Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

No money, no Marousi, no Euroleague...

Τελικά, ίσως αποδειχθεί ότι το… βιαστικό άρθρο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Μακαμπί Τελ Αβίβ πριν από δύο μέρες με τη λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη νέα Ευρωλίγκα μέσα στις οποίες δεν ήταν το Μαρούσι, ήταν προφητικό. Ή για να το θέσουμε πιο… κομψά οι ισραηλινοί (που και άκρες έχουν και τα νήματα κινούν σε πολλούς τομείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ εδώ και χρόνια) κάτι παραπάνω γνώριζαν. Οι πληροφορίες του greekbball αναφέρουν λοιπόν πως στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης με τον Τζόρντι Μπερτομέου στη Βαρκελώνη ούτε λίγο ούτε πολύ του τέθηκε θέμα μη συμμετοχής 3ης ομάδας από την Ελλάδα (έστω) στα προκριματικά της Ευρωλίγκα αν αυτή δεν έχει εγγυημένο αριθμό εισιτηρίων, σπόνσορες και γενικώς δεν συμβαδίζει με τις… αρχές της διοργάνωσης οπότε στο αυριανό έκτακτο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αναμένεται να… πέσουν κορμιά!
Οι πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μπερτομέου άσκησε ούτε λίγο ούτε πολύ βέτο για τη συμμετοχή 3ης ομάδας στη διοργάνωση αν αυτή δεν διαθέτει ισχυρό πυρήνα φιλάθλων, δεν είναι υγειές οικονομικά και δεν έχει ενεργό και δραστήριο τμήμα μάρκετινγκ. Ουσιαστικά δηλαδή φωτογράφισε τον «αποκλεισμό» του Μαρουσίου (αλλά και του Πανελλήνιου) από τα προκριματικά της διοργάνωσης και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Ελλάδα είτε θα μείνει με τα δύο εγγυημένα συμβόλαια των μόνιμων εκπροσώπων της Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είτε θα αναζητηθεί άλλη «φόρμουλα» με τη συμμετοχή πιο λαοφιλούς ομάδας (Αρης ή ΠΑΟΚ) που διαθέτουν μεγάλο πυρήνα φιλάθλων, πολύ μεγαλύτερο από την… οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στους αγώνες π.χ. του Μαρουσίου και του Πανελλήνιου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν την προηγούμενη σεζόν στο Μαρούσι να έχουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στο ΟΑΚΑ.
Επί της ουσίας βέβαια ο Μπερτομέου και η Ευρωλίγκα (που στη συζήτηση με τον Οικονομίδη έδειξαν πλήρως ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν στις ομάδες της Α1 και ειδικά στις υποψήφιες να παίξουν στην Ευρωλίγκα…) δεν έχουν και άδικο όσον αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι (και όχι το καθαρά αγωνιστικό όπου το Μαρούσι την προηγούμενη σεζόν ξεπέρασε ακόμη και το άριστα που μπορούσε να πιάσει) αφού παράλληλα αναζητούν νέες αγορές σε χώρες όπως η Πολωνία, η Αγγλία ή ακόμη και χώρες της Σκανδιναβίας.
Τα μαντάτα λοιπόν που θα μεταφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδης ειδικά στο Μαρούσι στο έκτακτο συμβούλιο της Πέμπτης μόνο ευχάριστα δεν είναι αφού η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη όσο και αν στο Μαρούσι φωνάζουν (μέχρι ενός σημείου δικαίως) πως δικαιούνται να λάβουν το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

2 σχόλια:

  1. allou grafetai oti tha paiksei mono to marousi sta prokrimatika.oxi omos 4i omada.ti isxiei telika??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε επίσημα τις 22 ομάδες των ομίλων και τις 16 των προκριματικών με το Μαρούσι μέσα αλλά απομένει να εγκριθεί η λίστα από τη Γενική Συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails