Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επτά παρατάσεις στο NCAA!!! Ουάου...

Αυτό ήταν αγώνας μπάσκετ… Να πας στο γήπεδο για το τζάμπολ στις 7 το απόγευμα και να φύγεις από αυτό μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες! Ευτυχώς βέβαια, δεν έγινε στην Ελλάδα (όπως στην περσινή τελευταία αγωνιστική της Α1 που τα ματς ξεκίνησαν στις 5 και τελείωσαν στις… 8.30, θυμάστε όλοι γιατί) αλλά στις ΗΠΑ ανάμεσα στις ομάδες των κολεγίων του NCAA III Σκίντμορ και Σάουθερν Βέρμοντ ο οποίος κρίθηκε μετά από επτά (7) παρατάσεις και τελικό σκορ 128-123. Και να σκεφτεί κανείς ότι το 40λεπτο έληξε με σκορ… 59-59!!! Δείτε το... αρχειακό στατιστικό αλλά και στιγμιότυπα του αγώνα!
Ο αριθμός ρεκόρ των παρατάσεων ισοφάρισε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 1981 σε αγώνα για την πρώτη κατηγορία του NCAA ανάμεσα στα Πανεπιστήμια Σινσινάτι και Μπράντλεϊ ενώ επτά παρατάσεις είχαν σημειωθεί και το 1956 σε αγώνα για το NCAA II ανάμεσα στο Γιάνκτον και το Μπλακ Χιλς.
Ο αγώνας έγινε το βράδυ της Τρίτης 23 Νοεμβρίου ήταν από αυτούς που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει απ’όσους τον έζησαν. «Οι λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν αυτό που έγινε και του οποίου ήμουν μάρτυρας», δήλωσε ο προπονητής της νικήτριας ομάδας του Σκίντομορ Τζο Μπιουρκ. «Και οι δύο ομάδες αρνιόντουσαν να χάσουν σε μία μάχη θέλησης. Μπορεί να νικήσαμε τον αγώνα αλλά σε αυτό το ματς δεν υπήρχαν ηττημένοι». Και πρόσθεσε: «Σε κάθε τάιμ-άουτ στις παρατάσεις το μόνο που έλεγα στους παίκτες μου ήταν να διασκεδάσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές γιατί δεν επρόκειτο ποτέ στο μέλλον να ζήσουν κάτι ανάλογο…».
Για την ιστορία αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά αυτής της αναμέτρησης (την οποία παρακολούθησαν όλοι κι όλοι 142 καταγεγραμμένοι θεατές…) και που κρίθηκε μετά από 75 αγωνιστικά λεπτά.
Οι δύο ομάδες επιχείρησαν συνολικά 230 σουτ (117 το Σκίντμορ, 113 το Σάουθερν Βερμόντ). Το Σκίντομορ είχε 13/49 τρίποντα, το Βερμόντ 6/25. Οι δύο ομάδες έκαναν μαζί 70 φάουλ (36-34 αντίστοιχα), σούταραν 103 βολές. Πρώτος σκόρερ του Σκίντμορ με 39 πόντους ήταν ο Τάεσον Τζόνσον με 39 πόντους ενώ 31 πόντους αλλά με… 10/40 σουτ είχε ο Λανς Σπράτλινγκ. Από το Σάουθερν Βερμόντ ο Μπεν Νααγκτγκεμπόρεν μάζεψε 28 ριμπάουντ ενώ ο Μέλβις Λανγκιντούο μάζεψε 21 για το Σκίντμορ. Οσο για τον παίκτη με τη μεγαλύτερη χρονική συμμετοχή, αυτός ήταν ο Λανς Σπράτλινγκ του Σαουθερν Βερμόντ που δεν έλειψε ούτε… δευτερόλεπτο από το παρκέ και γι’αυτό μπορούν να δικαιολογηθούν και τα… 0/13 τρίποντα που είχε στο ματς. Στα 69 λεπτά σταμάτησε ο Τζόνσον για τους ηττημένους ενώ από τους νικητές ο Τζέραρντ Ο’Σι έπαιξε 66 λεπτά.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στον αντίστοιχο περσινό αγώνα των δύο ομάδων όχι απλά δεν έγινε ντέρμπι αλλά το Σκίντμορ είχε νικήσει με διαφορά 52 πόντων!
Η διακύμανση του σκορ: 25-32 (ημιχρονο), 59-59 (κ.π.) ενώ οι παρατάσεις έληξαν: 8-8, 8-8,9-9, 8-8, 8-8, 12-12 και 16-11…
Ιδού και το στατιστικό της αναμέτρησης...
Αλλά και στιγμιότυπα όπως τα παρουσίασε το EPSN

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχεις....
    DIVISION III βρε αθεόφοβε!
    Που πήγες και το ξετρύπωσες;;;

    Μιας και έγραψες για κολεγιακό πάντως, Kemba Walker και "τα μυαλά στα κάγκελα", έχω να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @sixama
    Υπάρχει μία λέξη μαγική που εξηγεί τα πάντα. Και ειναι basketball...
    Τον Kemba τον ειδα πέρυσι σε ένα dvd σε ματς των Χάσκις. Εκρητικός αλλά φοβάμαι ότι ειναι κοντός για το συγχρονο μπάσκετ. Εκτός αν μας προκύψει νέος Κρις Πολ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την εβδομάδα που μας πέρασε πάντως "καθάρισε" Michigan State και Kentucky στην κυριολεξία μόνος του. Είδα το ματς με το Kentucky και έπαθα πλάκα! Χρειάζεται βελτίωση στο οργανωτικό κομμάτι για να συγκριθεί βέβαια με τον Πολ αλλά σαν επιθετικό ταλέντο είναι το κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails