Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

"Selection Day" απόψε στην 01.00

Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μία από τις αγαπημένες μέρες του χρόνου. Πρόκειται για τη βραδιά που η ειδική επιτροπή του NCAA θα επιλέξει τις 64+4 (από φέτος) ομάδες του τελικού τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος οι μάχες του οποίου θα ξεκινήσουν με τον αγώνα πρόκρισης τα ξημερώματα της Τετάρτης και επισήμως το απόγευμα της Πέμπτης με τους πρώτους αγώνες για τη φάση των 64 της March Madness. Πρόκειται φυσικά για την ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Selection Day. Τόσο το τηλεοπτικό δίκτυο CBS που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης ΟΛΩΝ των αγώνων της "τρέλας του Μαρτίου" όσο και το NCAA θα μεταδώσουν ζωντανά την όλη διαδικασία ανακοίνωσης των 64+4 ομάδων, διαδικασία που κρύβει μικρές αλλά άκρως φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές...

Κι αυτό γιατί το CBS στέλνει επιλεκτικά σε διάφορα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα κάμερα για να καταγράψει μέσα σε λιγοστά δευτερόλεπτα τις αντιδράσεις των κολεγίων που επιλέγονται. Τα περισσότερα κολέγια διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις συνήθως στο γήπεδο-έδρα της ομάδας όπου μαζεύεται χιλιάδες κόσμος μόνο και μόνο για να πανηγυρίσει το άκουσμα του ονόματος του Πανεπιστημίου. Αλλες ομάδες βρίσκονται σε κάποια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του campus, άλλες στο λόμπι ξενοδοχείου (αν βρίσκονται μακριά από τη βάση τους) και γενικώς η όλη διαδικασία που θα ξεκινήσει στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 25-30 λεπτά, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι από αυτές που κάθε μπασκετόφιλος πρέπει να "ζήσει" έστω και μέσω της οθόνης του υπολογιστή του. Σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα!
Τα Link για τη Live αναμετάδοση είναι τα εξής:
http://www.cbssports.com/collegebasketball
και
http://www.ncaa.com/sports/basketball-men/d1
Επίσης μπορείτε από τώρα να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή για να δείτε LIVE ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του τελικού τουρνουά κάνοντας κλικ εδώ.
Και δώρο ένα μικρό βιντεάκι-αναδρομή στον χρόνο της τρέλας του Μαρτίου.

9 σχόλια:

  1. Δεν το είδα ζωντανά,πάντως πολύ χρήσιμα τα βίντεο ειδικά στην ιστοσελίδα του NCAA,αν και οι 2 είναι λειτουργικότατες! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εγγράφομαι για τους αγώνες...
    Στην Southwest γιατί η ομάδα που μπαίνει από τα ¨μπαράζ¨ τοποθετείται πάνω από το νούμερο 16;Κατάλαβες;Παίζει με το Georgetown.
    Eνώ στην East υπάρχουν 2 ομάδες!

    Αυτά σε πρώτη φάση,είναι πλήρως ενδιαφέροντα.
    Οι πιο χαμηλές κατηγορίες είναι σ΄εξέλιξη απόσο είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι οντως απο τις αγαπημενες μερες του χρονου.
    Εχοντας δει αρκετους αγωνες στο ESPN περιμενς ανυπομονα την τελικη φαση.
    Κανε σε παρακαλω μερικες διευκρινησεις σχετικα με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφη γιατι μπαινοντας στο Link και πατωντας launch σε παραπεμπει σε μια περιεργη διαδικασια!!!
    Σ'ευαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @humbazine και artball
    Πρώτον, να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη επειδή χθες δεν πήρα είδηση ότι είχε αλλάξει η ώρα (θερινή ώρα) στις ΗΠΑ και η διαδικασία ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα (γύρω στις 12.30 ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ομάδων).
    Παμε παρακάτω... Απ οτι βλεπω φετος δεν υπαρχει επιλογη για εκτος αμερικης χρηστες. Παντως, δεν υπαρχει θεμα ακομη και αν δεν εγγραφει κανεις, αφου τις μερες των αγωνων ολα τα ματς ειναι ελευθερα. Απλα ζητανε καποια στοιχεια και καλα να εγγραφεις για να εχουν ενα δειγμα του πόσοι παρακολουθούν έχοντας κανει register. Θα το ψαξω λιγο παραπανω και θα ενημερωσω μιας και σημερα ειναι δυσκολη μερα με συσκεψεις, babysiting και μεταμεσονυχτια μεταδοση (04.30 Λέικερς-Ορλαντο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ!!!Aναμένουμε.
    Νομίζω πως πέρσυ μέσω CBS είχε ελεύθερη μετάδοση.Τις "άγιες μέρες του Πάσχα" νομίζω πως έτσι είδα κάτι αγώνες.
    άντε και καλό babysitting!!!Χαχα

    ΠιΖήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fetos den deixnei ta paixnidia sti nova?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανωνυμος
    Δυστυχώς οχι. Καλό και το διαδίκτυο. Από το ολότελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κείνη την εγγραφή σχετικά με την παρακολούθηση αγώνων μήπως βρήκες κάτι παραπάνω;

    ΠιΖήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @humbazine
    Οχι ΠΖ, δεν νομιζω οτι χρειάζεται κατι ιδιαιτερο για να δεις τα ματς. Θα προσπαθησω να το δοκιμασω αποψε με τα δευτερα προκριματικά ματς στο cbs αλλα υπενθυμίζω οτι ειναι live on demand, δηλαδή βλεπεις ελευθερα οτι θελεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails