Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ελληνας αγοράζει τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ από τη νέα σεζόν, μία ομάδα και πιο συγκεκριμένα οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς θα έχουν ιδιοκτήτη ελληνικής καταγωγής. Ο λόγος για τον Τεντ (Θεόδωρο) Λεόνσις (Λεώνση) ο οποίος όπως ήταν... γραφτό συμφώνησε με την εταιρεία του Εϊμπ Πολίν που είχε τη διαχείριση ομάδας της πρωτεύουσας των ΗΠΑ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των "μάγων" αλλά και της έδρας της ομάδας, Βεράιζον Σέντερ. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του Ελληνα κροίσου όπως είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο του 2008 στο περιοδικό "All Star Basket".

Ο Λεόνσις λοιπόν όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ουάσιγκτον έδωσε τα χέρια με την εταιρεία που άφησε πίσω του ο Ειμπ Πολίν για την εξαγορά των Ουίζαρντ και της έδρας τους όπως είχε προσυμφωνηθεί το 2008. Τότε, ο Λεόνσις είχε αποκτήσει το 46% των Ουίζαρντς και είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Πολίν ότι θα έχει... προτεραιότητα στην αγορά του υπόλοιπου 54% (η... τιμή του οποίου έφτασε στα 550 εκατομμύρια δολάρια) όταν ο Πολίν αποφασίσει να αποσυρθεί. Και φαίνεται πως έφτασε αυτή η ώρα για τον Λεόνσις ο οποίος εδώ και χρόνια είναι και ιδιοκτήτης της επαγγελματικής ομάδας χόκει των Ουάσιγκτον Κάπιταλς. Ο Λεόνσις, δε, θα γίνει ο 2ος Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης ομάδας μετά τον Αντζελο Δρόσο που ήταν ιδιοκτήτης των Σαν Αντόνιο Σπερς από το 1973 έως το 1988.
Διαβάστε την ιστορία του Τεντ Λεόνσις όπως είχε δημοσιευθεί σε τεύχος του περιοδικού All Star Basket τον Απρίλιο του 2008 όταν είχε υπογραφεί το προσύμφωνο με τον Πολίν για τους Ουίζαρντς.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΕΩΝΣΗΣ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ ΓΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ NHL ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ  ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 100+1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο «Ελληνας» που τάπωσε τον Τζόρνταν

Του Γιάννη Ψαράκη

Ειναι κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που τα γεγονότα τον κάνουν να δει τα πράγματα διαφορετικά. Μία διαφορετική επιλογή, μία άλλη απόφαση, ένα συμβάν από αυτά που αποκαλούμε "εκτός προγράμματος" ή αν προτιμάτε παιχνίδια της μοίρας, αρκούν για να αλλάξουν όχι μόνο τη ροή της ζωής κάποιου αλλά κυρίως τον τρόπο που σκέφτεται, που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, εν κατακλειδι, τον τρόπο που ζει.
Ενα τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1983 στις ΗΠΑ όταν ένα αεροπλάνο που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του με αποτέλεσμα να προκληθούν δεκάδες θάνατοι. Μέσα όμως από την άμορφη μάζα ατσαλιού και μηχανών ξεπήδησε η φιγούρα ενός συμπατριώτη μας το "κάρμα" του οποίου "έγραφε" ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα του. Το όνομά του Θεόδωρος Λεώνσης, γιός δεύτερης γενιάς μεταναστών στις ΗΠΑ, ένας άνθρωπος, ένας επιχειρηματίας που πλέον θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους και καταξιωμένους στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού (και όχι μόνο) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ενας Ελληνας που μεγάλωσε μεν μέσα σε μία βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια η οποία όμως απαρνήθηκε την πατρίδα η οποία όμως πρώτη τους είχε "αποκληρώσει" στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Ο Θεόδωρος ή όπως τον γνωρίζουν καλύτερα στις ΗΠΑ Τεντ Λεόνσις (το... αμερικάνικό του όνομα) είναι ο άνθρωπος που "κρύβεται" πίσω από τη βιτρίνα του Γκιλμπέρ Αρένας και του Καρόν Μπάτλερ στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς αφού είναι ο κύριος μέτοχος της ομάδας και μελλοντικός απόλυτος ιδιοκτήτης της. Ενας άνθρωπος που ουδεμία σχέση (αλλά και πρόθεση) δεν είχε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αλλά ένα αεροπορικό δυστύχημα τον έκανε να βάλει το δικό του στοίχημα με τη ζωή και μέχρι στιγμής βγαίνει πολλαπλά κερδισμένος...
"Οταν βγήκα από τα συντρίμια του αεροπλάνου, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ένα πράγμα. Από εδώ και πέρα θα παίξω επίθεση σε όλη μου τη ζωή", είχε δηλώσει πρόσφστα σε μία συνέντευξή του ο 26χρονος τότε απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Τζορτζτάουν που άνοιγε τότε τα δικά του φτερά στην επαγγελματική του καριέρα στον χώρο του μάρκετινγκ και της πληροφορικής. Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1957, μεγάλωσε στη γεννέτειρα της οικογένειά του πόλη Λόουελ στη Μασσαχουσέτη. Στο σπίτι οι γονείς του δεν μιλούσαν ούτε λέξη ελληνικά (αν και γνώριζαν πολύ καλά) επειδή ήθελαν (συνειδητά) να τον μεγαλώσουν με τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Ο ίδιος πάντως άκουγε συχνά-πυκνά ιστορίες για τη μαμά-πατρίδα κυρίως από την γιαγιά του η οποία αν και έζησε τα περισσότερα από τα 80 χρόνια της ζωής της στις ΗΠΑ όπου είχε πάει ως υποψήφια "νύφη" στη δεκαετία του 1910, ήξερε όλες κι όλες 50 αμερικανικές λέξεις. "Θυμάμαι μικρός ότι η περιοχή που ζούσαμε στο Λόουελ ήταν σαν γκέτο Ελλήνων. Εβλεπες και μιλούσες μόνο με Ελληνες. Μόνον οι γονείς μου το απέφευγαν αυτό. Στο σπίτι μου ήταν πολύ πιο σημαντικό να είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι παρά Ελληνες", έλεγε μερικές δεκαετίες αργότερα όταν είχε γίνει μεγάλος και τρανός και κλήθηκε να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια.
Ο Τεντ αν και οι γονείς του ήταν αγράμματοι, είχε όλα τα εφόδια προκειμένου να σπουδάσει και "να γίνει άνθρωπος σημαντικός στην κοινωνία", όπως του επανέλαβε συχνά η μητέρα του. Μετά το Τζόρτζτάουν και αφού επέζησε από τη συντριβή του αεροπλάνου, άρχισε να θέτει σε εφαρμογή το... επιθετικό του πλάνο για τη ζωή. Παράλληλα, έφτιαξε μία (τουλάχιστον) αξιοζήλευτη λίστα με τα 100+1 πράγματα που θέλει να κάνει μέχρι να φύγει από τη ζωή και έβαλε σκοπό της ζωής του να τα πραγματοποιήσει και τα 101 αν και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονταν (τότε και στην πάροδο των χρόνων) ουκ ολίγες προκλήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ουτοπικές!
Στα 35 του είναι ήδη ιδιοκτήτης μιας εταιρείας μάρκετινγκ ονόματι Redgate Communications Corp έχοντας πάρει τα εφόδια δουλεύοντας αρχικά στα εργαστήρια Wang στη Μασαχουσέτη. Η εταιρεία του έμελλε να γίνει η πρώτη που θα εξαγόραζε η μετέπειτα εταιρεία κολοσσός στον χώρο του διαδικτύο America OnLine (AOL) to 1993 με τον ίδιο να παρυσφρύει στις τάξεις αυτού του κολοσσού των μίντια. Οντας πανέξυπνος, καπάτσος αλλά και πάντα... επιθετικός στη δουλειά του γρήγορα αναρηχήθηκε στην ιεραρχία της AOL διατελόντας μέχρι και πρόεδρος της. Επί των ημερών του δε, η AOL εκτοξεύθηκε όσον αφορά στα κέρδη της, εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και ο ίδιος εκτός του ότι γέμισε τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό με πολλά... μηδενικά, κέρδισε άξια τον τίτλο ενός εκ των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών στις ΗΠΑ. Οταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2006 αποσύρθηκε από την AOL (στην οποία πλέον είναι επίτιμος αντιπρόεδρος) και λίγο πριν η εταιρεία εξαγορασθεί από τον νέο κολοσσό των μίντια την Turner Group, η AOL βρισκόταν στο πικ των κερδών και της δημοτιότητάς της.
Σε όλο το διάστημα της παραμονής του στον προεδρικό θώκο της AOL ο Τεντ συνέχιζε να "σβήνει" τα επιλεγμένα από τον ίδιο 100+1 πράγματα που θα ήθελε να κάνει στη ζωή του. Τα καθαρά του κέρδη (που πλέον πλησιάζουν το 1 δις δολάρια ετησίως), οι προσωπικές στιγμές, οι συναντήσεις με σημαντικούς (κατά τον ίδιο) ανθρώπους, τα... λούσα που ήθελε να προσφέρει στον εαυτό του διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μάλιστα, ο αστικός μύθος αναφέρει πως το 2002 επειδή μέσα στα 100+1 βρισκόταν και το "να οδηγήσω μία Φεράρι" αγόρασε μία ολοκαίνουργια κατακκόκινη "κούκλα" με το αλογάκι, την οδήγησε για 20 λεπτά σε δρόμο της Φλόριντα και αμέσως μετά την επέστρεψε στο μαγαζί απ' όπου την αγόρασε και την πούλησε.
Παρορμητικός όντας (όπως θα καταλάβατε ειδικά από το παραπάνω περιστατικό) δεν "κόλωσε" πουθενά. Διατέλεσε Δήμαρχος της πόλης Ορχιντ στη Φλόριντα (νο45 στη λίστα), σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Ισραήλ το 1999 (νο 67), έγραψε τέσσερα βιβλία (σχετικά με την πληροφορική), ήταν ο ιδρυτής έξι περιοδικών πληροφορικής, ο εμπνευστής και εφευρέτης παιχνιδιού στο ιντερνετ, αγόρασε σπίτι-βίλα στους γέρους γονείς του στη Φλόριντα, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά (περιμένει όμως τα εγγόνια για να "κλείσει" 2-3 τρύπες στη λίστα του), ασχολήθηκε μέχρι και με τον κινηματογράφο αφού το 2007 ήταν ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Nanking βασισμένο στο έργο της αποθανούσας συγγραφέως Αϊρις Τσανγκ The Rape of Nanking, ντοκιμαντέρ το οποίο όχι απλά προβλήθηκε στο φεστιβάλ φιλμ του Σαντάνς αλλά κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου του φεστιβάλ!

Τα 125 «μη» των Κάπιταλς

Η λίστα του «Τεντ» λοιπόν ολοένα και γινόταν… μικρότερη όσον αφορά στα όσα δεν είχε κάνει ακόμη στη ζωή του. Ένα μεγάλο κομμάτι της αφορούσε τον αθλητισμό με τον οποίο ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη σχέση, όμως ως άλλος… Μαρκ Κούμπαν (άλλωστε και οι δύο ξεκίνησαν από το μηδέν με εταιρείες που είχαν να κάνουν με την πληροφορική και τα κομπιούτερ) αποφάσισε το 1999 να εμπλακεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον ιδιοκτήτη σχεδόν όλων των επαγγελματικών ομάδων της Ουάσιγκτον μεγαλοεπιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Αμπε Πολίν, του προτείνει να αγοράσει ένα από τα… παιχνίδια του, τους Ουάσιγκτον Κάπιταλς, ομάδα του χόκεϊ επί πάγου που μετέχει στην NHL. «Δεν είχα καμία διάθεση να το κάνω, αλλά έπρεπε να σβήσω κάποια από τα πράγματα που έπρεπε να κάνω από τη λίστα μου», δήλωνε τότε ο Θεόδωρος που έδωσε αρχικά 80 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αργότερα βέβαια το συγκεκριμένο… χόμπι του στοίχησε κάτι παραπάνω αφού «μπήκε μέσα» πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όπως έλεγε κάποτε και ο Αυλωνίτης «λεφτά έχομαι»…
Η πρώτη του δουλειά όταν ανέλαβε ιδιοκτήτης των Κάπιταλς ήταν να ζητήσει από όλους (ανεξερέτως) τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να του… αναφέρουν όλα όσα σιχαίνονται όταν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας, προκειμένου να κάνει ακόμη πιο ευχάριστη την παραμονή τους σε αυτό. Μετά από λίγους μήνες έρευνας και σταχειοθέτησης των αιτημάτων, έφτιαξε μία τεράστια λίστα με τα 125 αιτήματα των φιλάθλων. Μέσα σε αυτά υπήρξε ακόμη και το παράπονο ότι «τα τζάμια που χωρίζουν τον αγωνιστικό χώρο με τις εξέδρες ήταν βρώμικα» και πολλά άλλα. Ο δαιμόνιος Τεντ μάζεψε λοιπόν άστεγους και άπορους της πόλης, τους έκανε υπαλλήλους του γηπέδου με αποκλειστική δουλειά να καθαρίζουν και να γυαλίζουν πριν από κάθε ματς όλα τα τζάμια στο γήπεδο!
Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον προεδρικό θώκο των Κάπιταλς είχε ικανοποιήσει, όπως δήλωνε τότε, τα 106 από τα 125 αιτήματα των φιλάθλων της ομάδας τους. Μέσα σε αυτά ήταν και το να δαπανήσει περίπου 77 εκατομμύρια δολάρια για να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον σούπερ-σταρ του χόκεί Γιάρομιρ Γιαγκρ προκειμένου να κυνηγήσει η ομάδα του ένα Στάνλεϊ Καπ (το πρωτάθλημα στο χόκεϊ). Εως τώρα δεν το έχει καταφέρει (με εξαίρεση δύο τίτλους περιφέρειας, αλλά υπομονή έχει και μάλιστα μεγάλη.
Πάντως, το μεγαλύτερο παράσημο για τον Τεντ στην σχεδόν δεκαετή παρουσία του στους Κάπιταλς δεν είναι άλλο από την αύξηση του μέσου όρου εισιτηρίων της ομάδας. Μόνο την πρώτη χρονιά μετά το… κόλπο των 125 «μη» των φιλάθλων τα εισιτήρια διαρκείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 14,8% ενώ μέσα στις επόμενες 3 σεζόν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας εκτοξεύθηκαν από τους 2.500 στους 12.000 φιλάθλους!
Με αυτά και με αυτά, πριν από δύο χρόνια ψηφίσθηκε ως ένας από τους επιχειρηματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ, έγινε διάσημος (πρόσφατα συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτάκι-πρόμο της NHL μαζί με τον διάσημο ρώσο παίκτη του χόκεϊ Αλεξάντερ Οβέτσκιν, ρίξτε μια ματιά στο σχετικό βίντεο http://youtube.com/watch?v=NwvxYjRcYU8) και αγαπητός στους φιλάθλους (παρότι τον Γενάρη του 2004 επιτέθηκε στον φίλαθλο των Κάπιταλς Τζέισον Χάμερ με αφορμή σχόλια του τελευταίου για την ομάδα (αργότερα πάντως έγιναν… κολλητάρια) και αφού γλυκάθηκε, είπε να ασχοληθεί και με το μπάσκετ…

Τα… επτά δάχτυλα στον Τζόρνταν

Με «όπλο» τις καλές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον Αμπε Πολίν, το 2002 εξαγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών (44%) των Ουίζαρντς μέσω εταιρείας του και μάλιστα ήταν αυτός που φαινόταν στη… βιτρίνα της ομάδας αντί του Πολίν όταν οι Ουίζαρντς αποφάσισαν να εντάξουν στο δυναμικό τους αρχικά ως παίκτη και μετά ως παράγοντα τον θρύλο Μάικλ Τζόρνταν. Ο Τεντ ήταν ο άνθρωπος που υποδέχθηκε τον «αέρινο» στην πρώτη του συνέντευξη ως «μάγος», ήταν αυτός που έκανε την παραδοσιακή χειραψία για το καλωσόρισμα την ώρα που άστραφταν τα φλας των φωτογράφων (σβήνοντας ένα ακόμη από τα 101 πράγματα που ήθελε να κάνει στη ζωή του και πιο συγκεκριμένα το Νο65), ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου-παρουσίασης κατάφερε να… κολλήσει στον τοίχο κοτζάμ Τζόρνταν!
Όταν λοιπόν ο Τζόρνταν ρωτήθηκε κάτι σχετικά με το τι θα προσφέρει στην ηλικία του στους Ουίζαρντς, ο Μάικλ σήκωσε τα δύο του χέρια και έξι δάχτυλα από αυτά επιδυκνείοντας τα έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή που είχε κατακτήσει με τους Μπουλς. Τότε, ο Τεντ δίχως να… ερωτηθεί σήκωσε και αυτός τα δικά του χέρια «προβάλλοντας» όχι έξι αλλά επτά από τα δάχτυλά του. «Τι σημαίνει αυτό;» τον ρώτησε ο Τζόρνταν και αυτός με ένα παμπόνηρο χαμόγελο απάντησε. «Αντιπροσωπεύει τις επτά φορές που έκανε σπλιτ η μετοχή της America OnLine» όσο ήμουν εγώ ο πρόεδρός της» και φυσικά το γέλιο έπεσε άφθονο στην αίθουσα.
Ο Λεώνσης πλέον, όχι απλά παραμένει στους Ουίζαρντς αλλά περιμένει τη… σειρά του να γίνει απόλυτος ιδιοκτήτης της ομάδας αφού στη συμφωνία που έχει υπογράψει με τον Αμπε Πολίν αναφέρεται πως είναι ο μοναδικός που έχει την οψιόν να αποκτήσει το υπόλοιπο 56% των μετοχών της ομάδας όταν ο 85χρονος πλέον Πολίν αποφασίσει να πουλήσει το ποσοστό του ή απλά όταν φύγει από τη ζωή!
Αυτός είναι λοιπόν ο Θεόδωρος Λεώνσης και η προσωπική του ιστορία. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και κύριος μέτοχος της εταιρείας Lincoln Holdings LLC, εταιρείας που έχει την ιδιοκτησία ή μεγάλο μερίδιο μετοχών σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες σε διάφορα σπορ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. Εταιρεία που έχει το 100% των Washington Capitals  στο χόκει επί πάγου, το 100% των Washington Mystics στο WNBA, το 44% της εταιρείας Washington Sports and Entertainment Limited Partnership (WSELP) που είναι και η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, του γηπέδου τους Verizon Center αλλά και της εταιρείας εισιτηρίων Baltimore-Washington Ticketmaster. Εκτός όλων των παραπάνω, δε, είναι και ιδρυτής πολλών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ένα εκ των οποίων είναι και το Hoop Dreams Foundation.
Οσο για τη σχέση του με την Ελλάδα; Θα την χαρακτήριζε κάποιος από επιδερμική έως ανύπαρκτη πλέον. Πάντως, πριν δύο χρόνια, μέσα από το προσωπικό του blog στο διαδίκτυο (http://ted.aol.com/   blog) δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Εγραφε τότε λοιπόν… «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι στις ΗΠΑ έμειναν άναυδοι με τη νίκη της Ελλάδας. Είχα δει τους Ελληνες να παίζουν και ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζαν. Είναι μία ομάδα με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί, παίζουν επίθεση στο στυλ του Πανεπιστημίου Πρίνστον με πολλά πλέις με πικ-εν-ρολ, διαθέτουν εξαιρετικούς σουτέρ, παίζουν φοβερή άμυνα, δεν είναι βιρτουόζοι, δεν κάνουν φοβερές και εντυπωσιακές ενέργειες στο παρκέ δίχως λόγο, δεν είναι επιδειξίες, κοουτσάρονται καλά και σε τελική ανάλυση είναι καλύτερη ομάδα από αυτή των ΗΠΑ. Είναι τόσο απλό»… Σε ευχαριστούμε Τεντ για τα καλά σου λόγια. Τελικά στο αίμα σου κυλάει ακόμη ελληνικό αίμα…

2 σχόλια:

  1. 550 εκ. για το 50% των ουίζαρντς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Γιάννη (δίχως να έχω ουδεμία εκτίμηση για το ελληνικό λόμπυ σε ΗΠΑ κι όχι μόνο),πόση χαζομάρα υπάρχει που δεν ταξιδεύουν μια βόλτα να πάρουν κανά ποσοστό από τους εκεί ¨πατριώτες¨ οι εδώ παράγοντες;Αλλά ξέχασα...είτε είναι τόσο λαμόγια που δεν ακόμη κι οι λομπίστες θα τρέξουν να φύγουν,είτε θέλουν την δόξα (την ποια;) για την πάρτη τους!

    Ο Καραμανλής (της ΑΕΚ,μην μπερδευόμαστε) καλά έκανε και πήγε στον Μπομπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails