Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Μαρκ Ντίκελ προπονητής στην Εθνική Αλβανίας!

Τι Τρίκαλα τι… Τίρανα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε ο μέχρι προ λίγων μηνών Νεοζηλανδός παίκτης των Τρικάλων Μαρκ Ντίκελ ο οποίος την επόμενη εβδομάδα αφήνει τα σνίκερς του και τα σορτσάκια για να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα, που λέτε; Στην Εθνική Αλβανίας! Η είδηση δεν είναι καινούργια αφού η συμφωνία του πάλαι ποτέ διεθνή Νεοζηλανδού με την Ομοσπονδία μπάσκετ της Αλβανίας έχει επιτευχθεί από τα τέλη Μαίου, όμως μόλις τώρα την… ανακαλύψαμε και ενώ δεν είχε γίνει αναφορά σε κανένα μέσο σε όλο τον κόσμο παρά μόνο σε 1-2 αλβανικά site
Ο Ντίκελ λοιπόν, ένας παίκτης που έχει αφήσει το στίγμα του στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας δίνοντας μάλιστα το παρόν σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004) τη μεθεπόμενη Κυριακή 8 Αυγούστου θα κοουτσάρει για πρώτη φορά την Εθνική Αλβανίας στους αγώνες για τη Β Κατηγορία του Ευρωμπάσκετ 2011 με πρώτο αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν (στον ίδιο όμιλο είναι ακόμη η Σουηδία και η Λευκορωσια).
Το… φλερτ του Ντίκελ με τους Αλβανούς είχε ξεκινήσει πριν ένα χρόνο όταν του είχε προταθεί να πάρει αλβανικό διαβατήριο για να ενισχύσει την Εθνική ομάδα της χώρας στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε στην… ώρα του αλλά οι Αλβανοί δεν ξέχασαν τον Ντίκελ στον οποίο προ διμήνου ανέθεσαν τις τύχες της Εθνικής ομάδας της χώρας τους. Μάλιστα κατάφεραν να πείσουν και τον μέχρι πέρυσι σέντερ της Εφες Πίλσεν Ερμάλ Κούτσο (Κούρτογλου κατά το… τούρκικο) να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Πιο συγκεκριμένα ο Κούτσο είχε αγωνισθεί με την Εθνική Αλβανίας για πρώτη φορά το 1992 και τελευταία στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 1999 και στη συνέχεια έγινε… Τούρκος παίζοντας με τη φανέλα των γειτόνων σε δύο Ευρωμπάσκετ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails