Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γερμανία και Γαλλία μαζί για το Ευρωμπάσκετ 2015!

Στ’ αχνάρια των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων αρχίζει να βαδίζει σιγά-σιγά και το μπάσκετ καθώς όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ Ινγκο Βάις, Γερμανία και Γαλλία πρόκειται να διεκδικήσουν μαζί τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2015, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (Euro Ελβετίας-Αυστρία, Mundial Ιαπωνίας-Ν.Κορέας) λόγω κυρίως της οικονομικής στενότητας.
Ο Βάις στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ Ζαν-Πιέρ Σιουτά (ο οποίος πήρε τη θέση του νέου Προέδρου της FIBA Ιβάν Μαινινί) αποκάλυψε ότι οι δύο χώρες θα διεκδικήσουν μαζί τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015. «Οι σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι άριστες» επισήμανε ο Βάις ο οποίος πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της γαλλικής Ομοσπονδίας Γκόραν Ράντονιτς και συνομίλησαν για την υπόθεση αυτή στο διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής Ομοσπονδίας.
Να σημειωθεί ότι το επόμενο Ευρωμπάσκετ (2011) θα διεξαχθεί στη Λιθουανία, αυτό το 2013 έχει μοναδική υποψήφια χώρα την Σλοβενία μετά την απόσυρση της Ιταλίας ενώ για το Μουντομπάσκετ του 2018 (αυτό του 2014 θα διεξαχθεί στην Ισπανία) λέγεται ότι θα καταθέσουν από κοινού πρόταση Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία!

3 σχόλια:

  1. Άρχισε να ρολάρει ο γερμανογαλλικός άξονας συμμαχίας που αφορά στην οικονομική πολιτική της ΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός ήταν banou... Ποιός δηλαδή να αναλάβει πρωτοβουλίες; Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι που βαδίζουν στ' αχναρια μας; Οι Ιταλοί του καβαλιέρε που παραιτήθηκαν από του 2013;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά,πότε θ' αποφασίσουν πως ανά 2ετία και με 24 ομάδες το όλο τουρνουά θα είναι για τα θηρία;Ευελπιστώ πως το 2015 θα είναι η τελευταία διοργάνωση και μετά θα μιλάμε για 4ετίες...

    υ.γ. πόσα στην σειρά Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην Ευρώπη;Δεν λέω καλή η Βαλτική,αλλά κάτι μου λέει για Βραζιλία που θα έχει και πρόσφατους τους Ολ.Αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails