Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Γιαννάκης, ο Γιωργάκης και ο... παραμυθάκης

Ο Γιαννάκης υποψήφιος για την Εφες Πίλσεν; Η τουρκική ομάδα σίγουρη για τη συμμετοχή της στη Μεσογειακή Λίγκα μαζί με αρκετές ακόμη από την Τουρκία; Πως το έλεγε εκείνη η διαφήμιση; Last year… Ένα τηλεφώνημα στον Γενικό Διευθυντή της Εφες Πίλσεν Ενγκίν Οζερχούν ήταν αρκετό προκειμένου να διαλευκάνει όλα τα παραπάνω θέματα. Να δώσει απαντήσεις αλλά να προχωρήσει και σε αποκαλύψεις για τα δύο αυτά θέματα.
Εν αρχή η επικαιρότητα και η φήμη περί πρότασης της Εφες Πίλσεν στον Παναγιώτη Γιαννάκη που διοχετεύθηκε (όπως προ δύο εβδομάδων με τη Ρεάλ Μαδρίτης υποψήφια για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού).
«Ουδέποτε είχαμε αλλά και δεν πρόκειται να έρθουμε σε επαφή όχι με τον Γιαννάκη αλλά οποιονδήποτε άλλο προπονητή», ήταν τα ξεκάθαρα λόγια του Οζερχούν ο οποίος πρόσθεσε: «Η απόφαση της διοίκησης μετά την παραίτηση του Περάσοβιτς ήταν ξεκάθαρη. Να πορευθεί η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Ουφούκ Σαρίτσα που τα τελευταία χρόνια είναι βοηθός προπονητή. Υπήρξε μία πρόταση για Τούρκο προπονητή η οποία απορρίφθηκε πόσο δε μάλλον για έναν προπονητή εκτός Τουρκίας που θα του έπαιρνε πολύ χρόνο για να μάθει το πρωτάθλημα, την ομάδα και όλα όσα πρέπει να ξέρει. Και χρόνος για τέτοια πειράματα δεν υπάρχει», κατέληξε ο Οζερχούν.
Οσο για τα σενάρια περί… σίγουρης συμμετοχής της Εφες Πίλσεν και άλλων τουρκικών ομάδων στη Μεσογειακή Λίγκα που οραματίζεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ο κ.Οζερχούν ήταν άκρως κατατοπιστικός αλλά και αποκαλυπτικός…
«Ως Εφες Πίλσεν δεν είχαμε καμία πρόταση ή ενημέρωση για τη δημιουργία νέας λίγκας και δη της Μεσογειακής. Είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω όπως ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Τουρκίας κ.Ντεμιρέλ, ότι ο κ.Βασιλακόπουλος ζήτησε τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της χώρας στη νέα αυτή λίγκα και πιο συγκεκριμένα των Εφες Πίλσεν, Φενέρμπαξε/Ούλκερ, Μπεσικτάς και Γαλατασαράι με την προοπτική να μη συμμετέχουν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της χώρας αλλά μόνο στα πλέι-οφ. Η απάντηση όμως που πήρε από τον κ.Ντεμιρέλ ήταν ξεκάθαρη. «Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιτρέψω σε ομάδες του πρωταθλήματος της χώρας να το αφήσουν και να παίζουν μόνο στα πλέι-οφ γιατί αυτό θα κατέστρεφε την ίδια στιγμή το πρωτάθλημα», ήταν η απάντηση του κ.Ντεμιρέλ στον κ.Βασιλακόπουλο» αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής της Εφες Πίλσεν Ενγκίν Οζερχούν ο οποίος προχώρησε και σε μία ακόμη σημαντική αποκάλυψη λέγοντας: «Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω ο κ.Βασιλακόπουλος αφού πήρε αρνητική απάντηση από τον κ.Ντεμιρέλ ζήτησε από παράγοντες του Παναθηναϊκού να μεσολαβήσουν προκειμένου να «πιέσουν», συγκεκριμένα, την πρωταθλήτρια Τουρκίας Φενέρμπαξε/Ούλκερ κάτι όμως το οποίο δεν έγινε αφού καταλαβαίνει κανείς πως δεν υπήρχε περίπτωση οι παράγοντες ενός συλλόγου να πιέσουν και να πείσουν παράγοντες άλλης ομάδας για ένα τόσο σοβαρό θέμα», ήταν τα λόγια του κ.Οζερχούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails