Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί...

Τον ήχο της μπάλας θέλουν να ακούσουν στο Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και τη Γλασκόβη οι Βρετανοί. Ποιας μπάλας; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε φέρνοντας στο μυαλό σας τον Λάμπαρντ, τον Τζέραρντ και τον Ρούνεϊ διαβάστε τις επόμενες γραμμές. Γιατί δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματικότητα. Η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμη να ζητήσει από τη FIBA Europe τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ είτε του 2015 είτε του 2017.
Όπως δήλωσε στο BBC λοιπόν ο Διευθυντής της υποψηφιότητας Κρις Σπάις η Μεγάλη Βρετανία θέλει να διοργανώσει ένα από αυτά τα δύο Ευρωμπάσκετ προκειμένου να δοθεί συνέχεια στη συμμετοχή της στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Τα γήπεδα στα οποία θα φιλοξενηθούν οι αγώνες είναι η O2 Arena στο Λονδίνο, η Echo Arena στο Λίβερπουλ, η MEN Arena στο Μάντσεστερ και η Commonwealth Games Arena στη Γλασκόβη.

14 σχόλια:

  1. you 'll never walk alone...

    υ.γ.
    με τρέλα πάω Γλασκώβη ακόμη και τάβλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η εξέλιξη. Προφανώς οι Βρετανοί ψάχνουν να βρουν κάτι να απασχολούν τις αρένες τους (μιας και έχουν μικρή παράδοση στα σπορ κλειστού χώρου) και η ομοσπονδία τους ψάχνεται γενικώς για να κάνει το σπορ πιο γνωστό. Αν συνδυάζω σωστά τις πληροφορίες, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να γλυκάνουν τον Μπάουμαν που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέψει την συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στο μπάσκετ στο Λονδίνο γιατί λέει 'δεν είναι σίγουρος ότι το πρότζεκτ εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του αθλήματος' (μας χαρίζαν γάιδαρο δήλαδη και τον κοιτάζουμε στα δόντια). Από σένα όμως περιμένω και ένα σχόλιο για το γεγονός ότι το Ευρωμπάσκετ 2013 ακόμα δεν έχει ανάδοχο χώρα μετά την απόσυρση της Σλοβενίας. Κάτι έγραψε το superbasket.gr, με όλο τον σεβασμό όμως για τους συναδέλφους σου, αυτό έγινε μέσα από το πρίσμα της σταθερά αβανταδόρικης στάσης τους προς τον πατερούλη (έγραψαν κιόλας ότι το Ελλάντα μπορεί να ενδιαφέρεται για την διοργάνωση επειδή η ΕΟΚ ξέρει να βρίσκει χορηγούς στο πιτς φυτίλι!). Για κάνε ένα από τα ιντερνάσιοναλ ρεπορτάζ σου να μας ενημερώσεις για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι τρελοι τελειως.. οτι ναναι.. στην Ο2 παντως θα παω να δω κανα παιχνιδι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΠιΖήτα
    Με χαλάει που δεν έχουν στην πρόβλεψη το Εδιμβούργο, αλλά δεν γμται. Ενα τσιγαρο δρομος ειναι απο τη Γλασκοβη...
    @Απεργοσπάστης
    Αυτο ακριβως ειναι. Οχι σαν κατι αλλες χωρες... Παιζει και το θεμα των Ολυμπιακών του 12 και της συμμετοχής τους, βλεπουν οτι κανεις δεν αναλαμβάνει το Γιουρο του 13 και ορμηξαν. Οι Σλοβένοι δεν αποσύρθηκαν, το θελουν το Euro αλλα με τους δικους τους οικονομικους όρους. Πήγα πρόσφατα Λουμπλιάνα, δεν ειναι δα και πλούσιος λαός. Αν η ΕΟΚ κάνει πως παίρνει του 13 τη διοργάνωση θα πρόκειται για τεραστιο σκάνδαλο. Ποιος μωρέ να βρει χορηγους στην Ομοσπονδία; Πλάκα κάνουμε. Ασε που στη FIBA Europe ούτε ζωγραφιστους δεν θα μας θέλουν για κάποια χρονια... Πάντως θα το κάνω το ρεπορτάζ ακομη πιο αναλυτικο...
    @The Hoop
    Δεν "παίζω". Κλέβεις Σίμο, κλέβεις όντας εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός να φτιάξει η Celtic τμήμα basket!!!
    Xαχαχα...

    Ρε συ Γιάννη,μόνο με 3 κλειστά;Θα μου πεις,γιατί στο Ελλάντα πόσα είχαμε;

    Αλλά για εξήγησέ μας αυτό με τους οικονομικούς όρους της Λιουμπλιάνα.


    Υ.Γ. (1)
    τελικά η 2ετία εξακολουθεί;
    Υ.Γ. (2)
    μήπως να φτιαχτεί μια ενωμένη λίγκα στις χώρες του Ατλαντικού (Βέλγιο,Ολλανδία,Ηνωμ.Βασίλειο,κτλ) και μετά να διοργανωθεί και Ευρωμπάσκετ; Η συγκεκριμένη ιδέα είναι κλεμμένη από το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @bhoy
    Αν σου πω τώρα ότι υπάρχει ομάδα Glasgow Celtics στη Σκοτία και το παρατσούκλι τους ειναι... Bhoys θα με πιστέψεις; Και ομως δεν κάνω πλάκα...
    Τα κλειστά που αναφέρουν (4 και οχι 3) ειναι απλά ενδεικτικά. Πόσα άλλωστε χρειάζονται για ενα Ευρωμπάσκετ; Για τα περι Σλοβενίας και 2013 ειναι απλά τα πραγματα. Η FIBA ζητάει κάποια μινιμουμ πράγματα (πληρωμένη διαμονή και μετακινήσεις ομάδων στο εσωτερικο) επειδη (ξανα)ανοιξαν τη σχετική φάμπρικα οι Λιθουανοί για το 2011. Θυμιζω απλά ότι τη σχετικη φαμπρικα του "ολα πληρωμενα" την ξεκίνησε η Ελλάδα με το Ευρωμπάσκετ του 1995 το οποίο οπως ειχα αποκαλύψει το έτος 1993 όταν δούλευα στην Ηχω πήραμε με το έτσι θέλω επειδη αρχικα ηθελαν να το διοργανωσουν οι Τούρκοι με αποτέλεσμα να γινει... Τουρκος ο Γ.Β. Οι Σλοβενοι λοιπον δεν εχουν τοσα χρηματα για να καλυψουν ολα αυτα τα εξοδα (διαμονή, διατροφη, μετακινησεις) αλλα μερος τους, η κυβέρνηση δεν δινει χρηματα γιατι εκει ειναι σοβαρη χωρα και δεν θα τους κράξουν απλα αλλα θα τους πάρουν με τα γιαούρτια (με τον κεσέ) και that's all.
    Η διετία εξακολουθεί και μάλιστα για 24 ομάδες από το 2011 ενώ οσον αφορά την ενωμένη λίγκα της... Βορειοατλαντικης "συμμαχιας" δεν ειναι κακή ιδέα. Ειναι... χάλια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ένα..ένα..

    1/ Ιδού: http://www.glasgowrocks.co.uk/
    Για να ξες,το είχα ψάξει το ζήτημα διότι η Γλασκώβη είναι μια πόλη ακόμη χωρισμένη σε καθολικούς/προτεστάντες εν αντιθέσει με το Εδιμβούργο.Για να μην κουράζω, εναντίον του sectarianism είναι υποτίθεται όλοι,αλλά εγώ καθότι βαμμένος βλέπω ότι οι "Κέλτες" έχουν πιο πολλά ξε-κολλήματα{sic}. Φαντάζομαι πως η ομάδα basket θα συνενώνει όλες τις περιοχές κι όλα τα δόγματα.

    2/Σοβαρότατη χώρα,ακόμη πιο σοβαρός λαός (αν και δεν ξεχνιέται εκείνη η εντολή στον Γιούρι Ζντοβτς).Φαντάζομαι,όμως,πως θα τα βρουν στην μοιρασιά.

    3/ Με βάση τις τελευταίες διοργανώσεις,χρειάζονται το λιγότερο 4 γήπεδα! Μην γράψω και 5.

    4/ Γιατί χάλια αγαπητέ; Πώς αλλιώς θα δυναμώσουν οι χώρες αυτές; Ούτε εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης εθνικών πρωταθλημάτων,αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με χώρες που έχουν 2-3 μικρομεσαίες ομάδες,πανευρωπαϊκά.

    Hail Hail που γράφουν και στην Glascow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς είναι καλό για το άθλημα να "απλώνεται" και σε μη μπασκετικές χώρες (εφόσον βέβαια έχουν τις υποδομές να το στηρίξουν). Η Βρετανία είναι μια καλή περίπτωση.

    Σε αντίθεση με τη Νότια Αφρική που διοργάνωσε το ποδοσφαιρικό μουντιάλ, η Βρετανία έχει έτοιμες υποδομές και δεν θα χρειαστεί να (ξανα)χρεωθούν οι Βρετανοί τα έξοδα μιας τέτοιας διοργάνωσης. Όπψς έγινε με τους έρμους τους νοτιοαφρικανους για να επεκτείνουν εκεί τις δουλειές τους κάποιες εταιρίες. Ή όπως έγινε με τη δική μας Ολυμπιάδα.

    Αυτό που παραμένει ερωτηματικό για μένα είναι η υποστήριξη του κοσμου. Θα γεμίσουν τα γήπεδα; Στα ΝΒΑ live tour γεμίζουν; Ή θα έχουμε φαινόμενα Πολωνίας; Αυτό είναι ένας σημαντικός δείκτης.

    Μετά μπαίνει και το θέμα του promotion. Ο Ντενγκ ή ο Γκόρντον είναι ("εμπορικά", όχι αγωνιστικά) οι Άγγλοι Γιάο; Ξενυχτάνε οι συμπατριώτες τους για να τους παρακολουθήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=awositUJYLM


    Aφιερωμένο σε όλους μας!!!
    Εξάλλου οι στίχοι είναι αλληγορικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @colonel gomelsky
    Συνταγματάρχη μου μαζι σου. Ευρωμπάσκετ στα Λονδίνα, τα Αμστερνταμ, τα... Ρεϋκιαβικ (εχουμε και Ισλανδό πρόεδρο άλλωστε). Βαρέθηκα πια 25 χρονια στις Βαρκελωνες, τις Ρώμες και την Πολη. Το ερώτημα για τον κοσμο δυσκολα μπορει να απαντηθει. Σπόνσορες παντως θα βρουν σίγουρα. Τόσες στοιχηματικες υπαρχουν στο νησί, σιγά μη δε βρουν. Οσο για τη σχεση των Βρετανων με το μπάσκετ σε παραπεμπω στη σελιδα http://www.facebook.com/#!/pages/You-know-youre-a-British-basketball-player-when/326783171911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "7. You gotta pay to play
    8. You look into the stands during a game and see 4 people watching"

    LOL. Κορυφαίο. Έκανα ήδη like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @colonel gomelsky
    Απλά μοναδική "ανάλυση" στη σελίδα. Την έχει γράψει ενας καλός Αγγλος συνάδελφος. Το είχα κάνει αφιέρωμα πέρυσι στο All Star Basket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία η σελίδα Γιάννη. Όντως, ώρα είναι να πάνε τα Ευρωμπάσκετ και κάπου πιο 'παρθένα'. Απόσο θυμάμαι στην Σουηδία το '03 η προσέλευση του κόσμου (στην τελική φάση τουλάχιστον) ήταν αξιοπρεπής. Αλλά επιτέλους, και θα το φωνάζω όπου βρίσκω, Ευρωμπάσκετ κάθε 4 χρόνια!!! Με 24 ομάδες Ευρωμπάσκετ κάθε 2 χρόνια θα είναι παρωδία. Σχετικά με την Σλοβενία, οι συγκάτοικοί μου είναι Σλοβένοι και μου λένε ότι το θέμα είναι κάθε μέρα στις ειδήσεις εκεί. Οι Σλοβένοι θέλουν πολύ να το διοργανώσουν, απλά η FIBA θα πρέπει να το χειριστεί με τακτ γιατί στις εποχές που ζούμε να εκβιάζει μια μικρή χώρα για λεφτά θα είναι ό,τι χειρότερο για την εικόνα του αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Γιάννης:

    Μπορείς να γράψεις αριθμό τεύχους; Έχω τα περισσότερα περσινά, θα το ψάξω.

    ΥΓ. Άσχετο: And what about Miami????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails