Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κλήρωση με παγίδες


Καλή αλλά με παγίδες κρίνεται η κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας για την πρώτη φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον Γ Ομιλο οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Αγκυρα μαζί με την οικοδέσποινα Τουρκία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007 Ρωσία, το Πουέρτο Ρίκο, την Κίνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (28 Αυγούστου) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κίνα (πρώην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας) η οποία δύσκολα θα έχει στη σύνθεσή της τον σέντερ των Χιούστον Ρόκετς Μινγκ Γιάο ενώ στη συνέχεια θα παίξει κατά σειρά με το Πουέρτο Ρίκο (29/8), την Τουρκία (31/8), την Ακτή Ελεφαντοστού (1/9) και ολοκληρώνει την πρώτη φάση κόντρα στη Ρωσία (2/9).
Στη δεύτερη φάση ο όμιλος της Εθνικής μας θα διασταυρωθεί με τον Δ Ομιλο (Γ1-Δ4, Γ2-Δ3, Δ1-Γ4, Δ2-Γ3) σε νοκ-άουτ αγώνες.
Συνοπτικά οι όμιλοι
Α ΟΜΙΛΟΣ (Σμύρνη)
Σερβία, Αργεντινή, Αυστραλία, Ιορδανία, Γερμανία, Ανγκόλα
Β ΟΜΙΛΟΣ (Κωνσταντινούπολη)
Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία, Σλοβενία, Ιράν, ΗΠΑ
Γ ΟΜΙΛΟΣ (Αγκυρα)
Κίνα, Τουρκία, Ρωσία, Πουέρτο Ρίκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Ελλάδα
Δ ΟΜΙΛΟΣ (Καϊσερί)
Λιθουανία, Λίβανος, Γαλλία, Ισπανία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία

2 σχόλια:

  1. Θα μπορούσες ν' αναφερθείς λίγο παραπάνω στις...wild cards? Ποιες κόπηκαν από τις 16,μετά πώς και γιατί επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένες 4; (πλάκα πλάκα τώρα μου διαφεύγει η 1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η FIBA δεν ανακοίνωσε ποτέ και τα ονόματα των 17 ομάδων που ζήτησαν wild card. Πρόσκληση πήραν Λιθουανία, Ρωσία, Γερμανία και Λίβανος. Από δικές μου πληροφορίες ξέρω ότι είχαν ζητήσει προσκληση ακόμη οι: Νιγηρία, Καμερούν, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊπέι, Μεγάλη Βρετανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ουρουγουάη, Μεξικό. Το όλον 4+9 ομάδες. Μου λείπουν 4, ε, που θα παει θα τις βρω...
    Οσο για το πως επιλέχθηκαν, με βάση κριτήρια επιτυχιών στο πρόσφατο παρελθόν, τη δημοτικότητα του αθλήματος, το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπάρχει για μετάδοση των αγώνων και τα... 500 χιλιαρικα ευρω για promotion της FIBA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails