Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Πέντε σταρ του ΝΒΑ στη Δομινικανή Δημοκρατία!

Μία σούπερ-ομάδα με άρωμα ΝΒΑ θέλει να φτιάξει η Δομινικανή Δημοκρατία ενόψει του "Αμέρικας" στο Πουέρτο Ρίκο προκειμένου να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το ερχόμενο καλοκαίρι του 2010. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή, η Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας έκανε πρόταση συμμετοχής σε πέντε παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και μάλιστα είναι και πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Πρόκειται για τον Φρανσίσκο Γκαρσία των Σακραμεντο Κινγκς, τον Τρέβορ Αρίζα (φωτό) των Λος Αντζελες Λέικερς, τον Τσάρλι Βιλανουέβα των Μιλγουόκι Μπακς, τον Αλ Χόρφορντ των Ατλάντα Χοκς και τον Στέφεν Τζάκσον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι τέσσερις πρώτοι έχουν καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία ενώ ο Τζάκσον έχει ρίζες στο νησί αυτό της Καραϊβικής. Ο μόνος πάντως που μέχρι στιγμής έχει αποδεχθεί την πρόσκληση έχοντας μάλιστα αγωνισθεί και στο παρελθόν στην ομάδα είναι ο σκόρερ των Κινγκς, Φρανσίσκο Γκαρσία.

3 σχόλια:

  1. Οι Χόρφορντ και Γκαρσία είναι βέροι Δομινικανοί αφού γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα. Νομίζω ότι και ο Χόρφορντ πρέπει να έχει αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα. Ο Βιλανουέβα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Δομινικανούς γονείς και νομίζω ότι και αυτός έχει αποδεχθεί ήδη την κλήση της ομοσπονδίας. Οι Αρίζα και Τζάκσον έχουν όντως ρίζες από εκεί. Πάντως διάβασα κάπου ότι οι 3 τελευταίοι λογίζονται ως νατουραλιζέ, οπότε μόνο ο ένας από τους τρεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εθνική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκαρσία είναι... βετεράνος της Εθνικής. Ο Χόρφορντ έπαιξε πέρυσι στο πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής. Ο Βιλανουέβα πριν 2 χρόνια ήθελε να παίξει αλλά είχε πρόβλημα με το διαβατήριο. Ο Αρίζα μάλλον θα είναι ο νατουραλιζέ (αν πάρει ο Βιλανουέβα διαβατήριο) αφού ο Τζάκσον μάλλον θα προτιμήσει τις διακοπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο Βιλανουέβα πάρει διαβατήριο τώρα, τότε θα είναι αυτός ο νατουραλιζέ. Νατουραλιζέ νομίζω θεωρείται όποιος παίρνει την υπηκοότητα όχι ταυτόχρονα με τη γέννησή του, αυτή την εντύπωση έχω. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ένας εκ των Αρίζα και Βιλανουέβα θα μπορεί να αγωνιστεί. Πάντως με τέτοιους παίκτες αυξάνονται αρκετά οι πιθανότητές τους να αγωνιστούν του χρόνου στο Παγκόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails