Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Οι δύο όψεις του (ίδιου;) νομίσματος

Τελικά ο Παναθηναϊκός διαθέτει ή όχι εναλλακτικές λύσεις; Είναι τελικά τόσο μόνοι ο Διαμαντίδης και ο Νίκολας στα γκαρντ και ο Μπατίστ με τον Μάριτς και τον Τσαρτσαρή στη ρακέτα; Με βάση όσα δήλωσε πρόσφατα (μετά τον αγώνα με την Ολίμπια Λουμπλιάνα) ο Ομπράντοβιτς «ο Διαμαντίδης είναι αναντικατάστατος» και κατά πως φαίνεται δεν είναι ο μόνος. Τουλάχιστον όσον αφορά τους αγώνες της Ευρωλίγκα γιατί στο άκρως υποβαθμισμένο και αδύναμο ελληνικό πρωτάθλημα, οι «αόρατοι» στα ευρωπαϊκά ματς Τέπιτς, Καλάθης, Καϊμακόγλου και Βουγιούκας είναι πρωταγωνιστές. Διαβάστε τη στατιστική ανάλυση των πεπραγμένων τους...
Μετά από ένα πρώτο δείγμα τριών αγώνων στην Ευρώπη (εκτός με Βαλένθια και Ολίμπια, εντός με ΤΣΚΑ) και άλλων τόσων στην Α1 (ΠΑΟΚ και Περιστέρι εντός, Ηλυσιακός εκτός) μαζέψαμε τα στατιστικά των τεσσάρων… «λίθων του κακού» δηλαδή των Τέπιτς-Καλάθη στα γκαρντ και Καϊμακόγλου-Βουγιούκα στους ψηλούς τόσο από την Α1 όσο και από την Ευρωλίγκα, τα συγκρίναμε και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά!
Στην Α1 λοιπόν οι τρεις από τους τέσσερις (Τέπιτς, Καλάθης, Καϊμακόγλου) είναι με διαφορά μάλιστα οι τρεις πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού και μαζί οι τρεις πρώτοι σε μέσο όρο χρόνου συμμετοχής. Τι συμβαίνει στην Ευρωλίγκα; Το ακριβώς αντίθετο όπου οι τέσσερις παίκτες έχουν έως τώρα σχεδόν το 1/4 του χρόνου συμμετοχής στην Α1 και προσφέρουν το 1/5 των πόντων σε σύγκριση με την Α1.
Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα και θα καταλάβετε…
Ο Τέπιτς παίρνει 20 λεπτά (σε μέσο όσο!) περισσότερο χρόνο συμμετοχής και προσφέρει 11,2 πόντους περισσότερους στην Α1 απ’ ότι στην Ευρωλίγκα, ο Καλάθης έχει 19 λεπτά παραπάνω (σε μέσο όρο) στην Α1 και 9,7 πόντους περισσότερους, ο Καϊμακόγλου 17,5 λεπτά περισσότερα και 10,7 πόντους περισσότερους στην Α1 και ο Βουγιούκας 11,7 λεπτά περισσότερα και 3 πόντους περισσότερους στην Α1.
Η παραπάνω ανάλυση μπορεί να «διαβαστεί» με δύο διαφορετικούς τρόπους. Είτε μας λέει ότι ο Ομπράντοβιτς δεν εμπιστεύεται τους παγκίτες στην Ευρωλίγκα όπου οι αντίπαλοι είναι σαφώς πιο δυνατοί είτε ότι το επίπεδο στην Α1 είναι τόσο χαμηλό και στα μέτρα της δεύτερης γραμμής παικτών του Παναθηναϊκού που εκεί, στην Α1 δηλαδή προτιμάει να ξεκουράζει τους βασικούς (Διαμαντίδη, Μπατίστ, Νίκολας κ.α.) και να τους έχει φρέσκους στην Ευρωλίγκα.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ
                                                      Α1                                                           ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Παίκτης
Αγώνες
Χρόνος
Πόντοι
Αγώνες
Χρόνος
Πόντοι
Τέπιτς
3
25,5
13,7
2
4.37
1,5
Καλάθης
3
25,4
11,7
3
6.58
2
Καϊμακόγλου
3
22,8
12
3
5.29
1.3
Βουγιούκας
3
20,5
7
3
8.08
4
ΣΥΝΟΛΟ
12
94,2
44,4
11
25.02
8,8


2 σχόλια:

  1. Ρε συ Γιαννη ολοι οι προπονητες εχουν τα κομπλεξ τους. Ο Τεπιτς κι ο Καλαθης κι εγω δεν ξερω σε ποσες ομαδες θα ηταν βασικοι. Απλα ο Ομπραντοβιτς δεν τους θεωρει ικανους να βγαζουν τα plays, τις αλληλοκαλυψεις στην αμυνα, ολα..

    Λογικο αυτο που κανει αλλα και τους γ***ει την ψυχολογια μ'αυτο που κανει γιατι σου λεει μονο για το rubbish time μας εχει ο προπονητης.

    Κι αυτη η εμμονη να μην παρει αλλον εναν PG δεν ξερω απο που πηγαζει.. λες και μεινανε απο λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pantws meta to mats me tin Efes, apodeiknuetai to ti paei na kanei o Obradovic. O typos einai ikanos na metatrepsei ton Calathes kai ton Vougiouka se vasikous se mia xronia!! Kai kati allo. M'aresei pou anarwtieste (ektos ki an to kanete gia plaka), ean to elliniko prwtathlima einai adynamo!! Eleos....Yparxoun oi 2, kai meta oloi oi ypoloipoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails