Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Εκεί όπου υπάρχουν νόμοι (που εφαρμόζονται...)

Οσοι νόμιζαν ότι το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε ένας οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης στο ημίχρονο του τελικού του Copa del Rey στο Μπιλμπάο θα περνούσε ατιμώρητο αποδείχθηκε ότι γνωρίζουν μόνο την… ελληνική πραγματικότητα όπου βασιλεύει η ατιμωρησία. Όπως μετέδωσε λοιπόν ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο συγκεκριμένος φίλαθλος που αντιμετώπισε με άσεμνες και απρεπείς χειρονομίες τις αποδοκιμασίες των Βάσκων φιλάθλων κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε διαγωνισμό θα κληθεί να πληρώσει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ενώ του απαγορεύθηκε και η είσοδος σε όλους τους αθλητικούς αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες!
Στην πρωτοφανή (για τα… ελληνικά δεδομένα) αλλά αναμενόμενη στην Ισπανία απόφαση προχώρησε το «Μόνιμο Συμβούλιο για την καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό». Η απόφαση στηρίχθηκε στο ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το επεισόδιο και τις άσεμνες χειρονομίες του οπαδού της Ρεάλ ο οποίος (το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ ενώ του απαγορεύθηκε και η είσοδος σε αθλητικές εκδηλώσεις για έξι μήνες!

1 σχόλιο:

  1. Ειχα την τυχη να παρακολουθησω απο κοντα παιχνιδι της ACB...
    Μιλαμε για τελειως διαφορετικη νοοτροπια...& αντιμετωπιση του ολου θεματος..
    Το ''Προιον'', για να πουληθει σωστα,ευρεως & για να υπαρξουν & νεοι ''Επενδυτες'',θα πρεπει να θεσπιστει μια δεσμη μετρων...& κανονων,που θα ισχυουν για ολους ανεξαιρετως..ωστε το ''Περιβαλλον'' να γινει ελκυστικο..
    Διοτι...Nobady is bigger than the game..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails