Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το μπάσκετ που αντιστέκεται, το μπάσκετ που επιμένει...

Σήμερα Πέμπτη 04/11/2010 ιδρύεται το διαδικτυακό επαναστατικό χωριό των καταπιεσμένων μπασκετικών μπλογκερτάριων με την επωνυμία greekbasketball.gr. Εξαιτίας της διοικητικής μεταρρύθμισης "Καλλικράτης" η έδρα του χωριού αναζητείται κάπου μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λονδίνου. Ωστόσο, με απόφαση της γενικής γραμματείας, το greekbasketball.gr δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα, γραφεία ή πρακτορεία οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Ιδρυτικά μέλη και μέλη της γενικής γραμματείας της μπασκετικής συνομοταξίας είναι με αλφαβητική σειρά οι:
basketa2.blogspot.com Σπύρος Βασιλείου
greekbball.blogspot.com Γιάννης Ψαράκης (Γενικός Γραμματέας)
greekhoopz.blogspot.com Banou & Sixama
salonikabasket.blogspot.com Κώστας Κούσης
thebuzzerbeater.wordpress.com Σταύρος Μαρίνος aka Genera
thehoop.blogspot.com Σίμος Βαρβάκης aka The Hoop/ Mossi
Έκπτωτος κηρύσσεται ο Γ.Γ. όταν οι φιλοδοξίες των υπολοίπων δημιουργήσουν αντιπολιτευτικό ρεύμα ικανό να τον ανατρέψουν. Ο Γ.Γ. δεν είναι αιρετός, αλλά ορίζεται σύμφωνα με μυστηριώδεις και εσωστρεφείς διαδικασίες! Παραιτήσεις μελών δεν γίνονται δεκτές!
Σκοπός της κοινοπραξίας είναι να συγκροτήσει το μπασκετικό μπλογκερταριάτο σε τάξη, να ανατρέψει την κυριαρχία των (νεροβρ)αστών και να κατακτήσει την εξουσία από το μπλογκερταριάτο. Στο πλαίσιο αυτό, συστρατεύονται οι σκόρπιες μπασκετικές φωνές, ώστε να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της αδέσμευτης και χωρίς φραγμούς μπασκετικής πάλης ενάντια στα politically correct γραπτά.
Σε τούτον τον χώρο η εναλλαγή των ρόλων των αγωνιστών και προβοκατόρων είναι συχνό φαινόμενο. Η συνομοταξία του greekbasketball είναι βαθιά ριζοσπαστική και ανατρεπτική, ωστόσο δύναται να επιβάλλει τον δικό της σκληρό τρομονόμο. Σε περίπτωση που σχόλια των αναγνωστών εμπεριέχουν ύβρεις, το φιλελεύθερο καθεστώς των μπλογκερτάριων πάει περίπατο και εφαρμόζονται αυστηρές μέθοδοι καταστολής και λογοκρισίας.
Υποχρεώσεις
Γράφουμε όποτε γουστάρουμε!
Γράφουμε για όποιον γουστάρουμε!
Γράφουμε ανώνυμα ή επώνυμα, επειδή έτσι γουστάρουμε!
Οποιαδήποτε ποδοσφαιρική σκέψη, υπόνοια, παραπομπή τιμωρείται με 5 βουρδουλιές, επειδή δεν γουστάρουμε!
Οι μπλογκερταριακοί αγώνες ξεκινούν από την επικύρωση αυτού του καταστατικού από τα μέλη του.
Με την εξουσιοδότηση του Γ.Γ.
Banou

Υ.Γ. Τελικά, ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη. Σε πείσμα των καιρών κάποιοι παράφρονες, επικίνδυνοι μπασκετικοί μασόνοι, κολλημένοι με τη σπυριάρα ρομαντικοί τρελάρες, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο ύφος και το αντικείμενο των έξι Blogers που χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχουν σε αυτό το "πείραμα". Τα blogs μας θα συνεχίσουν τη μοναχική τους πορεία, μόνο που με την κίνηση αυτή θελήσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους εκεί έξω. Οσο δεν το σκοτώνετε το μπάσκετ, τόσο δυνατούς μας κάνετε όλους όσους συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών να το αγαπάμε. Το http://www.greekbasketball.gr/ που γεννήθηκε ως ιδέα ένα βράδυ του περασμένου Μαίου σε μία καφετέρεια στο Παλαιό Φάληρο δεν είναι τίποτε άλλο από η φωνή των έξι Blogers και όλων όσων τα διαβάζουν και σχολιάζουν καθημερινά τα καλώς και τα κακώς κείμενα στο παγκόσμιο και ιδιαίτερα το ελληνικό μπάσκετ, σε μία. Και όπως έχει σοφά γράψει και τραγουδήσει ο Νιόνιος "Το μπάσκετ που αντιστέκεται, το μπάσκετ που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει"...
Υ.Γ.2 Ενα τεράστιο ευχαριστώ στον Ακη Τσόλη της Globalsports που έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα μας. Αν δεν ήταν και αυτός ένας από εμάς (παράφρον, επικίνδυνοπς μπασκετικός μασόνος κλπ) ίσως τίποτα να μην είχε γίνει. Και ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στον Σίμο, τον Σπύρο, τον Κωστή, τον Σταύρο και τους Banou και Sixama οι οποίοι στο άκουσμα και μόνο της ιδέας απάντησαν αμέσως με το πιο βροντερό τους "Ναι". Περισσότερα μόλις επιστρέψω από τη μπασκετική Λουμπλιάνα...

4 σχόλια:

  1. Zhtw to KKE (Kalathosfairiko Komma Elladas)
    ante kai kalh arxh ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε διαπλεκόμενοι!
    Καλά ρε banou, και εσύ τέκνον βρούτε?
    Πάνω που μαίνεται σκληρός και αδυσώπητος ο αγώνας στο fantasy league,με αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς,ξαφνικά γίναμε/τε μια ωραία παρέα, με παπά και ΓΓ?

    Υ.Γ "λεφτά υπάρχουν"?

    Υ.Γ2 το μόνο δυνητικά θετικό που μπορώ να σκεφτώ, είναι με όσα τραγικά γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ, να αναφωνάζει απογοητευμένος ο Ψαρ κάποια στιγμή "Ποδόσφαιρο,ποδόσφαιρο,ποδόσφαιρο"! Για το θέαμα της τιμωρίας...!χοχοχο

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @crossover
    Καλα να μαστε, ολοι (μας) μαζι.
    @pistol-pete
    Μπα, μπα, έκανες μια καλή εβδομάδα στο fantasy και ξετσουτσούνισες pistol; Αλλά τι να κάνω που με 59 πόντους δεν μπορώ να πω και πολλά... Quelle catastrophe...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xaxaxa
    Με προτιμάς με ...σιγαστήρα? Την ίδια δουλειά κάνει πάντως!

    Μου θυμίζεις τον "Γιωργάκη"(τον original) πάντως!
    Την πρώτη βδομάδα, μέσα στην καλή χαρά! "
    "Λεφτά/πόντοι υπάρχουν" να δώσουμε και στους άλλους. Δώστου λόγια, υποσχέσεις κτλ!
    Τη δεύτερη βδομάδα, άρχισες να ψιλομαζεύεσαι,τα spreads και τα CDS(ασφάλιστρα κινδύνου) σου πήραν την ανηφόρα και η τραγική κατάσταση της ομάδας σου άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια της. Συγχρόνως η μπασκτική κοινότητα σε πήρε χαμπάρι και δεν λογάριαζε τις "ψευτοαπειλές" σου(σου θυμίζει κάτι η "μέγιστη" μπλόφα του συνονόματου σου "έχουμε το περίστροφο στο τραπέζι"?).
    Την τρίτη βδομάδα είσαι ήδη στο ΜΝΤ(μπασκετικό νομισματικό ταμείο). Περικοπές, ύφεση και ένα 59ράκι για τη χώνεψη!

    Υ.Γ Πλέον σου κάνουν πλάκα και οι δικοί σου! Ακόμα και η ομάδα "SUNDAY SCHOOL"...που δεν μπορείς ούτε καν να γράψεις τον...ΜΑΝΑΤΖΕΡ της!

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails