Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το γκάλοπ, ο κουμπάρος "Ντούντα" και ο... άλλος (λέγε με Πατσέσας;)

Και μετά τον Γιαννάκη, ποιος; Το ερώτημα τέθηκε στους αναγνώστες του greekbball πριν από δύο εβδομάδες και μετά την ψηφοφορία 146 εξ αυτών (ένα ιδιαίτερα σημαντικό δείγμα) για το ποιος θεωρείται ο ιδανικότερος να διαδεχθεί τον «δράκο» στον πάγκο του Ολυμπιακού έλαβον…
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (39) ήτοι 36% με τους αναγνώστες του blog να θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να εμπιστευθεί τον πολύπειρο Σέρβο τεχνικό ο οποίος είχε διατελέσει τεχνικός των ερυθρόλευκων τη διετία 1996-1998. Δεύτερος στις προτιμήσεις με 27 ψήφους (18%) ήταν ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Αρη και λογικά νέος προπονητής της Μακαμπί Τελ Αβίβ Ντέιβιντ Μπλατ μόλις με μία ψήφο περισσότερη από τον πρώτο Ελληνα της λίστας, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που μάζεψε 26 ψήφους (17%). Ακολούθησαν ο Σκαριόλο (19 ψήφοι, 13%), ο Σπάχια (16 ψήφοι, 10%) και ο… άγνωστος «Χ» (άλλος προπονητής δηλαδή) με 19 ψήφους (13%).
Οσον αφορά τώρα το ρεπορτάζ… Οι πληροφορίες του greekbball αναφέρουν ότι η περίπτωση του Ντούσαν Ιβκοβιτς μόνο πιθανή δεν είναι αφού ο «κουμπάρος» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν έχει τη διάθεση να επιστρέψει στους πάγκους συλλόγου και πόσο δε μάλλον να «κοντραριστεί» με τον Ομπράντοβιτς. Ο Μπλατ όπως προαναφέραμε έκλεισε στη Μακαμπί, ο Σκαριόλο ενδέχεται να συνεχίσει στη Χίμκι αν και κάποια δημοσιεύματα τον θέλουν υποψήφιο (θεωρούμε ότι συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες), ο Σπάχια οδεύει προς Τουρκία (Φενέρμπαξε/Ούλκερ) ενώ ο Σφαιρόπουλος δείχνει να είναι μία σχετικά αποδεκτή λύση από τον κόσμο του Ολυμπιακού ενώ χαίρει της εκτίμησης των αδερφών Αγγελόπουλων.
Εδώ θα τολμήσουμε μία, σε πρώτο άκουσμα, παρακινδυνευμένη πρόβλεψη απόρροια σχετικής πληροφορίας που θέλει ως έναν εκ των βασικών υποψήφιων για τον πάγκο του Ολυμπιακού έναν προπονητή το όνομα του οποίου δεν έχει «παίξει» στο ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Και για να μην μακρηγορούμε πρόκειται για τον Λιθουανό προπονητή της Προκόμ Γκντίνια Τόμας Πατσέσας. Ο Πατσέσας είναι νεαρός, ανερχόμενος, έχει δείξει δείγματα της καλής του δουλειάς (μόνιμος πρωταθλητής Πολωνίας, οδήγησε την Προκόμ φέτος στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα) ενώ «ταιριάζει» και στην ιδιοσυγκρασία των φιλάθλων της ομάδας (φωνακλάς, απαιτητικός, δουλευταράς) αφού οι αντιδράσεις του θυμίζουν… Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Πατσέσας λέγεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρίσκεται στη λίστα των αδερφών Αγγελόπουλων και δεν αποκλείεται να είναι ο προπονητής… έκπληξη.
Δεν είναι φυσικά ο προπονητής-όνομα τύπου Μεσίνα (δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Ρεάλ) αλλά ο Ολυμπιακός στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε αποτελέσματα με τα "ονόματα" που έβαλε στον πάγκο του (Καζλάουσκας, Γκέρσον, Γιαννάκης) οπότε δεν αποκλείεται να γίνει αλλαγή πλεύσης. Το (άμεσο) μέλλον θα δείξει…

11 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να προσθέσω στα ονόματα κ αυτό του Περάσοβιτς, και να δω τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Επιτιμος
    Η περίπτωση του Κροάτη μοιάζει με του Πατσέσας αλλά είναι πιο έμπειρος και πιο "δουλεμένος". Αν το θέτεις προσωπικά (αν δηλαδή διάλεγα εγώ) θα έπαιρνα τον Πατσέσας ως πιο φιλόδοξο που θα του δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί. Από όσα μου έχουν πει κατά καιρούς κροάτες και Ισπανοί συνάδελφοι ο Περάσοβιτς είναι λίγο... άγαρμπος στις σχέσεις με τους παίκτες. Ισως βέβαια ο Ολυμπιακός να χρειάζεται τώρα έναν... δυνάστη αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο (όπως και ο Πατσέσας που θεωρητικά είναι άβγαλτος) αυτή τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πατσέσας θα σκύβει για να τρώει παντοφλιές στο ποπό του!!!
    Οι δε φίλαθλοι θα του πετάξουν γιαρμάδες απο το αεροδρόμιο κι όλας!
    Δεν έχει ελπίδες επιτυχίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mujahedin
    Δεν λεω απαραίτητα ότι θα πετύχει, μην προδικάζουμε όμως ότι θα τον πάρουν (αν έρθει, λέμε...) με τους γιαρμάδες. Το έγραψα και παραπάνω. Ο Ολυμπιακός "δεν είδε φως" ούτε με τα ονόματα, ίσως δοκιμάσει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα.
    Υπαρχει η ''ευτυχης συγκυρια'' να δουλευει τους τελευταιους μηνες στο Ελληνικο πρωταθλημα ο Μπλατ..
    Ο οποιος παρα τα φετινα προβληματα στον Αρη,αναμορφωσε αισθητα την αγωνιστικη εικονα & εναντιον του Ολυμπιακου εκανε καταπληκτικες εμφανισεις.
    Αποδεδειγμενα ειναι προπονηταρα,εμπειρος,εχοντας παρει & μια μικρη γευση του τι εστι Ελληνικο πρωταθλημα..
    Συν οτι υπαρχουν & οι πιθανοτητες να σταματησει τη συνεργασια του με την Ρωσικη Ομοσπονδια,οποτε θα ειναι σε θεση απ την επομενη σεζον,να βγαζει ολη του την ενεργεια στον συλλογο που θα εργαζεται..
    Εχει συγκεκριμμενη αγωνιστικη φιλοσοφια,γνωριζει αριστα την Αμερικανικη αγορα,ειναι επικοινωνιακος & μπορει & συνεργαζεται καλα,τοσο με τις βεντετες,οσο & με τους ρολιστες..
    Εαν του δινοταν ενα μπατζετ κοντα στα 30εκ ευρω...η ομαδα του θα επαιζε διατημικο μπασκετ..
    Απο κει & περα ακουω για Πατσεσας & γενικα για διευρυμενη λιστα υποψηφιων...ενω ο Μπλατ συμφωνα με πληροφοριες ειναι πολυ κοντα στη Μακαμπι..
    Ας ειναι & ετσι λοιπον...
    Και του χρονου τετοια εποχη εδω θα ειμαστε παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Μπλάτ συμφωνώ, αλλά πιστεύω ότι θα δεχθεί την πρόταση της Μακάμπι (εφόσον φυσικά υπάρχει...). Όντως παρουσίασε εξαιρετικό μπάσκετ με τον Άρη κ εξαιρετικότερο... με τον Ολυμπιακό! Τον Πατσέρας δεν τον σχολιάζω καν. Όσο για τον Περάσοβιτς νομίζω ότι σαν εκφραστής της Σέρβικης Σχολής, θα δώσει ευκαιρίες και ώθηση και στα ελληνικά ταλέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ανθρωπος ειναι επαγγελματιας...& μαλιστα πολυ καλος.
    Θα εξετασει ολες τις προτασεις που θα εχει στα χερια του & θα επιλεξει τη καλυτερη δυνατη(και υπαρκτη..)..
    Η Μακαμπι τον εχει παρει τηλεφωνα & τον καλεσε σε συναντηση...
    Λογικα θα ζητησε καποιες εγγυησεις,οσον αφορα το μπατζετ & τον καθορισμο των αρμοδιοτητων...καθως ο Γκερσον(με τον οποιο δεν εχει & τις ιδανικοτερες σχεσεις),θα αναλαβει ως τεχνικος διευθυντης..
    Οποτε μιλαμε για μια περιπτωση υπαρκτη & χειροπιαστη..
    Ο Ολυμπιακος απ την αλλη,κρατα σιγη ιχθυος & τσεκαρει τα ονοματα που ειναι στη λιστα των υποψηφιων ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα περι Μπλατ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Με εξαίρεση την Εφες Πίλσεν όπου έχει δουλέψει έχει δείξει έργο ή τουλάχιστον μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι πηγές μου στο Ισραήλ θεωρούν τη συμφωνία δεδομένη αλλά η καθυστέρηση της ανακοίνωσης αφήνει κάποια περιθώρια (ίσως να περιμένει τη λήξη του συμβολαίου του με τον Αρη στις 15/6 για το τυπικό). Για τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι τα κουκιά είναι μετρημένα όπως έγραψα και παραπάνω. Δεν (προ)βλέπω "μεγάλο" όνομα πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σφαιρόπουλος τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aν δεν αποχωρουσαν οι 4 Αμερικανοι,λογω οτι δεν ταξιδεψαν στο Βελιγραδι,ποια ομαδα πιστευεις οτι θα ηταν τοτε 1η στον ομιλο στη φαση των ''16''?
    Αν θυμασαι,η Εφες ειχε ξεκινησει με 2 στα 2,εχοντας ριξει 10π στον Παναθηναικο...

    Αν ο Ολυμπιακος δεν κινηθει για ''μεγαλο'' ονομα,τοτε ας δωσει την ευκαιρια στον Σφαιροπουλο,που τυγχανει & μιας σχετικης αποδοχης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Επιτιμος και ανωνυμος
    Μαζί σας με χίλια. Ο Γιάννης (τον οποίο γνωρίζω προσωπικά από τότε που ήταν προπονητής στο παιδικό του ΠΑΟΚ πριν πολλά... πολλά χρόνια) έχει ήθος, είναι δουλευταράς και αποδεδειγμένα πολύ καλός προπονητής. Το θέμα (όποιος και να αναλάβει) είναι να στηριχθεί και κυρίως να "θωρακισθεί" από την ομάδα του από όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails