Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οριστικό: Με 16 ομάδες τα προκριματικά της Ευρωλίγκα!

Είναι πλέον οριστικό. Πληροφορίες του greekbball αναφέρουν ότι η Ευρωλίγκα αποφάσισε οριστικά πως για τις δύο τελευταίες θέσεις των 24 ομάδων της επόμενης Ευρωλίγκα θα μονομαχήσουν 16 και όχι 8 ομάδες όπως την προηγούμενη σεζόν. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης πως από ελληνικής πλευράς το παρόν θα δώσουν δύο ομάδες, σίγουρα ο 3ος της βαθμολογίας (δηλαδή Μαρούσι ή Πανελλήνιος) και άλλη μία που ίσως είναι ο "χαμένος" των μικρών τελικών, ίσως όμως ισχύσουν άλλα κριτήρια όπως το παρελθόν της ομάδας στη διοργάνωση, το γήπεδο και η δυναμική της (φίλαθλοι, εισιτήρια, διαφημίσεις) κάτι που σημαίνει πως έχει τύχη και μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη (Αρης ή ακόμη και ΠΑΟΚ). Ποια αναμένεται να είναι η σύνθεση της επόμενης Ευρωλίγκα τόσο όσον αφορά τις 22 ομάδες με συμβόλαιο όσο και τις 16 των προκριματικών. Πότε θα γίνουν οι αγώνες των προκριματικών.
Οι πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι οι 16 ομάδες των προκριματικών θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες σε τρεις γύρους. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 21 και 24 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος στις 28 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου ενώ οι τέσσερις ομάδες που θα απομείνουν θα αναμετρηθούν για τις δύο προνομιούχες θέσεις στις 7 και 14 Οκτωβρίου.
Οσον αφορά τη σύνθεση της νέας Ευρωλίγκα με βάση τις έως τώρα πληροφορίες αλλά και τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα αποτελείται από τις εξής ομάδες: 
Οι 13 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο (έως και τη σεζόν 2011-12) θυμίζουμε ότι είναι οι εξής:
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ
3. Κάχα Λαμποράλ
4. Μπαρτσελόνα
5. Ουνικάχα Μάλαγα
6. Ρεάλ Μαδρίτης
7. Παναθηναϊκός
8. Ολυμπιακός
9. Εφες Πίλσεν
10. Φενέρμπαξε/Ούλκερ
11. Ζαλγκίρις Κάουνας
12. Λοτομάτικα Ρόμα
13. Μοντεπάσκι Σιένα
Μονοετές συμβόλαιο θα πάρουν οι εξής ομάδες:
14. Τροπαιούχος Eurocup: Βαλένθια
15. Πρώτος κανονικής περιόδου Γαλλίας: Σολέ
16. Πρωταθλητής Σερβίας: Παρτιζάν Βελιγραδίου
17. Πρωταθλητής Λιθουανίας: Λιέτουβος Ρίτας
18. Πρωταθλητής Πολωνίας: Προκόμ Γκντίνια
19. Πρωταθλητής Κροατίας: Τσιμπόνα ή Ζαντάρ
20. Πρωταθλητής Σλοβενίας: Ολίμπια Λουμπλιάνα ή Κρκα
21. Πρωταθλητής Γερμανίας: Μπάμπεργκ ή Φρανκφούρτη
22. 3η Ιταλίας: Καζέρτα
Οσο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα; Με βάση το rank της Ευρωλίγκα και το αρχικό πλάνο, αν οι ομάδες των προκριματικών θα είναι οι εξής:
Φιναλίστ Γαλλίας: Λε Μαν
Φιναλίστ Ρωσίας: Χίμκι Μόσχας
3ος Ελλάδας: Μαρούσι ή Πανελλήνιος
4ος Ιταλίας: Καντού
Πρωταθλητής Βελγίου: Λιέγη ή Σαρλερουά
Πρωταθλητής Λετονίας: Μπάρονς Ρίγα
Πρωταθλητής Ουκρανίας: Αζόβμας Μαριουπόλ
2η κανονικής περιόδου Σερβίας: Χέμοφαρμ
Φιναλίστ Κροατίας: Τσιμπόνα ή Ζαντάρ
Πρωταθλητής Ισραήλ: Γκαλίλ Γκιλμπόα
Πρωταθλητής Τσεχίας: Νίμπουρκ
Πρωταθλητής Ολλανδίας: Χρόνινγκεν
Πρωταθλητής Μαυροβουνίου: Μπουντούτσνοστ
Υπάρχουν τρεις ακόμη θέσεις κενές που αναμένεται να συμπληρωθούν από ομάδες της Ελλάδας (μία), της Γαλλίας (μία, πιθανότατα η Βιλερμπάν) και ίσως της Γερμανίας ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τις παραπάνω ομάδες να μην συμπεριληφθεί στη λίστα (όπως π.χ. η Αζόβμας που πέρυσι αποσύρθηκε από τη συμμετοχή της στα προκριματικά).
Ολα τα παραπάνω βέβαια τηρούν υπό... διαπραγμάτευση αφού και την περσινή σεζόν η Ευρωλίγκα είχε ανακοινώσει το συγκεκριμένο πλάνο, αλλά λίγα πράγματα ίσχυσαν στην πράξη. Εν αναμονή λοιπόν αλλά το δεδομένο είναι πως οι ομάδες των προκριματικών θα είναι σίγουρα 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails