Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίστε.. πορτοκαλί!

Φανατικοί των εκλογών δεν είμαστε σε καμία περίπτωση. Ένεκα όμως της περίστασης και επειδή αύριο και την ερχόμενη εβδομάδα εκλέγουμε τους τοπικούς και περιφερειακούς μας "άρχοντες" για την επόμενη πενταετία είπαμε να τιμήσουμε τους "πορτοκαλί" υποψήφιους. Αυτούς που ανεξάρτητα με το πιο κόμμα τους υποστηρίζει ή όχι στις αυριανές εκλογές, για εμάς ήταν, είναι και θα είναι εκπρόσωποι της φυλής του μπάσκετ.
Σίγουρα η έρευνά μας θα έχει κενά (ευπρόσδεκτη κάθε προσθήκη) αλλά από όσους ψάξαμε και καταφέραμε να συλλέξουμε μαζέψαμε ούτε λίγο ούτε πολύ δεκατέσσερις ανθρώπους του μπάσκετ που ζητάνε την ψήφο μας. Πρώην μπασκετμπολίστες, προπονητές, παράγοντες πρώην και νυν βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.
Το πιο μεγάλο αξίωμα στην περιφέρεια Αττικής, αυτό του Περιφερειάρχη θα διεκδικήσουν όντας μάλιστα τα δύο φαβορί, ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου και της ΑΕΚ Βασίλης Κικίλιας με τον πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού και μετέπειτα δημοσιογράφο Γιάννη Δημαρά. Υπάρχει και ένας τρίτος "μπασκετικός" στη διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη, ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος εκτός των άλλων είχε διατελέσει και πρόεδρος του Μίλωνα όταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε αγωνισθεί στην Α1.
Στην Αττική πέντε πρώην και ένας εν ενεργεία μπασκετμπολίστα ζητούνε την ψήφο μας σε διάφορους Δήμους. Ο εν ενεργεία δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Καλαμπόκη του Ικαρού που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών. Οι πρώην διεθνείς Γιώργος Σιγάλας, Νάσος Γαλακτερός και Χρήστος Μυριούνης (της ίδιας πάνω-κάτω μπασκετικής γενιάς) είναι υποψήφιοι σε Πριταιά, Αγιο Δημήτριο και Διόνυσο αντίστοιχα. Ο "μπέμπης" Φάνης Χριστοδούλου δοκιμάζει... δυνάμεις που αλλού στη Νέα Σμύρνη ενώ ο θρυλικός Βασίλης Γκούμας στον Δήμο Αθηναίων.
Στη Θεσσαλονίκη ο "τίγρης" Μπάνε Πρέλεβιτς είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον νέο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Λευτέρης Κακιούσης σε αυτόν Ελευθερίας Κορδελιού. Ο παλιός διεθνής Βασίλης Παραμανίδης είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Μακεδονίας μαζί με τον νυν πρόεδρο του Ερμή Λαγκαδά, Δημήτρη Χρηστίδη ενώ το χρίσμα του Δημάρχου Θέρμης θα διεκδικήσει ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής.
Τέλος στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Τρίκαλα, ο πολυπράγμον Ευθύμης Ρεντζιάς (μάλλον ο υψηλότερος υποψήφιος σε όλη την Ελλάδα...) είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ιδού και η σχετική λίστα αναμένοντας τις δικές σας προσθήκες για τις ελλείψεις μας.

Μπασκετάνθρωπος
Δήμος
Υπ.Δήμαρχος/Περιφερειάρχης
Υποψηφιότητα για
Βασίλης Κικίλιας
Περιφέρεια Αττικής
Βασίλης Κικίλιας
Περιφερειάρχης
Γιάννης Δημαράς
Περιφέρεια Αττικής
Γιάννης Δημαράς
Περιφερειάρχης
Γιάννης Καλαμπόκης
Δήμος Αχαρνών
Γιάννης Κασσαβός
Δημοτικός Σύμβουλος
Χρήστος Μυριούνης
Δήμος Διόνυσου
Παναγιώτης Βορριάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Νάσος Γαλακτερός
Δήμος Αγίου Δημητρίου
Νίκος Λαζαρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Γιώργος Σιγάλας
Δήμος Πειραιά
Βασίλης Μιχαλολιάκος
Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλης Γκούμας
Δήμος Αθηναίων
Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος
Φάνης Χριστοδούλου
Δήμος Νέας Σμύρνης
Σταύρος Τζουλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος Βεζυρτζής
Δήμος Θέρμης
Νίκος Βεζυρτζής
Δήμαρχος
Μπάνε Πρέλεβιτς
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Ευθύμης Ρεντζιάς
Περιφέρεια Τρικάλων
Κώστας Αγοραστός
Περιφερειακός Σύμβουλος
Λευθέρης Κακιούσης
Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού
Δημήτρης Χατζηβρέτας
Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλης Παραμανίδης
Περιφέρεια Μακεδονίας
Μάρκος Μπόλαρης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Δημήτρης Χρηστίδης
Περιφέρεια Μακεδονίας
Μάρκος Μπόλαρης
Περιφερειακός Σύμβουλος


7 σχόλια:

  1. Και ο Σγουρός έχει περάσει από τον χώρο του μπάσκετ (διοικητικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Καλλιθέα, αντίπαλοι είναι δύο διαιτητές του Συνδέσμου της Αθήνας, ο Παναγιώτης Ντάβαρης (κατεβαίνει με τον νυν δήμαρχο Κώστα Ασκούνη) και ο Αδριανός Παυλόπουλος (κατεβαίνει με τον υποψήφιο Δημήτρη Κάρναβο).
    Οι δυο τους είναι διαιτητές και στο μπάσκετ με καρότσι, με τον Παυλόπουλο να έχει σφυρίξει στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νίκος Βεζυρτζής (υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης) ήταν ο εμβληματικός πρόεδρος του ΠΑΟΚ.
    Επίσης στην Καισαριανή κατεβαίνει ο πρώην πρόεδρος της Νήαρ Ηστ Αντώνης Καμπάκας (υποψήφιος δήμαρχος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και φυσικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα και "ισχυρός άνδρας" της γυναικείας ομάδας του Αθηναϊκού, που κατέκτησε το τριπλ κράουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Άδωνη Γεωργιάδη για την Περιφέρεια Αττικής είναι Μπάμπης Καραθάνος, πρώην πρόεδρος του Περιστερίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανωνυμος
    Τον Σγουρό τον ανέφερα στο κείμενο, όπως φυσικά και τον Βεζυρτζή με την ίδια ακριβώς φράση (σ.σ. με διαβάζεις...) "εμβληματικός πρόεδρος". Οντως ξέχασα (γιαυτό και ζήτησα τη συμβολή σας) Καμπάκα. Χαρδαλιά και Καραθάνο αλλά και τους διαιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...εκλέγουμε τους τοπικούς και περιφερειακούς μας "άρχοντες" για την επόμενη πενταετία..."
    Μία μικρή (τυπική) διόρθωση: η θητεία αυτών που εξελέγησαν την πρώτη Κυριακή και αυτών που θα εκλεγούν τη δεύτερη θα διαρκέσει 3,5 χρόνια. Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014 και από εκεί και μετά θα γίνονται κάθε 5 χρόνια (μαζί με τις ευρωεκλογές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails