Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Eurobasket όπως λέμε... Eurovision!

Το ότι οι Λιθουανοί είναι τρελοί και παλαβοί με το μπάσκετ είναι γνωστό σε όλους. Όμως το ότι θα έφταναν στο σημείο να διοργανώσουν μία μικρή… Eurovision ενόψει του δικού τους Ευρωμπάσκετ, μάλλον ξεπερνάει και τους ίδιους. Το τηλεοπτικό κανάλι που θα αναλάβει την παραγωγή της μετάδοσης των αγώνων έχοντας φυσικά και τα δικαιώματα μετάδοσης στη χώρα, οργανώνει εδώ και λίγες μέρες ψηφοφορία για το «τραγούδι της διοργάνωσης» με 20 υποψήφια τραγούδια από διάφορους Λιθουανούς καλλιτέχνες. Στις 6 Φεβρουαρίου, δε, σε ειδική βραδιά και φυσικά σε ζωντανή μετάδοση θα γίνει το σόου της παρουσίασης και των 20 αυτών τραγουδιών και της ψηφοφορίας τόσο από το κοινό όσο και από ειδική εννεαμελή επιτροπή για το τραγούδι που θα γίνει ο… ύμνος του Ευρωμπάσκετ!
Τα 20 υποψήφια τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στη διεύθυνση http://www.tv3.lt/krepsinis και φυσικά να ψηφίσετε το αγαπημένο σας. Τα 18 από τα 20 τραγούδια είναι στα λιθουανικά ενώ τα άλλα δύο είναι αγγλόφωνα (με αγγλικό τίτλο και στίχους). Υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Μπαλάντες, ροκ, ποπ, ραπ ακόμη και χιπ-χοπ ενώ μέσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν και ορισμένοι δημοφιλείς στη Λιθουανία (αλλά παντελώς άγνωστοι σε όλους εμάς) καλλιτέχνες όπως ο Εντγκαρ Λούμπις, οι Αμπερλάιφ Σάσα Σονγκ, ο Τζάστιν Λαπατίνσκας και άλλοι.
Στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τη βραδιά της 6ης Φεβρουαρίου θα μετρήσουν κατά 50% οι ψήφοι του κοινού και κατά 50% οι ψήφοι της εννεαμελούς επιτροπής «ειδικών» μέσα στην οποία θα είναι ένας εν ενεργεία διεθνής Λιθουανός μπασκετμπολίστας το όνομα του οποίου κρατείται μυστικό (σ.σ. μυρίζομαι Σάρας…), μία τραγουδίστρια, ένας συνθέτης, ένας μουσικός/στιχουργός, ένας σχολιαστής αγώνων μπάσκετ, η Γενική Διευθύντρια του TV3, ο μάνατζερ της δορυφορικής πλατφόρμας της Βαλτικής, μία TV περσόνα και ο αγαπημένος μας, διασημότερος Λιθουανός μπασκετικός φίλαθλος Τόμας Μπαλαίσις (φωτό) με την «αλα» ΖΖ Top γενειάδα του!

2 σχόλια:

  1. Τους βλέπω και τους χαίρομαι του Λιθουανούς! Η πιο μπασκετική χώρα της Ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Zoys
    Δεν διαφωνώ. Φαντάσου να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Με 20 υποψηφιους τραγουδιστες από τα ριαλιτοπαίχνιδα κ.α. με τσακωμούς στα μεσημεριανάδικα, τον "σωλήνα" να μιλάει για εμπορευματοποίηση, transparency, dignity και alienation. Τρελά γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails