Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Ο γλύκας, ο Μέλος, ο γλυκομέλος"...

Ενα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό παικτών και σε σημασία trade στην ιστορία του ΝΒΑ είναι πλέον γεγονός και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση. Ο Καρμέλο Αντονι (επιτέλους...) αφήνει τα βουνά του Κολοράντο και τους Ντένβερ Νάγκετς και θα προσγειωθεί στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη για να φορέσει τη φανέλα των Νικς παρέα με τον Αμάρε Στανταμάιρ. Μαζί του μετακινήθηκαν 11 ακόμη παίκτες, τρία ντραφτ πικ και 3 εκατομμύρια δολάρια με τους Νικς και τους Νάγκετς (με ολίγη από Μινεσότα) να αλλάζουν ουσιαστικά το μισό τους ρόστερ! Κερδισμένοι; Ολοι δηλώνουν ευχαριστημένοι. Οι Νικς που πήραν έναν ακόμη σούπερ-σταρ, οι Νάγκετς που ξεφορτώθηκαν τον "φευγάτο" Καρμέλο και ενισχύθηκαν με νιάτα και ταλέντο. Οσο για τους Γουλβς; Ουδείς ασχολείται...

Η ανταλλαγή λοιπόν σχηματοποιημένη έχει ως εξής...
Ομάδα
Πήρε
Έδωσε
Νιου Γιορκ Νικς
Καρμέλο Αντονι (Ντένβερ), Τσάνσι Μπίλαπς (Ντένβερ), Σέλντεν Ουίλιαμς (Ντένβερ), Αντονι Κάρτερ (Ντένβερ), Ρενάλντο Μπάλκμαν (Ντένβερ), Κόρεϊ Μπριούερ (Μινεσότα)
Ρέιμοντ Φέλτον (Ντένβερ), Ντανίλο Γκαλινάρι (Ντένβερ), Γουίλσον Τσάντλερ (Ντένβερ), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Ντένβερ), Αντονι Ράντολφ (Μινεσότα), Εντι Κάρι (Μινεσότα), Επιλογή 1ου γύρου 2014 (Ντένβερ), 3 εκατομμύρια δολάρια (Ντένβερ), Επιλογές 2ου γύρου 2012 και 2013 (Ντένβερ)
Ντένβερ Νάγκετς
Ρέιμοντ Φέλτον (Νιού Γιορκ), Ντανίλο Γκαλινάρι (Νιού Γιορκ), Γουίλσον Τσάντλερ (Νιού Γιορκ), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Νιου Γιορκ), Επιλογή 1ου γύρου 2014 (Νιου Γιορκ), 3 εκατομμύρια δολάρια (Νιου Γιορκ), Επιλογές 2ου γύρου 2012 και 2013 (Νιου Γιορκ)
Καρμέλο Αντονι (Νιου Γιορκ), Τσάνσι Μπίλαπς (Νιου Γιορκ), Σέλντεν Ουίλιαμς (Νιού Γιορκ), Αντονι Κάρτερ (Νιού Γιορκ), Ρενάλντο Μπάλκμαν (Νιου Γιορκ),
Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Αντονι Ράντολφ (Νιου Γιορκ), Εντι Κάρι (Νιου Γιορκ)
Κόρεϊ Μπριούερ (Νιου Γιορκ)

Οι Νικς ουσιαστικά έδωσαν δύο παίκτες πεντάδας (Φέλτον, Γκαλινάρι) και άδειασαν τον πάγκο τους (Τσάντλερ, Μοζγκόβ, Ράντολφ) αλλά τουλάχιστον ξεφορτώθηκαν το βαρύ συμβόλαιο του Κάρι που ουδέποτε λόγω τραυματισμών προσέφερε κάτι στην ομάδα. Με τον Καρμέλο θα καλύψουν τη χασούρα στο σκοράρισμα με σχετική άνεση ενώ ο βετεράνος Μπίλαπς τα ψωμιά του οποίου τελειώνουν σιγά-σιγά δεν είναι και παίκτης ηγέτης (πια). Καλή είναι η προσθήκη του σκόρερ Μπριούερ από τη Μινεσότα ενώ επιστρέφει ο Μπάλκμαν. Το άσχημο για τους Νικς είναι πως με δεδομένη την επέκταση στο συμβόλαιο του Καρμέλο (άλλωστε γι'αυτό έγινε η ανταλλαγή) για τρία χρόνια με 65 εκατομμύρια δολάρια θα έχουν ελάχιστο χώρο στο σάλαρι-καπ για να πάρουν έναν πόιντ (Κρις Πολ ή Ντερόν Ουίλιαμς) προκειμένου να φτιάξουν ομάδα για τίτλο.
Το Ντένβερ είπαμε ότι ξεφορτώθηκε έναν παίκτη που ούτως ή άλλως θα έχανε το καλοκαίρι αφού έληγε το συμβόλαιό του. Πρόσθεσε  ταλέντο και νιάτα με τους Γκαλινάρι, Μοζγκόβ, Τσάντλερ αλλά και τον Φέλτον, έχει πλέον πολύ χώρο στο σάλαρι-καπ και μπορεί να κάνει άνετα μεγάλες κινήσεις το καλοκαίρι.
Για πείτε και εσείς τη γνώμη σας;

3 σχόλια:

  1. κυριε ψαρακη καλημερα! επισης καλο deal εγινε και απο Ρωσια..... αφου οι Nets φαινεται οτι σιγα σιγα αρχιζουν και χτιζουν ομαδα για τα play offs ο Derron με μια λεξη ειναι παιχτουρα και με τον Lopez παρεα βρηκε εναν ψηλο για συμπαραστάτη ααααα και κατι τελευταιο η Ανατολη εγινε πολυ ισχυρη σε αντιθεση με την Δυση που χανει ενα ενα τα στερια της........σημεια των καιρων
    demosthenes-break your chains

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @demosthenes
    Οντως, έγινε η ανταλλαγή χθες (ειχαμε απεργία και για αυτό.. σώπασα) και σωστά δυναμώνει ακόμη περισσότερο η Ανατολή. Ο "νταβάριτς" πήρε ρεβάνς για τον Μέλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ναγγετς ακομα κλαινε..Ο Καρμελο ηταν ο ηγετης τους και αυτη η χαζομαρα που διαβασα παραπανω οτι τον ξεφορτωθηκαν νομιζω οτι ειναι πολυ αστοχη..τους εβαλε στα playoff μετα απο χρονια και εκανε ξανα την ομαδα εναν ισχυρο αντιπαλο..Και μη ξεχναμε οτι ο Καρμελο ειναι το πιο αυθεντικο ταλεντο του ΝBA, και εχει κατι που ουτε ο Τζειμς ουτε ο Ουειντ, ουτε ο Κομπε εχουν...Μπορει να σκοραρει με οποιονδηποτε τροπο, ειναι το τελειο επιθετικο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails