Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Επιδημία απολύσεων στην Ισπανία


Επιδημία απολύσεων έπεσε στο ισπανικό πρωτάθλημα αφού δύο ομάδες, η Φουενλαμπράδα και η Μούρθια προχώρησαν στην αντικατάσταση των προπονητών τους και βρίσκονται στην αναζήτηση των αντικαταστατών του Λουίς Γκουίλ και του Μόντσο Φερνάντεζ αντίστοιχα. Νοκ-άουτ ως το τέλος της σεζόν ο Λιθουανός σέντερ της Ζαλγκίρις Κάουνας Ποβίνας Τσουκίνας (φωτό).

Η Μούρθια λοιπόν, ουραγός στο πρωτάθλημα της ACB στην Ισπανία με μόλις δύο νίκες σε 11 αγώνες προχώρησε στην απόλυση του Μόντσο Φερνάντεζ με… συνοπτικές διαδικασίες. Υποψήφιοι αντικαταστάτες του Φερνάντεζ είναι ο Εντου Τόρες, ο Χούλιο Λάμας και ο Ρικάρντ Κάσας αν και η αγωνιστική κατάσταση στην ομάδα μοιάζει μη αναστρέψιμη και ο υποβιβασμό της ιδιαίτερα πιθανός.
Ιδια κατάσταση (και ίσως… χειρότερη) επικρατεί στη Φουενλαμπράδα. Μετά την ήττα-διασυρμό από τη Μπανταλόνα με 42 πόντους διαφορά (61-103) η ομάδα της Μαδρίτης έφτασε στις επτά σερί ήττες (αν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 4/4 νίκες) και ο πρόεδρός της Χοσέ Κιντάνα προχώρησε στην απόλυση του Λουίς Γκουίλ. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει ο Τσους Ματέο.
Τέλος στη Ζαλγκίρις, μία μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκους Μπράουν έως το 2011 ήρθαν τα άσχημα μαντάτα με τον σοβαρό τραυματισμό του σέντερ Ποβίνας Τσουκίνας ο οποίος χτύπησε σοβαρά στους χιαστούς και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails