Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... Απόντων

Τελικά θα μείνει κανένας να παίξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας; Λιγότερο από δύο μήνες πριν το τζάμπολ και οι ηχηρές απουσίες αυξάνονται και πληθύνονται με γοργότατους ρυθμούς αφού στη λίστα (που τείνει να ξεπεράσει τα 20 βροντερά «απών») μετά τον Παπαλουκά προστέθηκαν και τα ονόματα των Καουκένας, Βούιτσιτς, Ρόζιτς, Πετραβίτσιους ενώ αναμένονται από μέρα σε μέρα και αυτά των Μίλιτσιτς και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς.
Στη Λιθουανία ο Κεστούτις Κεμζούρα θα πρέπει να σπάσει το κεφάλι του για να βρει λύσεις αφού ουσιαστικά οι μόνοι έμπειροι σταρ που του… απέμειναν είναι ο Λίνας Κλέιζα και ο… κομμένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, άντε και ο βετεράνος Γιασικεβίτσιους. Μετά λοιπόν τους Σισκάουσκας και Ματσιγιάουσκας, ο Ριμάντας Καουκένας ήρθε να ανακοινώσει την απουσία του από τη «γιορτή» δηλώνοντας ότι θέλει να ξεκουραστεί αλλά και να αναζητήσει το νέο του συμβόλαιο αφού έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ.
Μεγαλύτερο σάλο πάντως προκάλεσε η στάση του Μαριόνας Πετραβίτσιους. Ο σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην κλήση της Ομοσπονδίας και έβαλε τον μάνατζέρ του να ενημερώσει μέσω… τρίτου ότι είναι τραυματίας αλλά έχει βουίξει ο τόπος στη χώρα ότι ο Πετραβίτσιους απλά… σνομπάρει την Εθνική. Στις παραπάνω απουσίες, δε, αναμένεται να προστεθεί και αυτή του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ο οποίος είναι κουρασμένος μετά από μία δύσκολη χρονιά με τη Σιένα ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κάθε άλλο παρά σίγουρη να θεωρείται.
Στη Σερβία από την άλλη, ακόμη… ψάχνουν τον Μίλιτσιτς. Ο σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι άφαντος, όπως δήλωσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αλλά και αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας και σιγά-σιγά αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι δεν θα δώσει το παρόν στην προετοιμασία.
Τέλος, στην Κροατία, εκτός της 17αδας προετοιμασίας του Γιόζιπ Βράνκοβιτς έμειναν οι βετεράνοι Βούιτσιτς και Πρκατσιν, ο Μάριο Κάσουν που αρνήθηκε την πρόσκληση αλλά και ο τραυματίας Μαρίν Ρόζιτς.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ
Παίκτης
Χώρα
Λόγοι απουσίας
Εραζεμ Λόρμπεκ
Σλοβενία
Ξεκούραση
Ματίας Σμόντις
Σλοβενία
Τραυματισμός
Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς
Σλοβενία
Ξεκούραση
Μάνου Τζινόμπιλι
Αργεντινή
Ξεκούραση/προσωπικοί
Βάλτερ Χέρμαν
Αργεντινή
Ξεκούραση
Αντριου Μπόγκουτ
Αυστραλία
Τραυματισμός
Μεμέτ Οκούρ
Τουρκία
Τραυματισμός
Τόνι Πάρκερ
Γαλλία
Ξεκούραση
Ρόνι Τουριάφ
Γαλλία
Ξεκούραση/τραυματισμός
Πάου Γκασόλ
Ισπανία
Ξεκούραση
Ραμούνας Σισκάουσκας
Λιθουανία
Ξεκούραση
Αρβίντας Ματσιγιάουσκας
Λιθουανία
Σταμάτησε
Ριμάντας Καουκένας
Λιθουανία
Ξεκούραση
Μαριόνας Πετραβίτσιους
Λιθουανία
Τραυματισμός/Αρνηση
Φαντί Ελ Κατίμπ
Λίβανος
Τραυματισμός
Θοδωρής Παπαλουκάς
Ελλάδα
Σταμάτησε
Νικόλα Βούιτσιτς
Κροατία
Σταμάτησε
Μάριο Κάσουν
Κροατία
Σταμάτησε
Μαρίν Ρόζιτς
Κροατία
Τραυματισμός
Μινγκ Γιάο
Κίνα
Τραυματισμός

2 σχόλια:

  1. Τυπικά τουλάχιστον ο Παπαλουκάς δεν σταμάτησε. Ούτε όμως έδωσε ο ίδιος κάποια εξήγηση. Υποτίθεται ότι θέλει να ξεκουραστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση... Πέρα από την πλάκα καλό θα είναι κάποια από τις δύο πλευρές να μας εξηγήσει τι συνέβη τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails