Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο χάρτης της επόμενης Ευρωλίγκα

Η κατάκτηση του EyruCup από τη Βαλένθια έκανε γνωστή τη 14η από τις 24 ομάδες της Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν. Πέρα από τα 13 εγγυημένα συμβόλαια (στον 2ο από τα 3 χρόνια συμβολαίου) απομένει να μάθουμε άλλες δέκα ομάδες, οκτώ μέσω των πρωταθλημάτων Γαλλίας, Σερβίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Γερμανίας και Ιταλίας. Πως διαμορφώνεται ο «χάρτης» της επόμενης Ευρωλίγκας.


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Οι 13 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο (έως και τη σεζόν 2011-12) θυμίζουμε ότι είναι οι εξής:
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ
3. Κάχα Λαμποράλ
4. Μπαρτσελόνα
5. Ουνικάχα Μάλαγα
6. Ρεάλ Μαδρίτης
7. Παναθηναϊκός
8. Ολυμπιακός
9. Εφες Πίλσεν
10. Φενέρμπαξε/Ούλκερ
11. Ζαλγκίρις Κάουνας
12. Λοτομάτικα Ρόμα
13. Μοντεπάσκι Σιένα
Η Βαλένθια ως τροπαιούχος του EuroCup έγινε η 14η ομάδα με μονοετές συμβόλαιο (C License) ενώ μονοετές συμβόλαιο θα λάβουν σε πρώτη φάση άλλες τέσσερις ομάδες (B License). Πρόκειται για τις:
15. Πρώτος κανονικής περιόδου Γαλλίας: Σολέ ή Λε Μαν (με βάση τα έως τώρα δεδομένα)
16. Πρωταθλητής Σερβίας: Λογικά η Παρτιζάν Βελιγραδίου
17. Πρωταθλητής Λιθουανίας: Μία εκ των Ζαλγκίρις ή Λιέτουβος Ρίτας αλλά με δεδομένο ότι η Ζαλγκίρις έχει εγγυημένο συμβόλαιο η Λιέτουβος θα παίξει στην Ευρωλίγκα μόνο αν πάρει το πρωτάθλημα αλλιώς θα διεκδικήσει θέση μέσω των προκριματικών.
18. Πρωταθλητής Πολωνίας: Λογικά η Προκόμ Γκντίνια
Επίσης, εγγυημένο μονοετές συμβόλαιο (B License) θα πάρουν και οι πρωταθλητές:
19. Κροατίας
20. Σλοβενίας
21. Γερμανίας
22. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στην Ιταλία (είτε φιναλίστ των τελικών με τη Σιένα που αναμένεται να φτάσει μέχρι εκεί είτε η 2η της κανονικής περιόδου αν στους τελικούς των πλέι-οφ φτάσουν Σιένα και Ρόμα που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο).
Στην περίπτωση που η Λιέτουβος Ρίτας δεν πάρει το πρωτάθλημα στη Λιθουανία, τότε με βάση το rank της Ευρωλίγκα που είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, μονοετές συμβόλαιο θα πάρει με βάση το rank της Ευρωλίγκα η φιναλίστ του πρωταθλήματος Ρωσίας.
Όλα τα παραπάνω φυσικά θα ισχύσουν στην περίπτωση που στα πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Ρωσίας και Τουρκίας πρωταθλητές και φιναλίστ αναδειχθούν ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο από τις χώρες αυτές.
Από εκεί και πέρα για τα προκριματικά, η 8αδα των ομάδων θα συμπεριλαμβάνει σίγουρα τουλάχιστον μία ομάδα από την Ελλάδα (την 3η μέσω των μικρών τελικών των πλέι-οφ αν και εφόσον οι δύο «αιώνιοι» παίξουν στους τελικούς) ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρχει μία ομάδα από την Ιταλία και τουλάχιστον μία από τη Γαλλία, είτε η πρωταθλήτρια Γαλλίας (αν δεν είναι ίδια με την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου) είτε η φιναλίστ (αν πρωταθλήτρια είναι η ίδια ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο).
Βέβαια με την Ευρωλίγκα κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για οτιδήποτε αφού και πέρυσι άλλα έλεγαν ότι θα ισχύσουν και άλλα έγιναν τελικά αφού αγνοήθηκαν από τα προκριματικά η 2η ομάδα της Κροατίας, η 2η ομάδα της Σερβίας ενώ η πρωταθλήτρια Ουκρανίας (Αζόβμας πέρυσι) απέσυρε τη συμμετοχή της με τη διοργανώτρια αρχή να… μοιράζει δεξιά και αριστερά τα περιβόητα wild cards που πέρυσι πήγαν στη γαλλική Λε Μαν και τον Αρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails