Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τσβίκα, η επιστροφή!

Τη μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Ακαντέμικ Σόφιας και τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του παλιού καλού μας γνώριμου Σβι Σερφ θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα Αρης και ΠΑΟΚ στον προκριματικό γύρο του EuroCup. Ο δεύτερος αγώνας στο Αλεξάνδρειο και στην Αγία Πετρούπολη αντίστοιχα. Μάθετε τα μυστικά των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων.
Η Ακαντέμικ Σόφιας
Η μόνιμη (από το 2003) πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Ακαντέμικ Σόφιας θα βρεθεί στο δρόμο του Αρη για τους ομίλους του EuroCup. Η Ακαντέμικ που έχει στον πάγκο της τον παλιό παίκτη-θρύλο Γκεόργκι Μλαντένοβ στηρίχθηκε την περασμένη σεζόν στους γνώριμούς μας Πέρο Αντιτς (ΑΕΚ) και Ρίστε Στεφάνοβ (ΑΕΚ), τους δύο δηλαδή διεθνείς Σκοπιανούς αλλά και στον διεθνή Βούλγαρο σκόρερ Τοντόρ Στοίκοβ. Θετικότατη παρουσία είχε ο πρωην παίκτης του Ηλυσιακού Ουίλι Ντιν και ο σέρβος σέντερ Στεφάνοβιτς. Ηδη η Ακαντέμικ απέκτησε τον πάουερ φόργουορντ Τράβις Πίτερσον (έπαιζε σε άλλη βουλγαρική ομάδα, τη Ρίλσκι με 18,9 πόντους και 9,6 ριμπάουντ μ.ο.).
Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης
Η ζωή κύκλους κάνει και ο Τσβίκα Σερφ επιστρέφει ως αντίπαλος στην τελευταία εν Ελλάδι ομάδα του, τον ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός τεχνικός ανέλαβε μετά το κακό περσινό ξεκίνημα του Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς τη Σπαρτάκ (στην οποία παλαιότερα είχε εργασθεί ο Φώτης Κατσικάρης) και της… έσωσε τελικά τη χρονιά βγάζοντάς τη και στην Ευρώπη. Για να το πετύχει αυτό στηρίχθηκε στους αμερικανούς Τζέιμς Ουάιτ και Λεβάνς Φιλντς, στον σέντερ Μιλοβάν Ράκοβιτς και στους Ρώσους Ζοζούλιν, Ζ.Πασούτιν και Μεσεριάκου. Σε σχέση με πέρυσι δεν θα υπάρχουν τη νέα σεζόν οι Ράκοβιτς (πήγε στη Σιένα), Γιουντίν (σταμάτησε στα 37 του), Μεσεριάκου (επιστρέφει στις ΗΠΑ για να πάρει το πτυχίο του στα 33 του) και Σούτον (ο Κροάτης απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ έμεινε ελεύθερος). Ηδη αποκτήθηκαν ο αμερικανός φόργουορντ Ντιζόν Τόμπσον (πέρυσι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 12 πόντους και 5,3 ριμπάουντ μ.ο.) και ο Ρώσος φόργουορντ Αλεκσέι Κοτισέβσκι (από τη σερβική Ραντνίτσκι)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ
Μπεσικτάς-Φράνκφουρτ Σκαιλάινερς
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Λιέγη
Αρης-Λουκόιλ Ακαντέμικ Σόφιας
Γκραν Κανάρια-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Αζόβμας Μαριουπόλ-Ορλεάν
Σπαρτάκ Αγ.Πετρούπολης-ΠΑΟΚ
Μπενετόν Τρεβίζο-ΑΠΟΕΛ
Ντινάμο Μόσχας-Τσεντεβίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails