Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Φάγανε πόρτα απο τον... Πορτέλα

Μία μάλλον περίεργη ιστορία, από αυτές που δεν τυγχάνουν ούτε στο ελάχιστο της δημοσιότητας που πραγματικά τους αξίζουν έλαβε χώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε τρία διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. Αφορμή η μετακίνηση του Αμερικανού σέντερ Ρόμπερτ Κουρζ από την ισπανική Γρανάδα στη γερμανική Αρτλαντ. Μία ιστορία στην οποία πρωταγωνιστής αποδείχθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος της ULEB και της ισπανικής Λίγκας ACB, Εντουάρντο Πορτέλα…
Η ιστορία λοιπόν ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου όταν ο Κουρζ βαρέθηκε να περιμένει απλήρωτος στην ισπανική Γρανάδα και πατώντας πάνω στο συμβόλαιό του έκανε δύο μέρες αποχή από τις προπονήσεις και στις 23 Ιανουαρίου έφυγε από τον ισπανικό Νότο με κατεύθυνση τον γερμανικό Βορρά και την Αρτλαντ.
Υπέγραψε προσύμφωνο με τους Γερμανούς αλλά μάταια περίμενε τις επόμενες μέρες να φτάσει από την Ισπανία το letter of clearance προκειμένου όχι μόνο να αγωνισθεί με τη νέα του ομάδα, αλλά έστω να προπονηθεί, αφού βάσει των κανονισμών στη γερμανική λίγκα ένας παίκτης δεν έχει δικαίωμα ακόμη και να προπονείται με μία ομάδα αν δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο γιατί δεν τον καλύπτει η ασφάλεια σε περίπτωση τραυματισμού.
Η διοίκηση της Αρτλαντ μέσω του μάνατζερ της Μπενς ξεκίνησε την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τη Γρανάδα που όμως ηρνείτο πεισματικά να στείλει τα χαρτιά του παίκτη. Έτσι η γερμανική ομάδα κατέφυγε στη βοήθεια της FIBA στην Ελβετία και για να μην το πολυλογούμε χρειάστηκε η αποστολή συνολικά 56 e-mail για να αποφασίσει η ισπανική λίγκα ACB πρόεδρος της οποίας είναι φυσικά ο Εντουάρντο Πορτέλα να στείλει το letter of clearance μόλις το απόγευμα της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου. Ακριβώς με 11 μέρες καθυστέρηση.
Σημαντική λεπτομέρεια στην όλη ιστορία; Ο πολυπράγμον Εντουάρντο Πορτέλα είναι (εκτός των άλλων) και επίτιμος πρόεδρος της Γρανάδα από την οποία το 2005 είχε τιμηθεί με το Χρυσό Έμβλημα της ομάδας για την προσφορά του στο μπάσκετ…

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails