Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Οι πιο "βρώμικοι" παίκτες του ΝΒΑ

Ο ΛεΜπρον «πετάει». Ο Κόμπι βάζει όλα τα buzzer. Ο Ντουράντ σκοράρει όπως και όποτε θέλει. Ο Χάουαρντ σαρώνει τα ριμπάουντ. Ποιος όμως είναι ο χειρότερος αντίπαλος στο ΝΒΑ; Ποιος είναι ο πιο "βρώμικος" παίκτης στη λίγκα; Το Sports Illustrated είχε την ιδέα να διενεργήσει ένα γκάλοπ ανάμεσα στους καθ’ ύλην αρμόδιους, τους παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο για το ποιος είναι ο πιο «βρώμικος» αντίπαλος και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά…
Στο πρωτότυπο αυτό γκάλοπ συμμετείχαν συνολικά 173 παίκτες (παραπάνω από τους μισούς που παίζουν στο ΝΒΑ) οι οποίοι ψήφισαν με διαφορά μάλιστα ως πιο βρώμικο παίκτη τον Ρέτζι Εβανς των Τορόντο Ράπτορς ο οποίος συγκέντρωσε το 21% των ψήφων!
Δεύτερος στη σχετική λίστα ο… μετρ του βρώμικου παιχνιδιού Ρον Αρτέστ των Λέικερς με ποσοστό 13% ενώ ακολούθησαν ο Αργεντίνος φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς Αντρές Νοτσιόνι (6%) ο… ιδιαίτερα αγαπητός στους Ελληνες φιλάθλους Αντερσον Βαρεζάο των Κλίβελαντ Καβαλίερς (5%) και η έκπληξη ήρθε στην 5η θέση στην οποία βρέθηκε ο… Κόμπι Μπράιαντ με ποσοστό 4% ενώ το ίδιο ποσοστό έπιασε και ο Γεωργιανός σέντερ των Ατλάντα Χοκς Ζαζά Πατσούλια!
Να σημειωθεί ότι ο Βαρεζάο είναι μόλις 85ος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα φάουλ ανά 48 λεπτά αγώνα με 5,2 φάουλ ενώ ο Νοτσιόνι είναι 89ος με 5,1 φάουλ ανά 48 λεπτά αγώνα ενώ ο… κορυφαίος όλων σε φάουλ ανά 48 λεπτά αγώνα, ο Αργεντίνος σέντερ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς Φαμπρίτσιο Ομπέρτο (με… 9,1 φάουλ ανά 48 λεπτά) δεν πήρε ούτε μία… βρώμικη ψήφο.

5 σχόλια:

  1. Το 'βρωμικος παιχτης' δεν εχει άμεση σχεση με τα φαουλ. Βασικά είναι κάπως το αντίθετο. Αυτός που είναι ύπουλος ή ακόμα κι αυτός που είναι trash talker.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει άμεση, έχει όμως έμμεση. Το αν κάποιος κανει πολλα φάουλ δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι βρώμικος. Απλά επισήμανα (όπως και το γκάλοπ του SΙ) το στατιστικό στοιχείο των φάουλ για να δείξω ότι δεν έχει και τόσο σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε σύμφωνοι λοιπόν! Πάντως είναι απορίας άξιο πως ο Βαρεχάο παίζει μπάσκετ. Πραγματικά τον βλέπω καμιά φορά με τους Καβς και λέω δεν είναι δυνατόν. Ίσως να γράψεις κανά άρθρο με τους πιο άμπαλους μη Αμερικανούς που έχουν παίξει στο NBA. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο Βαρεζάο, όσο μισητός και αν είναι για την αγκωνιά στον Νικόλα τον Ζήση έχει βελτιωθεί τα μάλα ειδικά φέτος. Τον έχω δει σε 4-5 ματς και δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τον πεις άμπαλο. Σε καμία. Μισητός και αντιπαθητικός, ναι. Αμπαλος, ποτέ. Παίζει άμυνα (έστω και βρώμικη ώρες-ώρες) και σκοράρει όποτε χρειαστεί.
    Καλό... ξημέρωμα (ένεκα του ξενυχτιού στη NOVA για τη μετάδοση στο Μαιάμι-Λέικερς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα όλων των άλλων, η κίνηση που κάνει ο Βαρεζάο στον χώρο πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάριο. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των Καβαλίερς. Η αγωνιστική απαξίωση που έχει γνωρίσει από ελληνικούς κύκλους, εξαιτίας του βρώμικου χτυπήματος στο Μουντομπάσκετ του 2006, δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

    Χαίρομαι που διαχωρίζεις την θέση σου Γιάννη, πιστοποιώντας ότι βλέπεις μπάσκετ και όχι φαντάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails