Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Το προφίλ των αντιπάλων της Ελλάδας

Γνωριμους αντιπάλους θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Με τους διοργανωτές Τούρκους συναντηθήκαμε και το 2006 στην Ιαπωνία (1η φάση) όπως και με την Κίνα (φάση των 16) ενώ με το Πουέρτο Ρίκο είχαμε παίξει αντίπαλοι τόσο το 1994 όσο και το 1998 ενώ τη Ρωσία την αντιμετωπίσαμε στον μικρό τελικό του 1994 και στον ημιτελικό του 1998. Δείτε το προφίλ των αντιπάλων της Ελλάδας.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Η διοργανώτρια του Μουντομπάσκετ αναμένεται να παραταχθεί με όλα της τα αστέρια στο δικό της ραντεβού. Με τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς στον πάγκο και τους ΝΒΑερς Τούρκογλου, Οκούρ, Ιλιασόβα στο παρκέ μαζί με τους Αρσλάν, Σαβάς, Τουντσερί, Ομέρ Ασίκ έχοντας και την έδρα στο πλευρό της είναι θεωρητικά το φαβορί του ομίλου.
ΡΩΣΙΑ
Ο άγνωστος Χ της διοργάνωσης. Στο Ευρωμπάσκετ έλειψαν οι Κιριλένκο, Χόλντεν, Κριάπα και Μοργκούνοβ αλλά είναι άγνωστο αν θα δώσουν το παρόν στην Τουρκία. Πάντως ο Ισραηλινοαμερικανός τεχνικός της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ έχει στα χέρια του μία πλειάδα ταλαντούχων παικτών όπως ο σέντερ Μοζγκόβ, ο Βορόντσεβιτς, ο Φριτζόν, ο Μόνια κ.α. ικανή να διεκδικήσει τη διάκριση. Ο Κιριλένκο ίσως αγωνισθεί, ο Χόλντεν στα 36 του δύσκολα θα πει το «ναι» ενώ λογικά θα επιστρέψει ο Κριάπα μαζί και ο νατουραλιζέ ΜακΚάρτι αν και λόγω ηλικίας ίσως προτιμηθεί κάποια άλλη λύση.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ
Γεμάτο γνωστούς παίκτες είναι το Πουέρτο Ρίκο με τον Μανουέλ Σιντρόν στον πάγκο. Η ανανεωμένη ομάδα της Καραϊβικής έχει να επιδείξει τον Κάρλος Αρόγιο (Μακάμπι), τον Φιλμπέρτο Ρίβερα (πέρασε από την ΑΕΚ), τον Λάρι Αγιούσο (πέρασε από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας), τον βετεράνο σέντερ Ντανιέλ Σαντιάγκο αλλά και το νέο αίμα που αντιπροσωπεύει ο φόργουορντ της Παρί/Λεβαλουά Ανχελ Ντανιέλ Βασαλό, ο σέντερ Ρικάρντο Σάντσες, ο γίγαντας των 2μ.22 Πίτερ Τζον Ράμος και ο φόργουορντ Καρμέλο Λι.
ΚΙΝΑ
Η πρώην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας θα βρεθεί αντιμέτωπη της Ελλάδας όπως και το 2006 (φάση των 16). Στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα ηττήθηκε στον τελικό από το Ιράν αγωνιζόμενη όμως δίχως τον Μινγκ Γιάο. Ο σέντερ των Ρόκετς δύσκολα θα δώσει το παρόν στη διοργάνωση αφού ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό και θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν. Ο Ουάνγκ Ζιζί έχει φτάσει αισίως στα 31, ο ταλαντούχος Γιανλιαν Γι των Νιου Τζέρσεϊ Νετς αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα τραυματισμών ενώ υπάρχει και ο φόργουορντ Γιούε Σουν μαζί με τον Φανγκιου Ζου.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Καθοδηγούμενη από έναν παίκτη που πέρασε πρόσφατα από το πρωτάθλημα της Α1 θα παραταχθεί η άγνωστη στο ευρύ κοινό ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο λόγος για τον μέχρι πέρυσι γκαρντ της Καβάλας Πάπε-Φιλίπ Αμαγκού ο οποίος αγωνίσθηκε ως Γάλλος. Αλλωστε οι περισσότεροι από τους παίκτες της ομάδας του Ραντοαλ Ντεσαρζέν (Ελβετός προπονητής της Γαλλικής Ντιζόν) αγωνίζονται στη Γαλλία. Όπως ο Σουλεϊμάν Ντιαμπατέ και ο Ερίκ Κραβέν της Ντιζόν, ο Ισιφέ Σουμαχόρο της Στρασμπούρ, ο Ερίκ Ντιντιέ Ταπέ της Αβεϊρόν και ο Ναμορί Μειτέ της Παρί/Λεβαλουά. Υπάρχουν και οι αμερικανοαναθρεμμένοι όπως ο Ισμαέλ Ν’Ντιαγιέ του Φλόριντα (παίζει στο Μαρόκο), ο Τσάρλς-Νόε Αμπούο του Μπρίγχαμ Γιανγκ και ο Τζόναθαν Καλέ του Πρόβιντενς ενώ στους ψηλούς ξεχωρίζει ο Μοχάμεντ Κονέ που παίζει στην τουρκική Αντάλια. Η Ακτή Ελεφαντοστού πήρε τη 2η θέση στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα χάνοντας στον τελικό από την Ανγκόλα 82-72.

2 σχόλια:

  1. Κοίτα, κάτι ΤουρκοΡικοΚινεζοΑφρικανούς τους έχουμε τακτικούς. Με τους Ρώσους πάλι, με εξαίρεση το 1995 (ορκίζομαι...) δεν μπορούμε να βρούμε το κουμπί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails