Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

NCAA Tournament - 24 παίκτες να τους πιεις στο ποτήρι...

Ο μεγάλος χορός αρχίζει. Οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας θα… ξημεροβραδιαστούν μπροστά στις οθόνες τις τηλεόρασης αλλά και του υπολογιστή τους για να δουν τα αστέρια του αύριο μέσα από τα κολέγια των ΗΠΑ. Το greekbball επέλεξε 24 παίκτες που συμμετέχουν στο τελικό τουρνουά και σας τους παρουσιάζει ώστε να ξέρετε που θα δώσετε μεγαλύτερη προσοχή…
CJ ΜακΚόλουμ – Λιχάι
Ο μικρός το δέμας γκαρντ θα προσπαθήσει να τα βάλει στον πρώτο γύρο με το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, το Κάνσας. Φέτος σκόραρε με 18,9 πόντους μέσο όο ενώ παράλληλα ήταν από τους κορυφαίους ριμπάουντερ της ομάδας με 4,9. Λογικά θα αποκλεισθεί αλλά θα παλέψει με νύχια και με δόντια…

Σερόν Κόλινς και Ζειβιερ Χένρι – Κάνσας
«Δεν είμαστε δυο, είμαστε ένα» λένε τα πολύ καλά φιλαράκια των Τζέιχοκς. Ο πρώτος σκοράρει (15,6 πόντοι) και δημιουργοί (4,4 ασίστ οι περισσότερες προς το… κολλητάρι του), ο δεύτερος κυριαρχεί στη ρακέτα με 13,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ. Το καλύτερο δίδυμο του NCAA.

Τρε’Βον Ουίλις – UNLV
Οι Ράνινγκ Ρέμπελς είναι ξανά εδώ. Ο Τρε’Βον φέρνει λίγη από τη λάμψη της πάλαι ποτέ κραταιάς ομάδας του Τζέρι Ταρκάνιαν με το εκρηκτικό του παιχνίδι. Με 17,3 πόντους και 3,4 ασίστ έχει… μάθει πλέον να αντιμετωπίζει όλα τα νταμπλ-τιμ των αντιπάλων με το κάθε άλλο παρα εγωϊστικό παίξιμό του. Συνήθως ανεβάζει ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο…

Τζόρνταν Εγκλσέντερ – Νόρθερν Αϊοβα
«Πάνθηρας» όνομα και πράγμα αυτός ο λευκός σέντερ με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Καταπίνει τα νταμπλ-νταμπλ (φέτος 12 πόντοι και 7,3 ριμπάουντ μέσο όρο) αναμένεται να προκαλέσει πονοκεφάλους στο UNLV στον πρώτο γύρο.

Καλίν Λούκας και Ράιμαρ Μόργκαν – Μίσιγκαν Στέιτ
Πέρυσι έφτασαν μέχρι την πηγή. Φέτος είναι αουτσάιντερ. Όταν όμως φοράνε τη φανέλα των «Σπάρτανς» είναι υποχρεωμένοι να την τιμήσουν. Το αχτύπητο δίδυμο του Μίσιγκαν Στέιτ με 14,4 πόντους και 3,9 ασίστ ο πρώτος και 11,5 πόντους και 6,2 ριμπάουντ ο δεύτερος καθιστά τους «πράσινους» έναν υπολογίσιμο αντίπαλο.

Τζαμάρ Γιανγκ και Τζόναθαν Γκίμπσον – Νιου Μέξικο Στέιτ
Ένα από τα καλύτερα δίδυμα γκαρντ του τουρνουά. Τρομεροί σουτέρ και οι δύο, κίνδυνος θάνατος για όποιον τολμήσει να τους παίξει ζώνη. Με 40% ευστοχία στα τρίποντα θα προκαλέσουν πονοκεφάλους στους «Σπάρτανς» σκοράροντας 20 πόντους ο πρώτος και 17,5 ο δεύτερος σε μέσο όρο.

Γκρέιβις Βάσκεζ – Μέριλαντ
Ξεχαστε τον Οσκαρ Τόρες και τον Γκαμπριέλ Χερμάν. Το καμάρι της Βενεζουέλας είναι πλέον ο σταρ των Τέραπινς του Μέριλαντ. Ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την ομάδα του από κομπάρσο σε αουτσάιντερ του τουρνουά με 19,5 πόντους και 4,6 ριμπάουντ μέσο όρο. Καρδιά λατίνου, μυαλό ξυράφι και τσαμπουκάς. I love this guy

Ομπρεϊ Κόλεμαν – Χιούστον
Το Χιούστον επιστρέφει στο τουρνουά σχεδόν μετά από τρεις δεκαετίες και τη χρυσή εποχή των (πρώτων) Φάι Σλάμα Τζάμα. Κάτι το οποίο χρωστάει στον πρώτο σκόρερ του μπράκετ στη Midwest, τον Κόλεμαν ο οποίος με 25,6 πόντους και 7,4 ριμπάουντ (αν και γκαρντ) μέσο όρο και 8 ματς με περισσότερους από 30 πόντους είναι ο πονοκέφαλος για κάθε άμυνα.

Ιβάν Τέρνερ και Ουίλιαμ Μπιούφορντ – Οχάιο Στέιτ
Ο Ιβάν Τέρνερ ωρίμασε. Από ρολίστας την εποχή του Κώστα Κουφού ως φρέσμαν, είναι πλέον ο ηγέτης και ίσως ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης του NCAA. Με 19,9 πόντους, 9,4 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ αξίζει ακόμη και το βραβείο του παίκτη της χρονιάς. Δίπλα του, δε, έχει τον Μπιούφορντ των 14,5 πόντων και 5,7 ριμπάουντ ως άξιο συμπαραστάτη.

Τζέιμς Αντερσον – Οκλαχόμα Στέιτ
Ο παίκτης των μεγάλων αγώνων. Μεγάλη στόφα σκόρερ που φέτος είχε 22,6 πόντους και 5,8 ριμπάουντ αλλά κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους στην κανονική περίοδο όπως το Κάνσας, το Κάνσας Στέιτ και το Τέξας Α&Μ είχε 26,8 πόντους. Για προσέξτε τον…

Γκάνι Λαουάλ – Τζόρτζια Τεκ
Ο με αφρικανικές ρίζες πάουερ φόργουορντ των Κίτρινων Τζάκετ είναι ο μετρ των νταμπλ-νταμπλ. Φέτος είχε 13,3 πόντους και 8,8 ριμπάουντ με το δυναμικό του παίξιμο και απειλεί τους αντιπάλους σέντερ…

Γκρεγκ Μονρό, Κρις Ράιτ και Οστιν Φρίμαν – Τζορτζταουν
Ο πρώτος συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των «Χόγιας» στους σέντερ με 16,5 πόντους και 9,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Για να βάλει καλάθια όμως χρειάζεται και τη βοήθεια των δύο γκαρντ, Ράιτ και Φρίμαν με τον πρώτο να δίνει 4,1 ασίστ (μαζί με 14,9 πόντους) και τον δεύτερο 2,4 ασίστ μαζί με 16,7 πόντους και 45% ευστοχία στα τρίποντα. Οι τρεις είναι καλύτεροι από τους δύο…
 
Γουέιν Τσισμ και Σκότι Χόπσον – Τενεσί
Ο πρώτος είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους «all around» παίκτες στο κολεγιακό μπάσκετ με 12,5 πόντους και 7,1 ριμπάουντ, κορυφαίος και στις δύο κατηγορίες για τους «Εθελοντές». Ο δεύτερος σκοράρει το ίδιο (12,5 πόντοι) και δημιουργεί.

Κάουχι Λέοναρντ – Σαν Ντιέγκο Στέιτ
Από την πρώτη του κιόλας χρονιά στο κολέγιο έκανε τη διαφορά. Με 16 νταμπλ-νταμπλ στη σεζόν και 12,8 πόντους και 9,9 ριμπάουντ μέσο όρο (στον τελικό της περιφέρειας Mountain West μάζεψε 21 «σκουπίδια») θα προσπαθήσει να τα βάλει με το Τενεσί στον πρώτο γύρο.

Γουές Τζόνσον – Σίρακιους
Με στόχο την 5η παρουσία των Οραντζμεν σε φάιναλ-φορ ο Τζόνσον είναι ο παίκτης που θα τους πάρει από το χέρι. Με 15,7 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 1,9 κοψίματα, 1,7 κλεψίματα 49% εντός πεδιάς, 38% στα τρίποντα και 79% στις βολές θεωρείται ένας από τους πιο… ετοιμους για το ΝΒΑ παίκτες.

Τζίμερ Φριντέτ – Μπρίγχαμ Γιανγκ
Σε ένα ματς φέτος σημείωσε 49 πόντους με 9/13 τρίποντα. Μπορεί να σκοράρει με χίλιους διαφορετικούς τρόπους αναγκάζοντας τον προπονητή του Φλόριντα Ντόνοβαν να τον χαρακτηρίσει «MVP» της σεζόν και καλύτερο του Τζον Γουόλ. Scoring machine με όλη τη σημασία των λέξεων, παίκτης που μπορεί να πάρει έναν αγώνα μόνος του…

Τζον Γουόλ – Κεντάκι
Ο παίκτης-φαινόμενο του φετινού NCAA. Υποψήφιο Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ από την φρέσμαν κιόλας σεζόν του στην οποία είχε 16,8 πόντους, 6,2 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα, 33% στα τρίποντα και 78% στις βολές σε 34,7 λεπτά συμμετοχής. Μόνο η κορυφή αξίζει σε έναν παίκτη σαν κι αυτόν…

10 σχόλια:

  1. Που μπορούμε να το δούμε στο internet?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ
    http://mmod.ncaa.com/?tag=fastFacts.collegebasketball
    και φυσικά στη NOVA (σήμερα στις 18.20 Μπρίγχαμ Γιανγκ-Φλόριντα και στις 20.55 Κάνσας Στέιτ-Νορθ Τέξας) και κάθε μέρα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αυτή την ερχόμενη εβδομάδα) 2-3 μεταδόσεις. Και φυσικά και το φάιναλ-φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ενα ματς γινεται στις 2:45 PM Αμερικης 18/3 στην Ελλαδα εχουμε 9 παρα 15 το βραδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επεσες στην περίπτωση... Ειδικά αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή (28/3) θα έχουμε 6 και όχι 7 ώρες διαφορά με τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί άλλαξαν ώρα την περασμένη Κυριακή αλλά στην Ευρώπη αλλάζει η ώρα τη μεθεπόμενη Κυριακή. Γι'αυτό και οι 6 και όχι 7 (όπως είναι σχεδόν πάντα) οι ώρες διαφοράς. Τυχεροί είμαστε πάντως αφού πέσαμε στην περίπτωση των ματς του NCAA και έτσι δεν θα έχει τρελά ξενύχτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλες οι προτασεις σου!
    Ομως υπαρχουν καποιοι παικτες που χρηζουν οπωσδηποτε αναφορας..
    -Λιουκ Χαρανγκοντι.Ο 4ετης PF του Νοτρ Ντειμ ειναι μια πραγματικη μηχανη νταμπλ-νταμπλ & σιγουρα μεσ'στους κορυφαιους κολεγιοπαιδες την τελευταια 2ετια.
    -Κοουλ Αλντριτζ.Μπορει οι φετινοι μ.ο. του λευκου C του Κανσας να ειναι πεσμενοι,ομως παραμενει ενας εκ των κορυφαιων ψηλων & προσδοκω να ανεβασει την αποδοση του στο τελικο τουρνοα.
    -Κανενας παικτης απ το Τεξας?
    Η 3αδα Ντειμιον Τζεημς-Ειβερι Μπραντλει-Ντεξτερ Πιτμαν ειναι πολυ καλη..
    Ομως εχει 2 πολυ δυσκολους σκοπελους να ξεπερασει στην αρχη...το Ουεικ Φορρεστ & αν κερδισει το Κεντακι..
    Ο Προεδρος Ομπαμα προεβλεψε νικη στο 1ο ματς...& αποκλεισμο στο 2ο..
    Εγω προσωπικα θα ηθελα να κανει τη κηδεια & στο Κεντακι..
    -Αλ Φαρουκ ''The chief has arrived'' Αμινου.
    Ο 2ετης all around F,ειναι ενα πολυ ταλαντουχο πολυεργαλειο & ανεξαρτητα του ποσο μακρια η' οχι θα φτασει το Ουεικ Φορρεστ,θα κανει καλη καριερα στο ΝΒΑ.
    -Το Κεντακι,πλην του Ουωλ,διαθετει & το καλυτερο ισως διδυμο ψηλων(μαζι με το Τζορτζια Τεκ),τους ΝτεΜαρκους Καζινς & Πατρικ Πατερσον.
    -Μπορει να μην πραγματοποιει αναμενομενη χρονια,ομως ο 1ετης PF Ντερικ Φειβορς του Τζορτζια Τεκ,θεωρειται καλυτερο prospect απ τον Τζανι Λαβαλ.
    -Το διδυμο του Ουεστ Βιρτζινια ΝτεΣον Μπατλερ(SF) & Ντεβιν Ιμπανκς(G-F).
    -Τον ΛειςΝταριους Ντιουν(SG) & Εκπε Ουντου(F-C)του Μπειλορ.
    Αξιζει να σημειωθει, πως δεν ειναι λιγοι αυτοι που πιστευουν πως το Μπειλορ μπορει να αποτελεσει την φετινη εκπληξη..
    Προσωπικα εκτιμω πως θα προκριθουν εως το Elight 8..
    -Τους Καιλ Σινγκλερ(F)& Γιον Σειερ(SG) του Ντιουκ.
    -Τον 4ετη Κουινσι Ποουντεξτερ(SF) του Ουασιγκτον.
    -Τον 4ετη Ομαρ Σαμχαν(C),του Σαιντ Μαρι'ς.
    -Τον Δυναμιτη Undersized PF του Κλεμσον,τον Τρεβορ Μπουκερ.
    -Τον 4ετη Scoring Machine Ρετζι Χολμς του Μοργκαν Στειτ.

    Αν ξεχασα κανεναν,θα με συμπληρωσει ο φιλος sixama..

    ΥΓ:Μ'αρεσει αυτο το σχετικα μεγαλο ενδιαφερον για το NCAA...& ελπιζω χρονο με το χρονο να γινεται & ολοενα μεγαλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://rfu.blogspot.com/2010/03/glory-road.html

    Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια που δίνεις στην αυριανή μας προβολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικές οι προσθήκες σου αν και δεν συμφωνώ σε όλες, Χαρανγκόντι και Τέξας μας αποχαιρέτησαν με το καλημέρα βέβαια. Τον Αμινού τον παρακολουθώ από το γυμνάσιο και όντως πρόκειται για μεγάλο παίκτη. Επίσης παίκτες με προοπτικές είναι όντως ο Φέιβορς του G-Tech και ο ΝτεΣον Μπάτλερ του W-Virginia. Δεν μου αρέσει καθόλου ο Σέιερ του Ντιουκ (μονοδιάστατος) ενώ δύσκολα θα κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ παίκτες σαν τον Σάμχαν και τον Ποιντέξτερ.
    @ Radical Fans United
    Any time παιδια. Στη διάθεσή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα διαφωνησω για τον Σειερ.
    Παντως ειναι πολυ συχνο φαινομενο, παικτες που διακρινονται στο κολεγιο,να μην ανταποκρινονται στο NBA Level & να μην κανουν τελικα καριερα.
    Πως σου φανηκε ο Φριντετ?Νομιζω οτι μια χαρα τα πηγε παλι...

    Μιας & εβγαλες 2 θεματα που αφορουν το NCAA & ειχαν ανταποκριση,προτεινω αν εχεις χρονο να κανεις & ενα,με τους καλυτερους κολεγιοπαιδες ever...η',για να μην παει πολυ μακρια η βαλιτσα,της τελευταιας 40ετιας(απ τα 70' εως τις μερες μας)..
    Νομιζω οτι θα παρουσιαζε πολυ μεγαλο ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Χαράνγκοντι μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τα αθλητικά του προσόντα ή με το ύψος του (για PF είναι κοντός) αλλά ξέρει καντάρια μπάσκετ και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που κινείται και τις τοποθετήσεις του σε άμυνα και επίθεση. Κρίμα να τελειώσει με άσχημη εμφάνιση την κολεγιακή του καριέρα...

    Για τον Σέιερ συμφωνώ. Δεν τον θεωρώ σε καμία περίπτωση NBA material. Διαφωνώ για τον Ποντέξτερ. Είναι πολύ αθλητικός και αυτό μετράει για το ΝΒΑ. Πρέπει να μάθει να παίζει όμως πιο πολύ σαν SF γιατί για εκεί προορίζεται στο NBA. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τον Αμίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλωνω μεγας φαν του Χαρανγκοντι..
    Αυτος ο παικτης μπορει να κανει μεγαλη καριερα στην Ευρωπη..
    Στην Ελλαδα δυστυχως δεν ερχονται πια τετοιοι παικτες...
    Που ειναι αυτες οι εποχες που ερχονταν παικτες σαν τον Αντονιο Ντειβις,τον Π.Τ.Μπραουν,τον Τραβις Μεηζ,τον Εντ Στοουκς...εστω & με τη προοπτικη να παιξουν ενα χρονο προκειμενου να ψηθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails