Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

"Αντίο" από Παπαλουκά στην Εθνική

Η –για τους γνωρίζοντες- αναμενόμενη απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά από την προεπιλογή παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας ήταν το νέο στην ανακοίνωση των ονομάτων από την ΕΟΚ. Ο «Τεό» θα απουσιάσει από μία ακόμη διοργάνωση και μάλλον λέει οριστικά αντίο στην Εθνική με την οποία για τελευταία φορά αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Νέο πρόσωπο ο Νίκος Παππάς του Κολοσσού Ρόδου, εκτός ο Κουφός, επιστρέφουν Τσαρτσαρής, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης.
Η ΕΟΚ λοιπόν ανακοίνωσε την 17αδα της επιλογής του Γιόνας Καζλάουσκας την οποία αποτελούν οι εξής παίκτες:
Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Παπανικολάου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Πρίντεζης (Ουνικάχα Μάλαγα), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Ιαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος), Κωστής Βασιλειάδης (Ομπραντόιρο), Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι), Νίκος Παππάς (Κολοσσός Ρόδου).
Αγνοήθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής παρά την εξαιρετική σεζόν που έκανε και φέτος, δεν κλήθηκε επίσης ο Κώστας Κουφός (που ζήτησε να δουλέψει ατομικά στη Γιούτα ενόψει της νέας σεζόν στο ΝΒΑ).
Με βάση την παραπανω κλήση η 12αδα της Εθνικής αν δεν προκύψυν προβλήματα τραυματισμών θα είναι λογικά η εξής:
Πλέι-μέικερ/Γκαρντ: Διαμαντίδης, Ζήσης, Σπανούλης, Καλάθης
Σμολ φόργουορντ: Περέρογλου, Καϊμακόγλου,
Πάουερ φόργουορντ/Σέντερ: Σχορτσιανίτης, Μπουρούσης, Τσαρτσαρής, Πρίντεζης, Φώτσης
Απομένει μία θέση που θα "παιχθεί" ανάμεσα στους Βασιλειάδη (φαβορί), Μαυροκεφαλίδη, Βουγιούκα ανάγα με τις ανάγκες. Αν ο Σχορτσιανίτης πάει στο ΝΒΑ και δεν αγωνισθεί, τότε σίγουρα τη θέση του θα πάρει ο Βουγιούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails