Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι 30 ανταλλαγές και ο Κουφός

Εγινε… 31 στις ανταλλαγές του ΝΒΑ! Μπαίνοντας στην τελευταία μέρα (τις τελευταίες ώρες για την ακρίβεια αφού οι ανταλλαγές ολοκληρώνονται στις 22.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας) τα τηλέφωνα των GMs πήρα φωτιά (και) την Τετάρτη με ανταλλαγές για όλα τα γούστα. Ο Ντερόν Ουίλιαμς από τη Γιούτα βρέθηκε (και ας μην το ήθελε) στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Μπαρόν Ντέιβις από τους Κλιπς στο Κλίβελαντ, ο βετεράνος Μπίμπι από την Ατλάντα στην Ουάσιγκτον αλλά με εξαίρεση την προ διημέρου ανταλλαγή του Καρμέλο, καμία άλλη δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις σε αγωνιστικό επίπεδο. Δείτε ΟΛΕΣ τις ανταλλαγές που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα και τους 31 παίκτες που άλλαξαν φανέλα (μέσα σε αυτούς και ο Κώστας Κουφός!).
Το γεγονός της Τετάρτης ήταν φυσικά η μετακίνηση του Ντερόν Ουίλιαμς από τη Γιούτα στο Νιου Τζέρσεϊ με τον Μιχαήλ Προχόροβ να χαμογελάει «σαρδόνια». Η ανταλλαγή δεν άρεσε καθόλου στον… Κρις Πολ (πως;) ο οποίος επειδή σχεδιάζει το 2012 όταν λήγει το συμβόλαιό του με τους Χόρνετς να πάει και αυτός στους Νικς παρέα στους Αμάρε και Καρμέλο δεν ήθελε τον κολλητό του Ντερόν αντίπαλο και… γείτονα (τότε οι Νετς θα παίζουν στο Μπρούκλιν…).
Νευράκια είχαμε και από τον Μαρκ Κούμπαν των Μάβερικς που εξαπέλυσε μύδρους κατά του ΝΒΑ που επέτρεψε την ενίσχυση της φροντ λάιν των Νιου Ορλίνς Χόρνετς με τον Λάντρι από το Σακραμέντο σε ένα όχι και τόσο ισορροπημένο trade (οι Κινγκς πήραν Μάρκους Θόρτον και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Αντερσεν) επειδή βλέπει ότι οι «σφήκες» δυναμώνουν ως αντίπαλοι της ομάδας του στη Δύση.
Μετακίνηση βετεράνων είχαμε στην Ανατολή με τους Χοκς να ξεφορτώνονται τον Μάικ Μπίμπι που τα έχει φάει τα ψωμιά του και να τον δίνουν στην Ουάσιγκτον για τον Κερκ Χίνριχ ενώ η τελευταία, χρονικά, ανταλλαγή ήταν ανάμεσα σε Κλίπερς και Καβαλίερς. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν τους point τους με τον Μπαρόν Ντέιβις που είχε γίνει το κακό σπυρί για τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς Στέρλινγκ να πηγαίνει στους Κλίβελαντ Losers και τον Μο Ουίλιαμς με τα προβληματικά του γόνατα να πηγαίνει πακέτο με τον Τζαμάριο Μουν στο Λος Αντζελες. Ποιος ικανοποιήθηκε από την ανταλλαγή αυτή; Όχι οι ομάδες αλλά οι ίδιοι οι σταρ (Ντέιβις-Ουίλιαμς) που είχαν βαρεθεί να παίζουν σε ομάδες που δεν τις γούσταραν.
Τέλος να προσθέσουμε πως όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη στο πακέτο της ανταλλαγής του Καρμέλο και στο trade τριών ομάδων (Νικς, Νάγκετς, Γουλβς) μετακινήθηκε στο Ντένβερ από τη Μινεσότα και ο δικός μας Κώστας Κουφός ο οποίος μάλλον θα γυαλίζει ακόμη περισσότερο τον πάγκο της ομάδας όντας πίσω από τους Νενέ, Ελάι και Μοζγκόφ...

ΟΙ «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ» ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ
Ομάδα
Πήρε (από)
Νιου Γιορκ Νικς
Καρμέλο Αντονι (Ντένβερ), Τσάνσι Μπίλαπς (Ντένβερ), Σέλντεν Ουίλιαμς (Ντένβερ), Αντονι Κάρτερ (Ντένβερ), Ρενάλντο Μπάλκμαν (Ντένβερ), Κόρεϊ Μπρούερ (Μινεσότα)
Ντένβερ Νάγκετς
Ρέιμοντ Φέλτον (Νιου Γιορκ), Ντανίλο Γκαλινάρι (Νιου Γιορκ), Γουίλσον Τσάντλερ (Νιου Γιορκ), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Νιου Γιορκ), Κώστας Κουφός (Μινεσότα)
Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Αντονι Ράντολφ (Νιου Γιορκ), Εντι Κάρι (Νιου Γιορκ)
Νιου Ορλίνς Χόρνετς
Καρλ Λάντρι (Σακραμέντο)
Σακραμέντο Κινγκς
Μάρκους Θόρτον (Νιου Ορλίνς), Ντέιβιντ Αντερσεν (Νιου Ορλίνς)
Γκόλντεν Στέιτ
Τρόι Μέρφι (Νιου Τζέρσεϊ)
Νιου Τζέρσεϊ
Νταν Γκατζούριτς (Γκόλντεν Στέιτ), Μπράνταν Ράιτ (Γκόλντεν Στέιτ), Ντερόν Ουίλιαμς (Νιου Τζέρσεϊ)
Γιούτα
Ντέβιν Χάρις (Νιου Τζέρσεϊ), Ντέρικ Φέιβορς (Νιου Τζέρσεϊ)
Τορόντο Ράπτορς
Τζέιμς Τζόνσον (Σικάγο)
Ατλάντα Χοκς
Κερκ Χίνριχ (Ουάσιγκτον), Χίλτον Αρμστρονγκ (Ουάσιγκτον)
Ουάσιγκτον Ουίζαρντς
Μάικ Μπίμπι (Ατλάντα), Τζόρνταν Κρόφορντ (Ατλάντα), Μορίς Εβανς (Ατλάντα)
Λος Αντζελες Κλίπερς
Μο Ουίλιαμς (Κλίβελαντ), Τζαμάριο Μουν (Κλίβελαντ)
Κλίβελαντ Καβαλίερς
Μπαρόν Ντέιβις (Λ.Α.Κλίπερς)

3 σχόλια:

  1. Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να παραδεχόμαστε ότι τα δύο Ελληνο-Αμερικανάκια προκύπτουν φούσκα. Ο Νικ τουλάχιστον πρόλαβε να κάνει παιχνίδι με το Ελλάντα και άρπαξε τα πολλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Απεργοσπαστης
    Ερχεται και ο Κωστας... Ολο και καποιο από τα αδέρφια θα τον... χορηγήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπερ φίλτατε;

    Υπάρχουν 2 ζεύγη αδερφών (μη γράψω αδελφών και παρεξηγηθώ). Το ένα ζεύγος μάλιστα είναι...τριπλό.
    Να θέσουμε με βαθμολογική σειρά τα ερωτήματα (Ευρωπαϊκή και Ελληνική):

    Στη θέση του Νίλσεν ή του Μπουρούση;

    Στη θέση του Μάριτς ή του Βουγιούκα;

    Ε, τότε, πού θα καταλήξει ο Πατ (Καλάθης);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails