Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γελάσαμε και σήμερα... (μπα, σε καλό σας)

Εκφράσεις όπως «γελάνε και τα τσιμέντα», ή «πέσαμε κάτω από τα γέλια», «γέλια μέχρι δακρύων» και «γελάει και το παρδαλό κατσίκι» ωχριούν πλέον μπροστά στο μεγαλείο της αστειότητας αυτού που κάποιοι αποκαλούν πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Τα όσα διαδραματίστηκαν (και) το απόγευμα της Τρίτης με την κατάφορη παράβαση των κανονισμών και την αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-Μαρούσι (του ίδιου αγώνα που με σπουδή το επίσημο site της λίγκας λίγα λεπτά πριν έσπευσε να μας ενημερώσει ότι θα γίνει στο γήπεδο του Αγίου Θωμά σε μία ακόμη… υπερπαράβαση των κανονισμών) ήρθαν να προστεθούν στην κωμωδία που συνεχίζει να παίζεται από τον περασμένο Αύγουστο.
Τα λόγια και τα κοσμητικά επίθετα για να περιγράψουμε αυτό το μεγαλείο του ΕΣΑΚΕ είναι φτωχά μπροστά στις πράξεις της λίγκας που εδώ και καιρό έχει απαξιώσει το ίδιο της το προϊόν και καθημερινά διώχνει ολοένα και περισσότερο κόσμο από τον χώρο του μπάσκετ.
Τι να πρωτογράψει και τι να πρωτοπεί κανείς. Για την παντελή έλλειψη διαφήμισης του μοναδικού αγώνα της σεζόν που επιδέχεται τέτοιας διαφήμισης, του ντέρμπι των «αιωνίων»; Για τις συνεχιζόμενες παρανομίες, παρατυπίες, «πλάτες» της λίγκας σε ομάδες και παράγοντες; Χάσιμο χρόνου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η μεν μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ αποσιωπά (άραγε γιατί;) ή περνάει στο «ντούκου» που λένε και στο χωριό μου όλα αυτά τα σκάνδαλα που εδώ και χρόνια έχουν κυριολεκτικά ισοπεδώσει την όποια αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά κυρίως γιατί οι ίδιοι οι παράγοντες των υγιών οικονομικά ΚΑΕ (οι υπόλοιποι αρκούνται στη συνήθη ρουσφετολογία του «δεν γκρινιάζω γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστώ και εγώ τις πλάτες της λίγκας») πολύ απλά δεν ασχολούνται.
Ομολογώ ότι γέλασα με την ψυχή μου με τίτλο άρθρου για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Τρίτης περί της κοινής στάσης των ΚΑΕ μπροστά στην… απειλή της Μεσογειακής Λίγκας. Τον… αόρατο εχθρό δηλαδή… «Η ισχύς εν τη ενώσει» ήταν ο τίτλος.
«Ισχύς» ποιανού. Ποια είναι η δύναμη μίας λίγκας που έχει γίνει υποχείριο άλλων και κυρίως της ΕΟΚ και δεν έχει το σθένος να προχωρήσει σε ριζικές τομές. Ποια είναι η δύναμη μίας άβουλης και ανίκανης έστω να ορίσει έναν απλό αγώνα μπάσκετ; Καμία απολύτως. «Ενωση» ποιανού; Για ποια Ενωση μιλάτε; Ενωμένοι στην παρανομία, την απαξίωση του μπάσκετ, τον «ωχαδερφισμό».
Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές, ε, άλλη μία δεν βλάπτει. Η μοναδική λύση για να βγει το πρωτάθλημα από τον βούρκο που το έχουν ρίξει είναι να αναλάβουν δράση (στις πράξεις και όχι στα λόγια) όλοι αυτοί (που δυστυχώς δεν είναι και πολλοί πλέον…) που πληρώνουν. Γιαννακόπουλου, Αγγελόπουλοι μαζί με όσες υγιείς οικονομικά ομάδες έχουν απομείνει στον χάρτινο πύργο του πρωταθλήματος μπορούν με τα δικά τους χέρια να αποτρέψουν την ολοκληρωτική κατάρρευση με τη διάλυση του ΕΣΑΚΕ και τη δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος 10 το πολύ 12 ομάδων. Και σε όποιον αρέσουνε. Για τους άλλους, δεν θα μπορέσουνε.

3 σχόλια:

  1. Καλά βρε Γιάννη για μ@λ@κες μας περνάνε;
    Ο Δαμιανίδης που έλεγε σήμερα πως η Α1 είναι ένα "διαρκές κλωτσοσκούφι με αυτά που ακούμε κάθε μέρα" και πως "κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και χειρότερο", ποιον ψήφισε στις περσινές εκλογές του ΕΣΑΚΕ; Ποιον ψήφισε στις εκλογές του 2008; Πλάκα μας κάνει;

    Τι δράση να αναλάβουν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι βρε Γιάννη; Εδώ τους έχει παραμυθιάσει ο Βασιλακόπουλος για τη Μεσογειακή Λίγκα, τους ζητάς να πάρουν πρωτοβουλία για κλειστό πρωτάθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Sixama
    Καλά βρε sixama τώρα το κατάλαβες; Ο Δαμιανίδης ψηφισε αυτόν που ψήφισαν ΟΛΟΙ τους. Οσο για τα αδέρφια (μεν και δε) δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ότι άνθρωποι με την οικονομική επιφάνεια και το επιχειρηματικό μυαλό σαν το δικό τους "παραμυθιάζονται" από κάτι που απλά δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει με οργανωτή τον Βασιλακόπουλο. Το κλειστο πρωτάθλημα ειναι κατά την ταπεινή μου άποψη η μοναδική λύση. Με στοιχεία, αποδείξεις, πρόγραμμα κλπ. Περισσότερα προσεχώς... Απλά αν δεν το αποφασίσουν και δεν το προκαλεσουν και δεν το οργανωσουν οι δύο μεγάλοι δεν πρόκειται να γινει ποτέ και θα συνεχισουμε να γελάμε με τους γελοίους που διοικούν τώρα το μπάσκετ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Sixama
    Και κατι ακομη, ασχετο με το posts σου, αλλα συνέχεια του δικού μου. Το μεγαλύτερο γέλιο γίνεται με το σινάφι μου και τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας αυτής γελοιότητας. Η απόλυτη ομερτά. Στο sport24 για παράδειγμα (αν και το συγκεκριμενο site το θεωρω απο τα καλυτερα πανευρωπαϊκά) διάβασα σε ανυπόγραφο άρθρο πως "ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από το να αναβάλει τον αγώνα". Μώρε τι μας λέτε; Σε ποιον κανονισμο το λέει αυτό. Ετσι πλασάρουν τις ειδησεις για να τις τρώνε οι "χάνοι". Και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails