Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Μπάουμαν: Μουντομπάσκετ με 32 ομάδες από το 2018!


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 17 χώρες υπέβαλαν αίτηση για να πάρουν μία από τις 4 wild card της FIBA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας πριν η διεθνής Ομοσπονδία αποφασίσει να δώσει τα τέσσερα τελευταία «εισιτήρια» σε Ρωσία, Λιθουανία, Γερμανία και Λίβανο. Ανοιχτό και πολύ πιθανό το ενδεχόμενο συμμετοχής 32 ομάδων στο προσεχές Μουντομπάσκετ άφησε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Μπάουμαν λοιπόν μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ερωτηθείς για τις 17 αιτήσεις για wild card και το αίτημα πολλών ομάδων για «επέκταση» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος απάντησε πως «εκεί οδηγείται το μπάσκετ». Ο Μπάουμαν υποστήριξε πως δύσκολα η αλλαγή από 24 σε 32 ομάδες θα γίνει για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014 αλλά θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι οι ομάδες θα γίνουν 32 στη διοργάνωση του 2018!
«Είναι προφανές ότι το μπάσκετ γιγαντώνεται σε ΄΄ολο τον κόσμο. Θέλουμε περισσότερες ομάδες από την Αφρική, την Ασία, την Αμερική να μετέχουν στη διοργάνωση. Ολοι βλέπουν ότι εκεί κατευθυνόμαστε. Πρέπει φυσικά να συζητήσουμε πολλά θέματα οργανωτικής φύσης για ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά πιστεύω ότι οδηγούμαστε προς την αύξηση των ομάδων σε 32», παρατήρησε ο Μπάουμαν.

1 σχόλιο:

  1. Υπερβολικό το βρίσκω!

    Είναι τόσα άλλα τα προβλήματα...ας περιμένουμε 2 διοργανώσεις και στην τελική ας τις κάνουν 28,με ομίλους που θα παίζει κι ένα ρεπό,δε χάλασε ο κόσμος προκειμένου να μην πέσει το όποιο επίπεδο.Τέλος,ας κάνει μια σοβαρή προκριματική φάση,εκτός κι αν καταντήσουν τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα σε dejure{sic} προκριματικές φάσεις για Παγκόσμιο & Ολυμπιάδα!

    υ.γ. είχα ξεχάσει να δω το παρόν άρθρο,αλλά το σχόλιό μου σε νεότερη αναρτησή σου δεν είναι εκτός ύλης,χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails