει και μία… αγκωνιά στον Ρίτσαρντσον μέσα στην αναμπουμπούλα! Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία του Γκαρνέτ για τον 2ο (απόψε στη Βοστώνη) αγώνα της σειράς.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως για την κόντρα Γκαρνέτ-Ρίτσαρντσον δεν πήρε θέση κάποιος εκ των πρωταγωνιστών αλλά ο… μαϊντανός Γιοακίμ Νοά ο οποίος από το Κλίβελαντ όπου βρίσκεται με τους Σικάγο Μπουλς δήλωσε πως «ο Γκαρνέτ είναι βρώμικος παίκτης» και πως «χρησιμοποιεί συνέχεια τους αγκώνες του με κίνδυνο να τραυματίσει τους αντιπάλους του». Στη δήλωση αυτή του Γάλλου σέντερ απάντησε ο προπονητής των Σέλτικς Ντοκ Ρίβερς ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε με ουκ ολίγη δόση ειρωνίας: «Νοά; Παίζει ο Νοά στα πλέι-οφ;»
Ο δυναμικός σέντερ των Μπουλς πάντως, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του… δηλωσάκια (πριν την έναρξη της σειράς με το Κλίβελαντ είχε πει πως «θα σοκάρουμε τον κόσμο») επιτέθηκε με δηλώσεις του και στο κοινό της Κουίκεν Λόουνς Αρίνα του Κλίβελαντ αλλά και στην πόλη! Ο Νοά ο οποίος όποτε έπιανε τη μπάλα στον 1ο αγώνα άκουγε τα εξ αμάξης από τους φαν των Καβς δήλωσε δίχως αιδώ «The city of Cleveland sucks», σε… ελεύθερη μετάφραση «το Κλίβελαντ βρωμάει» και σήμερα αναμένεται οι φαν των Καβς να του ετοιμάσουν ακόμη πιο…θριαμβευτική υποδοχή.
Και οι δηλώσεις δεν σταματούν εδώ. Ο Ντέρικ Ρόουζ των Σικάγο Μπουλς δεν έκρυψε τα συναισθήματά του μετά τον 1ο αγώνα με τους Καβς και δήλωσε πως «από εδώ και πέρα θα πρέπει να χτυπάμε τους αντιπάλους μας», σε μία (ανεπιτυχή) προσπάθεια να ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του να παίξουν πιο δυναμικά από εδώ και πέρα κόντρα στην παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς αλλά μάλλον να ξεσηκώσει κι άλλο το κοινό του Κλίβελαντ κατάφερε.
Μέσα σε όλα αυτά οι Γιούτα Τζαζ έχασαν για το υπόλοιπο της σεζόν τον Τούρκο σέντερ Μεμέτ Οκούρ ο οποίος κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της χώρας του αφού στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει για τρεις και στη χειρότερη για έξι μήνες εκτός δράσης αφού έπαθε υποτροπή σε προηγούμενο τραυματισμό.
Δείτε τι έγινε στην κλωτσοπατινάδα στη Βοστώνη

4 σχόλια:

  1. George75

    Εμενα προσωπικα μου αρεσουν κοκορομαχιες.Και το "ξυλο" μια χαρα ειναι.Αντρικο δεν ειναι το αθλημα?Επισης ευτυχως που αφηνουν στο ΝΒΑ πιο πολυ τις επαφες γιατι εδω στην Ευρωπη τον κανει γυναικειο το αθλημα.Στην παραμικρη επαφη φαουλ.

    Οσο αφορα τα ματς.Ειδα το Κλιβελαντ-Μπουλς και Λεικερς-Οκλαχομα.
    Το Κλιβελαντ επαιξε οσο χρειαστηκε χωρις να φορταρει ιδιατερα.Ο Βασιλιας Λεμπρον δεν ηταν εντυπωσιακος αλλα πολυ ουσιαστικος.4 ταπες και 5 ποντοι+1 ασσιστ στα τελευταια 2 λεπτα οταν οι Μπουλς πλησιασαν στους 7 ποντους καθαρισε το ματς και εδειξε γιατι ειναι μακραν ο κορυφαιος του κοσμου ακομα και οταν δεν ειναι σε μεγαλη μερα.Κανει την διαφορα ο ανθρωπος.Ειναι σε αποστολη.Αν παρει φετος το πρωταθλημα βαζεθ γερα θεμελια για να γινει ο καλυτερος παιχτης ολων των εποχων και να περασει ακομα και τον Τζορνταν.Απο οτι ακουγεται εχει κλειδωσει και το mvp για δευτερη συνεχη χρονια.

    Οσο αφορα τους Λεικερς με την Οκλαχομα?Ο Ντουραντ και ο Κομπε εχτισαν ενα ομορφο δευτερο Στειπλς Σεντερ με τα τα τουβλα και την αστοχια που ειχαν.
    Και αν για τον Κομπε ξερουμε την ποιοτητα και οτι μπορει να ανεβασει στροφες ο Ντουραντ μοιαζει υπερτιμημενος.Ναι διαβασαμε οτι βγηκε πρωτος σκορερ και μαλιστα μολις στα 21 του αλλα την μπαλα δεν την δινει ουτε απο το δεξι στο αριστερο.Κακες επιλογες κακα σουτ οταν μπορουσε να πασαρει στους συμπαιχτες του αλλα αυτος προτιμουσε να περνει τραβηγμενες απο τα μαλλια προσπαθειες.Επισης αν βλεπω παιχτη 2.08 να σουταρει συνεχεια απεξω,δεν μου κανει.Μπες μεσα σε ρε φιλε,μπουκαρε μεσα στην ρακετα.Τι μονο με σουτακια θα την βγαζεις?Πρεπει να παρει και κιλα.Ειναι πολυ αδυνατος.
    Ο Ουεστμπρουκ μου αρεσε πολυ περισσοτερο.


    Ο Λεμπρον για πλακα τους εχεις ολους.Καλα λενε οι Αμερικανοι και τους ειχα παρεξηγησει οτι ειναι μειγμα Τζορνταν και Ματζικ.Δικιο εχουν.Ο ανθρωπος πασαρει καλυτερα απο τον Τζορνταν και σκοραρει καλυτερα απο τον Ματζικ.
    Μεγαλη ευκαιρια να γινει αυτος καλυτερος και απο τους 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. George75


    Kριμα που δεν εδειξε η Νοva το χθεσινο ματς Κλιβελαντ-Σικαγο.Ο Λεμπρον εκανε οργια αφου ειχε 40π,8ριμ,8αστ,2μπλ.Μεγαλος παιχτης ο πιτσηρικας.


    Ωραιο ματς αυτο της Πεμπτης Οκλαχομα-Λεικερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα George 75 μου έκανε εντύπωση από το πρώτο ματς των Καβς το πάθος του κόσμου (φοβερή ατμόσφαιρα) και των παικτών στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα. Ωρες-ώρες εμοιαζε να παίζουν 8 εναντίον 5 στο παρκέ. Ο King δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πάρει το ματς στο τέλος όταν οι Μπουλς μείωσαν στους 7. Στο ματς των Λέικερς που είδα... διαδικτυακά (live) δεν υπήρχε σύγκριση των ψηλών της μίας (Γκασόλ, Μπάινουμ) και της άλλης (Κρστιτς, Κόλισον και... Ιμπάκα).
    Οσο για τα ματς που δείχνει η NOVA δεν αποφασίζει το κανάλι, αλλά το ΝΒΑ. Ο,τι μας δίνει σας... δίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. George75

    Oντως τρομερη ατμοσφαιρα.Ειδικα χθες που το ειδα με Αμερικανικη περιγραφη ο κοσμος ακουγοταν πολυ ενθουσιωδες.Πολυ ομορφη ατμοσφαιρα.
    Ο ΛεΜπρον χθες εδειξε για μια ακομα φορα γιατι ειναι εξωγηινος και οχι ανθρωπος.Εκανε τα παντα ενω μολις οι Μπουλς πλησιασαν στους 3 ποντους 5 λεπτα περιπου πριν ληξει το ματς το καθαρισε ξανα με 11 σερι ποντους δικους του.40 ποντοι συν 8 ασσιστ συν 8 ριμπαουντ.Δεν υπαρχει ο τυπος.Και ειναι ποσο 25 ετων?Τρομαζει αυτο.
    Αν παρει φετος το πρωταθλημα πιστευω οτι θα ακολουθησουν πολλα στην συνεχεια.
    Ειμαστε ολοι μαρτυρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails