Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εργο Ντούντα

Όταν το περασμένο καλοκαίρι σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι Αδερφοί Αγγελόπουλοι έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να… ξεντύσουν από τα πράσινα τον Βασίλη Σπανούλη είχαν τον λόγο τους. Όταν λίγο πριν επιστράτευαν την παλιά καραβάνα των πάγκων Ντούσαν Ιβκοβιτς ως αντίπαλο δέος για τον κουμπάρο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχαν τον λόγο τους. Όταν συνέχισαν να στελεχώνουν την ομάδα με παίκτες που αμφισβητήθηκαν από το όνομα και μόνο, π.χ. Νεστέροβιτς, Λούκας ή επενδύοντας στους υπάρχοντες Ερτσεγκ και Χαλπερίν κατηγορήθηκαν τα μάλα. Πλην όμως, το αποτέλεσμα του πρώτου από τους… ίσως εννέα φετινούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό τους δικαιώνει απόλυτα και δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για την «καλή αρχή» που έκαναν.
Κρίνοντας και μόνο από όσα είδα το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ και δίχως να μπορώ (ποιος μπορεί άλλωστε) να προβλέψω τη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έκανε μέσα σε 40 αγωνιστικά λεπτά ό,τι δεν είχε μπορέσει να κάνει δέκα χρόνια και περίπου 30 αγώνες στο ΟΑΚΑ. Να φύγει όχι απλά νικητής αλλά και κυρίαρχος απέναντι σε μία ομάδα κόντρα στην οποία είχε εθιστεί τα χρόνια αυτά (και δεν είναι υπερβολή) να χάνει. Και πως το κατάφερε αυτό; Με απλά αλλά εφαρμοσμένα αποτελεσματικά πράγματα.
Θα ξεκινήσω από κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός όλα τα προηγούμενα χρόνια της καθολικής κυριαρχίας του Παναθηναϊκού. Καθαρό μυαλό όταν έπρεπε και κυρίως συγκέντρωση μόνο στο παιχνίδι και σε τίποτε άλλο. Ούτε «παιχνίδια πολέμου» με την εχθρική εξέδρα, ούτε συνεχείς διαμαρτυρίες για κάθε σφύριγμα των διαιτητών δίκαιο ή άδικο, ούτε ψευτοτσαμπουκάδες, ούτε στιγμή αποπροσανατολισμός από τον στόχο. Ποιος θα περίμενε δηλαδή τον Τεόντοσιτς στην (τραβηγμένη) τεχνική ποινή που δέχθηκε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να αντιδράσει σαν… άλλος παίκτης και όχι σαν Τεόντοσιτς. Και αυτό ήταν απλά ένα από τα πολλά παραδείγματα. Η –προφανώς- εντολή Ιβκοβιτς «δεν ασχολείστε με τίποτε άλλο πέρα από τη μπάλα» εισακούστηκε μέχρι κεραίας.
Το δεύτερο στοιχείο που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του ήταν η αποτελεσματική μελέτη του αντιπάλου. Και κυρίως στην άμυνα όπου ο Νεστέροβιτς ακολουθώντας –προφανώς- το πλάνο Ιβκοβιτς δεν βγήκε παρά μόνο μία φορά (στο τρίποντο του Νίκολας στο τελευταίο μισό λεπτό) από το χρωματιστό της ρακέτας αποτελώντας τον «μπαμπούλα» για όλα τα ντράιβ του Παναθηναϊκού, αχρηστεύοντας ταυτόχρονα τα περίφημα σπλιτ-άουτ του Διαμαντίδη και γενικώς το δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Ο Σλοβένος ήταν «λίρα εκατό» και στην επίθεση και δικαίως κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Τέλος ο Ολυμπιακός ή αν προτιμάτε ο Ιβκοβιτς, με εξαίρεση την εμμονή (για την οποία τελικά δικαιώθηκε στο φινάλε) στη χρησιμοποίηση του Παπαλουκά (ενός παίκτη που έχει μάθει να «προσφέρει» παίζοντας πολύ χρόνο και όχι κάποια περιστασιακά λεπτά) δεν δίστασε να ρισκάρει και όχι μόνο να χρησιμοποιήσει αλλά να αναθέσει δράση σε παίκτες που μάλλον δεν περίμενε ο αδιάβαστος σε αυτό τον τομέα Παναθηναϊκός σαν τον Ερτσεγκ, τον Χαλπερίν ακόμη και τον Βασιλόπουλο.
Ο Ολυμπιακός είχε και κάτι ακόμη που όμως «περνάει» στην κατηγορία των στοιχείων που δεν είχε ο Παναθηναϊκός. Ο πιο προβλέψιμος και ολίγο έως πολύ απροετοίμαστος για ένα τέτοιο ματς Παναθηναϊκός. Σίγουρα η ασθενεια του Διαμαντίδη και το γεγονός ότι Μπατίστ και Νίκολας προέρχονταν από σχετικά μακροχρόνιους (για τις ανάγκες του αγώνα) τραυματισμούς και αποχή από τη δράση είναι δικαιολογίες, όχι όμως και άλλοθι. Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη εγκλωβισμένο και ώρες ώρες αδικαιολόγητα διστακτικό επιθετικά δεν είχε την παραμικρή βοήθεια στη δημιουργία παιχνιδιού. Ακόμη και ο Νίκολας όταν βρήκε ρυθμό στην 3η περίοδο και ουσιαστικά έπαιζε ένας εναντίον πέντε, κάποια στιγμή –λογικό- κουράστηκε και μάλλον έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στο φινάλε για την ομάδα του. Πέραν τούτου; Μηδέν φαντασία, μηδέν δημιουργικότητα, έλλειψη του λεγόμενου plan-B. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ούτε ο Τέπιτς, ούτε ο Καλάθης είναι ικανοί να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου αγώνα στο δημιουργικό κομμάτι, ο Σάτο δεν ήταν και δεν μπορεί να γίνει τέτοιος παίκτης ενώ ο άτολμος Βουγιούκας και ο περαστικός Τσαρτσαρής μπήκαν (στη σούμα) στα καλάθια από τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Τι δεν είχε δηλαδή ο Παναθηναϊκός εν κατακλείδι; Δεν είχε Σπανούλη γιατί απλά φορούσε τα ερυθρόλευκα.
Ο Λαρισαίος για τον οποίο τόσα γράφθηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες, αφού είδε στο πρώτο ημίχρονο ότι δεν του «πήγαινε» το ματς στα σουτ, στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στην τελευταία περίοδο δεν είναι υπερβολή να γράψω ότι ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Οι κάθετες πάσες-συνεργασίες με τον Νεστέροβιτς ήταν αυτές που έγειραν εν τέλει την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού αφού στο δημιουργικό κομμάτι πήρε άριστα. Εκεί δηλαδή που μέχρι πέρυσι υπερτερούσε κατά κράτος ο Παναναθηναϊκός με Σπανούλη, Διαμαντίδη αλλά και Γιασικεβίτσιους με την όση τρέλα κουβαλούσε ο Λιθουανός.
Όλα αυτά επαναλαμβάνω αφορούν όσα είδαμε το βράδυ της Τρίτης (που σίγουρα αν δεν λένε πολλά, λένε κάτι ενόψει της συνέχειας) δίχως όμως να σημαίνουν ούτε πρόωρη κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό ούτε καταστροφή για τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο κέρδος για τους ερυθρόλευκους πάντως, πέρα από την πιθανότατη πλέον κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, είναι ότι απέδειξαν ότι ειδικά φέτος έχουν χτιστεί για να αποκαθηλώσουν τον μόνιμο πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Το αν θα τα καταφέρουν θα το μάθουμε τον Ιούνιο…
Υ.Γ. Για τον εγκληματία που πέταξε η φωτοβολίδα που λίγο έλλειψε να "καρφώσει" τον Παπαλουκά (λίγα εκατοστά πιο ψηλά) στον λαιμό, ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Το έχω αναφέρει άπειρες φορές. Μόνο όταν κάποια στιγμή θρηνήσουμε κάποιο νεκρό (όσο ωμό και ακούγεται) θα ασχοληθούν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι της πολιτείας, της αστυνομίας, των ίδιων των ομάδων.
Υ.Γ. 2. Αξίζει νομίζω ένα μεγάλο μπράβο στους διαιτητές Σχινά-Αναστόπουλο (κυρίως) και Κορομηλά που έφεραν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο ματς "ειδικών συνθηκών". Η απόφαση του "Τόμι" να διακόψει το ματς για λίγα λεπτά προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση μετά τη φωτοβολίδα και μάλιστα μια ακαριαία απόφαση δείχνει διαιτητή με αυξημένα αντανακλαστικά και άριστη επίγνωση της κατάστασης. Τα σφυρίγματά τους με τα λάθη που αναμενόμενα έκαναν δίχως να επηρεάσουν στο ελάχιστο την εξέλιξη του αγώνα ήταν σωστότατα.

10 σχόλια:

  1. Κύριε Ψαράκη Νίκος-ΠΑΟΚ εδώ. Σου είχα γράψει μετά το ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά το άρθρο σου για τα «αίσχη της Πυλαίας». Νομίζω σήμερα δικαιώνομαι για εκείνο που είπα πως ακόμα και η δικιά σας κριτική είναι ανάλογη των εν λόγω καταστάσεων. Δηλαδή για να εξηγούμαι. Μπορεί ο Χριστοδούλου να διέκοψε το ματς, να έφυγε για τα αποδυτήρια για ένα μπουκάλι νερό και να εκκενώθηκε το γήπεδο για το αντικείμενο που έφαγε στη φυσούνα, αλλά όλοι την επόμενη μέρα, έγραφαν για άλλη μια μαύρη σελίδα κτλ κτλ. Μέχρι και ο Μπιτσαξής έκανε δηλώσεις για τα αίσχη και πως έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ έφαγε τέσσερις (δύο εκ των οποίων με Άρη ΠΑΟ, αγώνες που περιμένουμε να βγάλουμε και κανένα ευρώ). Αντίθετα χθες, Θεού θέλοντος η φονική φωτοβολίδα του Homo erectus δε βρήκε τον Παπαλουκά, όπως επίσης και οι μαζεμένες στο τέλος δεν βρήκαν κανέναν, οπότε πέρασε σε δεύτερη μοίρα το όλο σκηνικό και σε πρώτη ο μεγάλος Ντούντα. (Σου είχα γράψει τότε ότι το αντίστοιχο θα γινόταν αν δεν είχε διακόψει ο Χριστοδούλου το ματς, δηλαδή ούτε γάτα ούτε ζημιά). Νομίζω ότι ένας άνθρωπος με τη στοιχειώδη κριτική σκέψη καταλαβαίνει ότι οι φωτοβολίδες είναι άκρως πιο επικίνδυνες από τα πλαστικά μπουκάλια όπως επίσης ότι και οι διαιτητές δε κρίνουν με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά. Δηλαδή όπου φτωχός και η μοίρα του. Θα τολμούσε ο Σχοινάς που τον υμνείς να εκκενώσει το γήπεδο και να μηδενιστεί ο κυρ Θανάσης; Θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε. Σε ποιο κανονισμό λέει να «ηρεμήσουν λίγο και να ξαναμπούμε»; Δε λέω επίσης μόνο για τον ΠΑΟΚ και ο Άρης έφαγε τρεις για κάτι καρέκλες και στον Ηρακλή εκκενώθηκε το γήπεδο και τιμωρήθηκε γιατί κάποιος έκαναν τη μαϊμού στο Μπάιαρς. Αλλά και στη δική σας κριτική και στων διαιτητών έστω και όχι κακοπροαίρετα αλλά σχεδόν ασυνείδητα άλλα τα μέτρα για τους δύο πλούσιους και μεγάλους, αυτοί έχουν το δικό τους πρωτάθλημα, εκεί πρέπει να κοντεύουμε να θρηνήσουμε νεκρούς για να διακοπεί το παιχνίδι και άλλα για τους υπόλοιπους. Συγγνώμη για το μέγεθος του σχολίου αλλά καταλαβαίνεις ότι αν μπορεί κάποιος να διακρίνει κάποια αυτονόητα και δεν τα βλέπει πουθενά γραμμένα κάπως τον πειράζει.

    Υ.Γ. Θα είχε χαθεί άραγε το DVD του Κολοσσού αν αντί για τον ΠΑΟΚ αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός η ο Παναθηναϊκός. Το επαναλαμβάνω, όπου φτωχός και η μοίρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μην τρελαινόμαστε κιόλας, απλά ο Ολυμπιακός έπαιξε πλήρης και ο ΠΑΟ με μισή ομάδα. Ε, κουράστηκε στο τέλος και δεν είχε καθαρό μυαλό και πόδια να κυνηγήσει το παιχνίδι. Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι οι Τεπιτσοκαλάθηδες είναι πολύ πολύ λίγοι για τα τελευταία λεπτά τέτοιων αγώνων! Εκεί ναι ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα. Αλλά αν στο τέλος ο Ζοτς κάνει ΠΑΛΙ κανα μαγικό και κερδίσει καμια κουπίτσα με MVP καναν Τέπιτς θα αποθεώνουμε και θα γλύφουμε όλοι μαζί εκεί που τώρα φτύνουμε (ΠΑΛΙ). Δεν νομίζω ότι ο Ντούντα παρουσίασε κάτι τόσο φοβερό. Και δεν είναι και τόσο χαζός άλλωστε να το κάνει τώρα όταν ακόμα και τα μικρά παιδιά – και βέβαια και ο Ζοτς – ξέρουν ότι όλα κρίνονται σε πέντε παιχνίδια τον Ιούνιο! Πάντως σε ιδανικές συνθήκες δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τρεις φορές τον ΠΑΟ με τον… Νεστέροβιτς και τον Παπαλουκα. Ο Νεστέροβιτς που λες ότι δεν έβγαινε από το ζωγραφιστό δεν νομίζω ότι το έκανε βάσει σχεδίου αλλά ξεκάθαρα βάσει δυνατοτήτων: δεν μπορεί ο άνθρωπος. Απλώς χθες ο Διαμαντίδης ήταν τόσο χάλια (σωματικά απ’ότι κατάλαβα) που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο (σουτ από μέση απόσταση) από το να πάει να κουτουλάει πάνω του! Αυτοί (Νεστέροβιτς και Παπαλουκάς) μάλλον δεν θα αντέξουν καν να είναι παρόντες και στους πέντε τελικούς! Είναι καλύτερη και πιο μοντέρνα ομάδα ο πλήρης και υγιής ΠΑΟ. Ξεκάθαρα. Και ο Ζότς την ξέρει καλύτερα την ομάδα του από τον Ντούντα. Τώρα αν είναι τραυματισμένη η μισή ομάδα – είτε η μία είτε η άλλη – ε, τότε φυσικά αλλάζουν τα πράγματα! Και η γκρίνια για τα σφυρίγματα που λες υπήρχε ξεκάθαρα απλώς με άλλη (πιο σοβαρή από τις κλάψες του παρελθόντος) μορφή, και ο Τεόντοσιτς μάλλον χειρότερος από παλιά στις αντιδράσεις του – ούτε ο Γκαρμπαχόθα στα πολύ καλά του τέτοια θεατρικότητα στις βουτιές και κλαψουροφατσούλες στους διαιτητές (ε, όχι και τραβηγμένη η τεχνική ποινή που του έδωσαν, έλεος, εγώ σε θυμάμαι να οδύρεσαι για μία τεχνική ποινή στους Ισπανούς για το θεατρικό έργο που ανέβασαν στον ημιτελικό του 2007, τι έγινε τα ξεχάσαμε αυτά τώρα ή άλλαξε ο κανονισμός για το θέατρο και δεν το έμαθα;). Και μην αναφερθούμε και σε 50-50 φάσεις που τις έδωσε υπέρ του φιλοξενούμενου ειδικά στο τέλος (πάτημα βασικής γραμμής από Νίκολας που κανείς δεν είδε, τράβηγμα χεριού στον Σάτο ενώ είχε πάρει το ριμπάουντ που το είδαν όλοι και η μπάλα βγήκε έξω και δόθηκε στον Ολυμπιακό). Γι’ αυτό σας λέω μην τρελαινόμαστε και (φαίνεται ότι) κάνουμε τους Ολυμπιακότερους των Ολυμπιακών. Και αυτό που δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία στο λιμάνι είναι αυτό που διάβασα, ότι περίμεναν οπαδοί και «αποθέωσαν» παίκτες και.. Αγγελόπουλους. Τελικά είναι πολύ πολύ δύσκολο να γίνει μία ομάδα από επαγγελματίας της καρπαζιάς, επαγγελματίας πρωταθλητής (και όχι απλά ερασιτέχνης, δηλαδή «που και που», νικητής σε κανα ντέρμπυ της σειράς και όχι τον πλέι-οφ). Άλλωστε και άλλες φορές έχει νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός τα τελευταία 4-5 χρόνια και μάλιστα και πιο εύκολα και πιο «εμφαντικά». Δεν λένε απολύτως τίποτα αυτά.
    Γνωστός-άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Νικος-ΠΑΟΚ
    Φίλε Νικο. Στην Πυλαία είχαν υπάρξει ήδη τρεις παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις για να φτάσει η κατάσταση εκεί που έφτασε. Στο ΟΑΚΑ με την πρώτη ο Σχινάς (και γι'αυτο έγραψα όσα έγραψα) αντέδρασε ακαριαία και πολύ σωστά. Να σταθμίζουμε και τις ειδικές συνθήκες κάθε αγώνα. Οπως είδες, μόλις έφυγε από το γήπεδο μουγγάθηκε το σύμπαν στο ΟΑΚΑ. Αν το είχε κάνει και ο Χριστοδούλου από το τζάμπολ, όταν χτύπησαν τον Τεόντοσιτς με το κέρμα, δεν θα είχε φτάσει ούτε εκείνο το ματς εκεί που έφτασε. Ξεκαθαρα πράγματα. Προσωπικά γράφω ότι βλέπω και πιστεύω, ανεξαρτήτως ομάδας-μεγέθους. Ψάξε λίγο περσινά και προπέρσινα σχόλια για τον τρόπο "αντιμετώπισης μου" προς τους "μεγάλους" και θα καταλάβεις τι εννοώ. Οσο για τα περί "νεκρών" τα γράφω εδώ και χρόνια ολόκληρα...
    @Γνωστός-άγνωστος
    Το σχόλιό σου αφορά στα γραφώμενά μου ή είναι απλά εκτίμησή σου; Γιατί αν πρόσεξες (που μάλλον δεν το έκανες) δύο φορές στο κείμενό μου επισημαίνω πως "όλα όσα γράφω αφορούν στον συγκεκριμένο αγώνα". Δεν "έδωσα" κανένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και ούτε κάνω τον Ολυμπιακότερο των Ολυμπιακών (σ.σ. που να μη με είχαν και στη μαύρη λίστα...). Δεν διέγραψα κανέναν Παναθηναϊκό και κανέναν Ομπράντοβιτς. Μία προσεκτική ανάγνωση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις. Τα πράγματα ήταν απλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανέτοιμος-αδιάβαστος ο Ολυμπιακός πιο συγκεντρωμένος-διαβασμένος και κατά την ταπεινή μου άποψη άξιζε ακόμη πιο άνετης νίκης με βάση τη συνολική εικόνα.
    Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου όχι 100% αλλά 1000000% για τα περί της νοοτροπίας των Ολυμπιακών μετά τη νίκη. Το να πάνε οι οπαδοί και οι όποιοι οπαδοί να αποθεώσουν την ομάδα τους είναι θεμιτό και αναμενόμενο. Αυτό ομως από το να βγάζεις... αναμνηστικές φωτογραφίες και να ποζάρεις έχει τεράστια διαφορά και είναι ξεκάθαρα θέμα νοοτροπίας. Ομολογώ ότι και εμένα μου φάνηκε κάτι παραπάνω από υπερβολική αυτή η αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι καθαρά δομημένη για το πρωτάθλημα με την Ευρωλίγκα στους στόχους, αλλά βασικά ο ελληνικός τίτλος προέχει. Γι' αυτό πήραν παίκτες ουσίας όπως ο Νεστέροβιτς, ο Γκόρντον και ο Κέσελ και αποδυνάμωσαν τον Παναθηναϊκό καθώς του πήραν τον καλύτερο - γνώμη μου - παίκτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Zoys
    Δεν μπορώ να πω ότι Γκόρντον και Κέσελ έχουν επιβεβαιώσει έως τώρα όσα γράφεις. είναι παίκτες για συγκεκριμένα πράγματα σε ένα ματς και πάντως όχι για να είναι πρωταγωνιστές ή έστω ρυθμιστές ενός ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για τον Σπανούλη θα επαναλάβω, ότι ο Ολυμπιακός πρόσθεσε έναν δημιουργό και αφαίρεσε (το κυριότερο) έναν από τον Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω απλα θα ηθελα να διακοπει ο αγωνας εις βαρος του Παναθηναικου οταν επεσε η φωτοβολιδα. Ετσι για να δημιουργηθει ενα προηγουμενο να αρχισει να γινεται συστηματικα μπας και δουμε ποτε ασπρη μερα. Παναθηναικος ειμαι για να μην παρεξηγουμαστε, αλλα θα ηθελα να αρχισει απο εμας, για να μπορει να γινει μετα και σε οποιοδηποτε αλλο αγωνα, χωρις να φαινεται υποπτο(εξαλλου δε θα ηταν και αδικο).

    Για το αγωνιστικο δεν μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη αφου ειδα μονο το 2ο ημιχρονο λογω δουλειας. Απο αυτο που ειδα ομως, οι τραυματισμοι στοιχησαν πολυ. Ο Διαμαντιδης φανερα εκτος(και ποιον να βαλεις στη θεση του...) και αναγκαστικα ο Νικολας πηρε πολλες προσπαθειες, χωρις να ειναι ετοιμος.

    Ειναι κριμα να βλεπουμε τους ελαχιστους αγωνες πρωταθληματος χωρις προδιαγεγραμενο αποτελεσμα, με μισες ομαδες παντως.

    Αντε, αλλες 11 αγωνιστικες και παλι θα εχουμε ενδιαφερον αγωνα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Να σταθμίζουμε και τις ειδικές συνθήκες κάθε αγώνα"

    Ωραιο αυτο,μου θυμιζει τον βαθμο δυσκολιας στις καταδυσεις.Με αλλα λογια ματς υψηλου κινδυνου το Παο-Οσφπ.Αρα τα υβριστικα στον Σπανουλη δεν ειναι τιποτα,φωτοβολιδα σε παικτη αντιπαλου πταισμα,προωρη ανασταση με το τελος του ματς αναξιο αναφορας.

    Αντιθετα στο ματς ΠΑΟΚ-Οσφπ(χαμηλης επικινδυνοτητας) τα υβριστικα συνθηματα κατα του Παπαλουκα αποτελουν λογο διακοπης και με το πρωτο ρολο ταμειακης που θα εκτοξευτει διακοπτεται το ματς,εκκενωνεται το γηπεδο και 4 αγωνιστικες στο κεφαλι.Ακολουθουμενα φυσικα απο τα γνωστα αρθρα κλισε για το που κατεντησε το μπασκετ,τι θα γινει με τους καφρους κλπ.Ενω τις δολοφονικες φωτοβολιδες τις ξεπεταμε σε ενα υστερογραφο.

    Κωστας-ΠΑΟΚτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Keraynopoylos
    Μαζί σου. Με χίλια μάλιστα. Αλλά αυτή η γμμνη αρχή δεν γίνεται ποτέ φίλε μου και ούτε πρόκειται να γίνει. Εδώ δεν έγινε πέρυσι που κόντεψε να πάρει φωτιά το ΣΕΦ ή παλαιότερα όταν στο ΟΑΚΑ είχαν περάσει αεροβόλα…
    @Κωστας-ΠΑΟΚ
    Μάλλον καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις ή ότι σε συμφέρει από όσα γράφω. Το ειδικές συνθήκες έχει να κάνει με την παρουσία 18.000 κόσμου σε ένα γήπεδο. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η βούληση αδερφέ για να μπει γερά το μαχαίρι στο κόκαλο. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ότι «δεν έγινε και τίποτα» επειδή η φωτοβολίδα πέρασε ξυστά από το χέρι του Παπαλουκά γιατί απλά έχουν γίνει (και θα γίνουν και στο μέλλον) και χειρότερα. Το ξαναγράφω. Μόνο αν θρηνήσουμε νεκρό θα αλλάξει κάτι. Αν σε «χαλάνε» τα άρθρα κλισέ, απλά μη τα διαβάζεις. Διάβαζε όσα λένε ότι το πρωτάθλημα στη χώρα μας είναι μια χαρά… Προσωπικά γράφω ότι βλέπω και ότι αισθάνομαι και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν για το που, πως και πότε θα γράφω όσα γράφω. Το αν «ξεπέταξα» τις δολοφονικές φωτοβολίδες σε ένα υστερόγραφο είναι δικό μου θέμα. Δυστυχώς αυτό που επίτασσε η λογική να ασχοληθώ ήταν αρχικά με το ματς και μετά τα όσα έγιναν ή παραλίγο να γίνονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ave!
    Ερώτηση-εκτίμηση:
    Ποιος παίκτης λείπει από ΟΣΦΠ και ποιος αντίστοιχα από ΠΑΟ ώστε να σηκώσουν την Ευρωκούπα;

    Θα μπορούσα να ρωτάω "ποιο χαρακτηριστικό δεν έχουν (ακόμη) οι μεγάλοι της Ελλάδας" ώστε να πάρουν την φετινή Ευρωλίγκα μέσα στη Βαρκελόνη, αλλά εκτιμώ ότι ο μεν ΟΣΦΠ δεν έχει ακόμα νοοτροπία (αντίστοιχη) για κούπα, ενώ ο δε ΠΑΟ δεν έχει ψυχραιμία (κατάλληλη) για κούπα. Ακόμα, τουλάχιστον.

    Υποθετική ερώτηση μεταγραφολογίας, αλλά θα μπορούσε να λείπει ο Σίσκα από τους 1ους κι ο Σάρας από τους 2ους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Mak
    Από τον Ολυμπιακό λείπει μία μόνιμη απειλή από τη θέση "3". Καλός και εξελίξιμος ο Παπανικολάου αλλά άπειρος, ο Κέσελ είτε παίζει είτε όχι είναι το ίδιο έως τώρα, ο Βασιλόπουλος είναι τεράστιο ερωτηματικό.
    Από τον Παναθηναϊκό το έγραψα στο post. Λειπει ένας επιπλέον δημιουργός, τύπου ΜακΙντάιρ (στα... καλά του και όχι ο φετινός ανύπαρκτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails