Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σε "κρίσιμη κατάσταση" ο θρύλος Γούντεν

Ο –ίσως- κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών στο κολεγιακό (και όχι μόνο) μπάσκετ, η θρυλικότερη μορφή των πάγκων του NCAA Τζον Γούντεν δίνει μία άνιση πλέον μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σε ηλικία 99 ετών ο Γούντεν διακομίσθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UCLA «Ρόναλντ Ρίγκαν» το βράδυ της Πέμπτης και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τους θεράποντες γιατρούς δύσκολα θα καταφέρει να βγει νικητής από αυτή τη μάχη…
Ο γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου του 1910 Γούντεν που είναι μέλος του Hall of Fame το μπάσκετ τόσο ως παίκτης (κλάση του 1961) όσο και ως προπονητής (κλάση του 1973) έχοντας κατακτήσει 10 πρωταθλήματα του NCAA μέσα σε 12 χρόνια, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το 2006 όταν για πρώτη φορά εισήχθη σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες με συμπτώματα εκκολπωματίτιδας. Το 2007 εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο λόγω αιμορραγίας στο παχύ έντερο ενώ το 2009 έμεινε για ένα μήνα στο νοσοκομείο με πνευμονία ενώ εβδομάδες αργότερα ύστερα από πτώση χτύπησε σοβαρά με αποτέλεσμα να σπάσει οστό του τραχήλου.
Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «κρισιμότατη» με τους γιατρούς να δίνουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.
Η είδηση προκάλεσε θλίψη στους ανθρώπους του μπάσκετ καθώς έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο 1ος τελικός των πλέι-οφ στο Λος Αντζελες ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Ο κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν χαρακτήρισε τον Γούντεν ως τον «μεγαλύτερο θιασώτη του μπάσκετ» προσθέτοντας με νόημα: «Ελπίζουμε να παραμείνει ήρεμος και απλά θα περιμένουμε τα γεγονότα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση του Γούντεν είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails