Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ευρωλίγκα 2009-2010 (update 14 Ιουνίου)

Με την πρόκριση των Βιλερμπάν και Ορλεάν στον τελικό των πλέι-οφ στη Γαλλία ξεκαθάρισε μία ακόμη θέση της Ευρωλίγκα που αφορά στην Ορλεάν που θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση. Πλέον απομένει μία θέση, για τη Γερμανία, την οποία θα πάρει η νικήτρια των τελικών ανάμεσα σε Ολντενμπουργκ και Τέλεκομ Βόννης σε μία σειρά που ξεκινάει απόψε. Αναλυτικά η λίστα των 21 εκ των 22 ομάδων που θα συμμετάσχουν σίγουρα στην Ευρωλίγκα αλλά και οι σίγουρες 8 ομάδες των προκριματικών.

1. Παναθηναϊκός
2. Ολυμπιακός
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ
5. Εφες Πίλσεν
6. Φενέρμπαξε/Ούλκερ
7. Σιένα
8. Λοτομάτικα Ρόμα
9. Ζαλγκίρις Κάουνας
10. Τάου
11. Ρεάλ Μαδρίτης
12. Μπαρτσελόνα
13. Ουνικάχα Μάλαγα
14. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο
15. Βιλερμπάν
16. Λιέτουβος Ρίτας
17. Παρτιζάν Βελιγραδίου
18. Τσιμπόνα
19. Ολίμπια Λουμπλιάνα
20. Ολντενμπουργκ ή Βόννη
21. Προκόμ Σοπότ
22. Κίμκι Μόσχας
Σημείωση: Οι 13 πρώτες ομάδες έχουν τριετές συμβόλαιο. Η Παρτιζάν Βελιγραδίου έχει διετές συμβόλαιο. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μονοετές συμβόλαιο.

Οσο για τις ομάδες των προκριματικών θα είναι οι εξής:

1. Μπένετον Τρεβίζο
2. Μαρούσι
3. Σαρλερουά
4. Ζαντάρ
5. Ορλεάν
6. Αζόβμας
7. Ερυθρός Αστέρας
Απομένει μία θέση που θα δωθεί με μορφή πρόσκλησης (wild card) από την Ευρωλίγκα. Επιλαχούσες σύμφωνα με το σύστημα βαθμολογίας της Ευρωλίγκα είναι οι: Βέντσπιλς (Λετονία), Νίμπουρκ (Τσεχία) και Αμστερνταμ (Ολλανδία). Ομως ίσως δοθεί η πρόσκληση σε άλλη ομάδα με βάση τα εισιτήρια που κόβει, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλες εμπορικές παραμέτρους. Με βάση αυτές πρώτη υποψήφια είναι η Αλμπα Βερολίνου (που διοργάνωσε το φετινό φάιναλ-φορ), η γαλλική Λε Μαν (που πάντως δεν τα πήγε καλά πέρυσι από πλευράς αποτελεσμάτων) ενώ... υποσχέσεις έχει δώσει ο Μπερτομέου και στη σερβική Χέμοφαρμ ως 2η καλύτερη της ειδικής βαθμολογίας στη Σερβία. Δεν υπάρχει πιθανότητα η ομάδα να προέρχεται από την Ισπανία ή την Ιταλία και λογικά και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails