Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Το μεγάλο κανόνι...

Το μπάσκετ ξεπέρασε το ποδόσφαιρο! Μία πρωτιά όμως για την οποία κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος πόσω δε μάλλον αυτοί που δημιούργησαν το φέσι εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο απο ληξιπρόθεσμα χρέη! Οπως λοιπόν ανακοίνωσε από τη βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Φίλιππος Σαχινίδης τα χρέη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ προς το δημόσιο ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα στην πρώτη δεκάδα των ΚΑΕ και ΠΑΕ που χρωστάνε τα περισσότερα βρίσκονται έξι ΚΑΕ με τους δύο "αιώνιους" Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να "φιγουράρουν" στην 9η και 8η θέση αντίστοιχα!
Ο κ.Σαχινίδης λοιπόν απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρη Παπαδημούλη έχουν ρυθμιστεί μόνο χρέη 37 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τους προληπτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, οι ΠΑΕ οφείλουν σε ΦΠΑ περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη από μη παρακρατημένους φόρους φτάνουν τα 5,24 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, έχουν κατασχεθεί από ορισμένες ΠΑΕ συμβόλαια ποδοσφαιριστών στα οποία υπάρχει απόκρυψη φορολογητέας ύλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος και στα βιβλία των ΚΑΕ!

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από το 1998 έχουν επιβληθεί σε ΠΑΕ και ΚΑΕ πρόστιμα ύψους 26 εκ. ευρώ (ποσό που αφορά το κεφάλαιο, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις) και από αυτά έχουν εισπραχθεί μόλις τρία εκατομμύρια, ενώ οι οφειλές, για τις οποίες έχει υπάρξει ρύθμιση, ανέρχονται περίπου στα 37 εκ. ευρώ.

Ο κ.Σαχινίδης στην ομιλία του ουσιαστικά προανήγγειλε τη σταδιακή άρση της άμεσης χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, βούληση του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να σταματήσει σταδιακά κάθε μορφή άμεσης χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο ή από τους εποπτευόμενους οργανισμούς ή εταιρείες του Υπουργείου. Η όποια χρηματοδότησή τους στο μέλλον θα γίνεται μόνο έμμεσα». Ενώ κατέληξε λέγοντας:  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πλαίσιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα έχει αγγίξει τα όριά του. Εχουμε υπερχρεωμένες αθλητικές εταιρείες, η πλειοψηφία των οποίων με την πλήρη εφαρμογή του νόμου 2190 'περί ανωνύμων εταιρειών' θα έπρεπε να είχαν κλείσει. Είμαστε αντίθετοι στις χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών, που πολύ λίγα απέδωσαν στο παρελθόν. Πράττουμε το αυτονόητο, διενεργούμε ελέγχους και όπου διαπιστώνουμε παραβάσεις της νομοθεσίας επιβάλλουμε κυρώσεις».
Ιδού και η επίσημη λίστα με το… Top-10 των ΠΑΕ και των ΚΑΕ με τα μεγαλύτερα χρέη…
1. ΠΑΕ ΑΕΚ με ληξιπρόθεσμα 47.936.507,36 ευρώ
2. ΠΑΕ Πανιώνιος με ληξιπρόθεσμα 9.507.935,53 ευρώ
3. ΠΑΕ Αθηναϊκός με ληξιπρόθεσμα 9.076.270,69
4. ΚΑΕ Πανιώνιος με ληξιπρόθεσμα 5.975.788,72
5. ΠΑΕ ΑΟΚ Καβάλας με ληξιπρόθεσμα 5.935.569
6. ΠΑΕ ΟΣΦΠ με ληξιπρόθεσμα 3.873.428,71
7. ΚΑΕ Μαρούσι με ληξιπρόθεσμα 3.061.802,50
8. ΚΑΕ ΠΑΟ με ληξιπρόθεσμα 3.041.821,34
9. ΚΑΕ ΟΣΦΠ με ληξιπρόθεσμα 2.077.435,62
10. ΚΑΕ ΝΗΑΡ ΗΣΤ με ληξιπρόθεσμα 1.484.713,59

2 σχόλια:

  1. Με βάση ένα μακροχρόνιο πλάνο που θα έχει σαν στόχο την εξυγίανση τόσο των ΚΑΕ όσο και των ΠΑΕ έτσι ώστε μετά την εξυγίανση τους να αναλάβουν ξανά μανά την τύχη τους αυτοί οι άξιοι παράγοντες.
    Έτσι γίνομαι και γω παράγοντας.
    Σε ξένο κώλο 100 ξυλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπήρξαν πολλά λαμόγια παράγοντες, που εξέθρεψαν και τη βία των χουλιγκάνων οπαδών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails