Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οχι άλλες μπάμιες...

Μιας και η Ελληνική (κανονικά πρέπει να μετονομαστεί σε Γεροντική) Ομοσπονδία (η ποια;) Καλαθοσφαίρισης (τι είναι τούτο;) σε απόλυτη συνεργασία με το κράτος (γράφουμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα), την αστυνομία (έχει πορεία αύριο…) αλλά και τους παράγοντες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού συνεχίζουν να μας προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων ήμουν έτοιμος να επανέλθω με νέες προτάσεις όσον αφορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Γιατί σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει πλέον ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να τους παίρνει στα σοβαρά με την ανικανότητα και τη γελοιότητα που τους διακρίνει και μόνο αν το ρίξουμε στην πλάκα θα τη βγάλουμε καθαρή.
Έχουν εξαντληθεί πλέον τα κοσμητικά επίθετα από το λεξικό του Μπαμπινιώτη, δεν υπάρχει κάτι άλλο να τους γράψουμε μπας και από ευθιξία (σελίδα 452 στο λεξικό αγαπητοί κύριοι) ξεκουμπιστούν και μας αφήσουν τη γωνιά. Ή επιτέλους καταλάβουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ότι ήρθε η ώρα να τους κάνουν όλους στη «μπάντα» που λέγαμε μικροί.
Είναι πλέον οριστικό ότι δεν υπάρχει κράτος (καλά, αυτό το ξέρουμε εδώ και χρόνια) αλλά δεν είναι το μόνο που φταίει. Οι δύο αιώνιοι είτε δεν θέλουν βολεμένοι από την υπάρχουσα ανυπαρξία, είτε δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας (που σύντομα θα τους καταπιεί σαν μαύρη τρύπα) αντί να σηκωθούν και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να αναλάβουν οι ίδιοι τις τύχες τους και του μπάσκετ γενικότερα κάθονται και παραμυθιάζονται με υποσχέσεις περί… Μεσογειακής Λίγκας δίχως να καταλαβαίνουν κάτι που και ένα τρίχρονο παιδί θα κατανοούσε. Ότι ο κόσμος όχι απλά τους βαρέθηκε, ότι κουράσθηκε από τις «δήθεν» και «υπεροπτικές» δηλώσεις που έγιναν από πλευράς Παναθηναϊκού και τις κορώνες οργής από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά τους έχει σιχαθεί. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μπάσκετ αλλά ΟΛΟΙ αυτοί οι κουφιοκέφαλοι δεν το καταλαβαίνουν. Συνεχίζουν εδώ και χρόνια να ζουν στον μικρόκοσμό τους, να βαυκαλίζονται από τις όποιες επιτυχίες τους δίχως να κοιτάνε την καμπούρα τους και το που αυτοί οδήγησαν το μπάσκετ.
Το έχω γράψει άπειρες φορές. Οι βασικοί υπεύθυνοι για τα χάλια του πρωταθλήματος (;;; με πολλά ερωτηματικά) του ΕΣΑΚΕ, το Κύπελλο (εεε;), τη βία, την ανομία, την ασυδοσία και όλα τα δεινά στα οποία έχει περιέλθει το μπάσκετ είναι αυτοί. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Γιατί οι δύο οικογένειες που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον χώρο και έχουν χρήματα για να «επενδύσουν», αντί να κάθονται να ακούνε τον κάθε Οικονομίδη, τον κάθε Βασιλακόπουλο, τον κάθε Μπιτσαξή και τον κάθε Διοικητή της Αστυνομίας, αντί να τους στείλουν όλους στον αγύριστο, αντί να ποτίζουν τον φανατισμό με τις δηλώσεις και την απραξία τους, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του μπάσκετ. Αν τελικά αυτό θέλουν, ιδού η (τελευταία τους) ευκαιρία.

Υ.Γ. Επειδή η συγκεκριμένη διαφήμιση μου αρέσει πολύ παρά το σεξιστικό της περιεχόμενο (το σίγουρο είναι ότι έχει πλάκα πάντως) τι καλά που θα ήταν στη θέση του "πεινασμένου" συζύγου να βάζαμε τους εαυτούς μας, εμάς που επιτέλους θέλουμε να δούμε μπάσκετ, στη θέση της κυρίας του όλους αυτούς που κυβερνάνε τον τόπο και το μπάσκετ (μας) και να τους επιστρέψουμε από εκεί που ήρθαν. Εχουν κοστίσει πολλά στο μπάσκετ αλλά έφτασε η ώρα... Οχι άλλες μπάμιες...

2 σχόλια:

  1. συγνώμη αλλά δεν το πολυ-κατάλαβα εδώ το σχόλιο. εδώ η ΓΓΑ έκανε την - τεράστια, ιστορικών διαστάσεων - πατάτα και εμείς τα βάζουμε πάλι με τους γέρους του Βασιλακόπουλου και τα αδέρφια των μεγάλων ομάδων? είμαστε σοβαροί? γιατί? μήπως φοβόμαστε να δαγκώσουμε κανένα χεράκι? στο ίδιο πλαίσιο με την τρισέλιδη "συνέντευξη" - διαφήμιση του "κυρίου Υφυπουργού" στο περιοδικό που μας έκανε τόοοοοοοσο σοφότερους παλαιότερα? και ας μην αναφέρω καλύτερα τα παλαιότερα ολοσέλιδα αφιερώματα π.χ. σε εκείνον τον κυριούλη που έγινε υφυπουργός τροφίμων ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και το περιοδικό μας έσπευσε να μας τον παρουσιάσει!!! ή τις φωτογρφίες της Μιλένας με τον σύλλογο παλαιμάχων!!! άσχετο είπατε? άλλα κόλπα εκσυχρονιστικά. λοιπόν, καλό να το παίζεται αδέσμευτοι αλλά μη νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με ιθαγενείς που μόλις κατέβηκαν από τα δέντρα. και αντί άλλης απάντησης θα ήθελα να αναφέρεις με λεπτομέρειες - δεν γίνεται να μην ξέρεις, όλοι τα έχουν ακούσει - τον πλήρη ρόλο της ΓΓΑ σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση.
    ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπα, οπα μεγάλες πήρες φόρα και πυροβολείς αδιακρίτως...
    Εχουμε και λέμε. Προσωπικά δεν πρόκειται να απολογηθώ για τα άρθρα που βάζει ή δεν βάζει το περιοδικό στο οποίο εργάζομαι και δεν είμαι ούτε διευθυντής ούτε αρχισυντάκτης του. Αν θέλεις να καταθέσεις τα παράπονα-παρατηρήσεις σου υπάρχει τρόπος και τον ξέρεις. Η καθαρά προσωπική άποψη στα άρθρα που αναφέρεις είναι ότι τα θεωρώ ανούσια αφού απλά και μόνο ο κ.υφυπουργός δεν είχε τίποτα απολύτως να πει (όπως άλλωστε οι 99/100 πολιτικοί σε αυτή τη χώρα).
    Προσωπικά δεν φοβάμαι να δαγκώσω κανένα χεράκι και δεν είμαι υποχρεωμένος να το αποδείξω ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν άλλο. Σε αυτό το Blog γνωρίζοντας την ποιότητα όσων το διαβάζουν (και είμαι υπερήφανος για αυτό αφού σχεδόν δύο χρόνια τώρα δεν έχω σβήσει παρά μόνο ένα υβριστικό μήνυμα) ξέρουν όλοι οτι δεν έχω να κάνω με ιθαγενείς ούτε σας αντιμετωπίζω έτσι. Εκθεση/κατάθεση απόψεων κάνουμε όλοι μας και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα.
    Οσον αφορά τώρα στον τελικό του Κυπέλλου επειδή τυγχάνει να είχα άνθρωπο μου σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν γνωρίζω πολύ καλά τι έχει ειπωθεί. Αν διάβασες προσεκτικά το άρθρο θα είδες ότι η ΓΓΑ και η αστυνομία παίρνουν το μερίδιο της ευθύνης για αυτή τη γελοιότητα που συμβαίνει, που τους αναλογεί. Ομως θεωρώ ότι (πέρα από τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων των "αιωνίων" τις οποίες ανέλυσα παραπάνω) το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η ΕΟΚ. Και ξέρεις γιατί; Ετυχε πριν λίγη ώρα να ακούσω τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα σε συνέντευξη στον Σκουντή και στον Σεντρα 101,3. Οταν λοιπόν ρωτήθηκε πως κατάφερε το 2009 να διεξαχθεί ο τελικός του βόλεϊ με 10.000 παιδιά και πως συνενοήθηκε με το Υπουργείο Παιδείας, ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια. "Τι δουλειά έχει το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με έναν αθλητικό αγώνα;" απάντησε. Οι άνθρωποι τότε όπως και τώρα (σήμερα διεξάγεται ο ημιτελικός του βόλει με τους αιώνιους παρουσία μόνο μαθητών) φρόντισαν μόνοι τους να μαζέψουν σχολεία, ακαδημιες ομάδων και άλλους υγιείς θεατές και μάλιστα αποκάλυψε ότι το 2009 είχαν μοσχοπουλήσει τον τελικό στους διαφημιστές λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε τελικά ο γεγονός.
    Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν λοιπόν: 'Η στην ΕΟΚ επίτηδες (αυτό πιστεύω) για να το παίξουν καλοί και υπεράνω αποφάσισαν (δηθεν) να γινει ο αγωνας με παιδιά και πέταξαν το μπαλακι (δίχως να υπάρχει ο παραμικρός λόγος να το κανουν αυτό) στο Υπουργειο Παιδείας για να πάρουν άδεια γνωρίζοντας ότι αυτό δεν επρόκειτο να γίνει ποτέ, ή απλά οι άνθρωποι είναι παντελώς ανίκανοι να διοργανώσουν όχι τελικό, αλλά έστω έναν αγώνα μπάσκετ με 10 χαβαλέδες που βρέθηκαν τυχαία σε ένα γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails