Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οι διάδοχοι των θρύλων...


Το Ευρωμπάσκετ κάτω των 18 ετών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς ξεκίνησε η δεύτερη φάση της διοργάνωσης αλλά το ενδιαφέρον των μπασκετόφιλων πέρα από την… ανακάλυψη νέων ταλέντων έχει «τραβήξει» μία δεκάδα παικτών στο σώμα των οποίων το αίμα έχει… πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για δέκα παίκτες που προέρχονται από μπασκετικές οικογένειες. Ενας αδερφός εν ενεργεία μπασκετμπολίστα, ένας γιος προπονητή, ένας γιος τεχνικού διευθυντή ομάδας της Ευρωλίγκα και επτά γιοί πρώην γνωστών παικτών στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Σίγουρα λοιπόν τα επώνυμα Κούκοτς, Καμπούρης, Τζεντίλε, Σαμπόνις, Καράσεβ, Κρέους, Μπάρτον, Μπάρατς και λιγότερο τα Σάριτς, Γκάντεφορς κάτι σας λένε οπότε μάθετε τους… διαδόχους τους.
Μαρίν Κούκοτς (Κροατία)
Ναι, είναι ο γιός του… ροζ πάνθηρα. Ο Μαρίν Κούκοτς, γιός του μέγιστου Τόνι, γεννήθηκε στο Σπλιτ στις 31 Ιουλίου 1992 και έχει ύψος 2μ.00. Πήγε γυμνάσιο στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Χάιλαντ Παρκ και τον περασμένο Φεβρουάριο πήρε υποτροφία για το γνωστό αμερικανικό Πανεπιστήμιο Πενσιλβάνια










Μπορίς Μπάρατς (Κροατία)
Πρόκειται για τον μικρό αδερφό του σέντερ της Εθνικής Κροατίας και της Κάχα Λαμποράλ, Στάνκο Μπάρατς. Αμφότεροι έχουν γεννηθεί στο Μόσταρ της Βοσνίας αλλά έχουν κροατική καταγωγή. Ο μικρός (έξι χρόνια μικρότερος του Στάνκο) γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1992, το δε κοινό στοιχείο με τον αδερφό του είναι πως αμφότεροι έχουν τραγικά ποσοστά στις ελεύθερες βολές…











Ντάριο Σάριτς (Κροατία)
Άλλος ένας γόνος μπασκετικής οικογένειας στον οποίο είχαμε κάνει αφιέρωμα πριν αρκετούς μήνες. Ο πατέρας του Πρέντραγκ Σάριτς, ο διάσημος «Σίσι» όπως ήταν το παρατσούκλι του φόρεσε για πάνω από 15 χρόνια τη φανέλα της θρυλικής Σιμπένκα όντας μάλιστα συμπαίκτης και του Ντράζεν Πέτροβιτς (ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερος του αείμνηστου «Μότσαρτ»).










Αλεσάντρο Τζεντίλε (Ιταλία)
Μόνο φωτογραφία με τη… φάτσα του μικρού να δει κάποιος θα καταλάβει ότι είναι ο γιός του «τρελο» Νάντο. Γεννημένος στο Μανταλόνι στις 12 Νοεμβρίου 1992 ο «Τζενίνο» ή «Ναντινο» όπως είναι τα παρατσούκλια του ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Βίρτους Μπολόνια και το 2005 στα 13 του πήγε στη Μπενετόν Τρεβίζο στο δυναμικό της οποίας και ανήκει. Πέρυσι έπαιξε όλο κι όλο ένα ματς στη Lega A αλλά φέτος έδωσε το παρόν σε 29 αγώνες των «πράσινων». Οσο για την αγαπημένη του πόλη; Ποια άλλη από την Αθήνα στην οποία έζησε όσο ο πατέρας του έπαιζε στον Παναθηναϊκό.







Νίκος Καμπούρης (Ελλάδα)
Ο γιός του «τίμιου γίγαντα» όπως είχε αποκαλέσει πριν από 23 χρόνια τον πατέρα του ο Φίλιππος Συρίγος την ώρα που ο «οικοδόμος» από την Αστυπάλαια έστελνε τις τελευταίες βολές του τελικού με τη Σοβιετική Ενωση στο… πλεκτό και την Ελλάδα στα ουράνια. Ο Νίκος που γεννήθηκε πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ (στις 2 Ιουνίου 1992).










Ταουτβίντας Σαμπόνις (Λιθουανία)
Για να φτάσει τον πατέρα του Αρβίντας θα πρέπει να φάει πολλά… καρβέλια ψωμί ακόμη. Ο νεαρός Ταουτβίντας, καρπός του έρωτα του «θαύματος της φύσης» με την κάποτε Μις Βίλνους, πανέμορφη Ινγκρίντα (μοντέλο και ηθοποιός στο επάγγελμα) γεννήθηκε την 1η Μαίου 1992 και από μικρή ηλικία αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της ισπανικής Ουνικάχα Μάλαγα. Μάλιστα έχει συμμετάσχει δύο φορές στο τουρνουά εφήβων που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα.








Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Τον Βασίλι τον θυμάστε; Τον υψηλόσωμο γκαρντ με τη φοβερή έφεση στο τρίποντο. Ε, στο ίδιο πρόσωπο προσθέστε μαλλιά και έχετε τον γιό του Σεργκέι. Ο μικρός Καράσεβ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1993 και είναι ένας από τους νεαρότερους παίκτες του Ευρωμπάσκετ κάτω των 18 στο Βίλνους της Λιθουανίας. Εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Τριούμφ Μόσχας και το 2009 προωθήθηκε στην Β ανδρική ομάδα του συλλόγου.









Χοάν Κρέους (Ισπανία)
Ο πατέρας του τα τελευταία χρόνια κατευθύνει τις τύχες της πρωταθλήτριας της Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα ως τεχνικός διευθυντής. Ο υιός που φέρει το ίδιο όνομα με τον «Τσίτσι» ακολουθεί τα’ αχνάρια του. Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1992 στο Γκρανογέρ (προάστιο της Βαρκελώνης) και αγωνίζεται, που αλλού, στα τμήματα υποδομής των «μπλαουγκράνα».









Τσαρλς Μπάρτον (Σουηδία)
Με αμερικανικές ρίζες ελέω του πατέρα του ο γεννημένος στη Λούλεα της Σουηδίας στις 7 Ιανουαρίου 1992 δεν είναι άλλος από τον υιό του γνωστού Αμερικανοσουηδού προπονητή. Ο πατήρ Τσαρλς Μπάρτον που διατέλεσε προπονητής του Αρη τη σεζόν 2003-4 ενώ έχει εργασθεί ακόμη στη Μακαμπί Τελ Αβίβ (ως βοηθός) και σε αρκετές ακόμη ομάδες (ΑΕΛ Κύπρου, Εθνική Σουηδίας, Εθνική Δανίας κ.α.).








Βίκτορ Γκάντεφορς (Σουηδία)
Τον πατέρα του Χένρικ θα τον θυμούνται μόνο οι πιο… ψαγμένοι. Ο Χένρικ φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας και μάλιστα αγωνίσθηκε και στα Ευρωμπάσκετ του 1993 και του 1995. Ο νεαρός Βίκτορ έχει βαλθεί να ξεπεράσει τον μάλλον «μέτριο» ως μπασκετμπολίστα πατέρα του αφού θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 1992 αγωνίζεται στην ομάδα της Ουπσάλα και πριν μερικές εβδομάδες κίνησε το ενδιαφέρον της ιταλικής Βίρτους Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails