Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Στους Νικς ο T-Mac (updated)

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στους Χιούστον Ρόκετς ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι έγινε –επιτέλους- ανταλλαγή και θα συνεχίσει την προβληματική είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια λόγω τραυματισμών καριέρα του στους Νιου Γιορκ Νικς έως το τέλος της σεζόν. Πολλές οι ανταλλαγές την προτελευταία μέρα πριν την προθεσμία ολοκλήρωσης τους από το ΝΒΑ.
Ενω αρχικά λοιπόν ο ΜακΓκρέιντι φαινόταν να πηγαίνει στο Σακραμέντο, στο trade μπήκαν σφήνα οι Νικς που έδωσαν στο Χιούστον τους Τζάρεντ Τζέφρις και Τζόρνταν Χιλ και στο Σακραμέντο τον Λάρι Χιουζ και πήραν τον T-Mac. Στόχος τους; Τι άλλο από το να αδειάσουν το salary cup τους και το καλοκαίρι να διεκδικήσουν κάποιον από τους "λουσάτους" free agents, δηλαδή είτε τον ΛεΜπρον Τζέιμς, είτε τον Ντουέιντ Γουέιντ είτε τον Κρις Μπος. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι οι Νικς θα έχουν μόλις 4 συμβόλαια για την επόμενη σεζόν και περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια (το χρόνο) ελεύθερα για... αγορές.
Στο παραπάνω trade το Σακραμέντο πήρε ακόμη τους Λόντρι και Ντόρσεϊ από το Χιούστον (και άφησε ελεύθερο τον Κένι Τόμας) και το Χιούστον πήρε τον σούπερ σκόρερ Κέβιν Μάρτιν μαζί με τον Χίλτον Αρμστρονγκ από τους Κινγκς ενώ οι Νικς απέκτησαν από το Σακραμέντο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Οι Νικς έδωσαν σε άλλη ανταλλαγή τον Νέιτ Ρόμπινσον μαζί με τον Μάρκους Λάντρι στους Σέλτικς με την ομάδα της Βοστώνης να δίνει από την πλευρά της τους Εντι Χάουζ, Μπιλ Γουόκερ και Γκίντενς.
Το Κλίβελαντ δεν προχώρησε τελικά στη φημολογούμενη απόκτηση του Αμάρε Στανταμάιρ από το Φοίνιξ και πήρε μέσω ανταλλαγής τριών ομάδων τον Αντόν Τζέιμσον από την Ουάσιγκτον και τον γκαρντ Σεμπάστιαν Τελφέρ από τους Λος Αντζελες Κλίπερς. Οι Ουίζαρντς πήραν τον Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας (αλλά θα του πληρώσουν το buy out και θα μείνει ελεύθερος), ένα ντραφτ πικ του 2010 και τα δικαιώματα του Σλοβένου Εμίρ Πρέλτζιτς (της Φενέρμπαξε/Ούλκερ) από τους Καβς και τον Αλ Θόρτον από τους Κλίπερς ενώ οι τελευταίοι «φορτώθηκαν» τον Ντρου Γκούντεν από τους Ουίζαρντς, παίκτη που η ομάδα της Ουάσιγκτον είχε πάρει πριν δύο μέρες από το Ντάλας στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Καρόν Μπάτλερ αλλά είχε αποφασίσει να μην τον κρατήσει.
Σημαντική ανταλλαγή έκανε το Μιλγουόκι που πήρε από το Σικάγο τον Τζον Σάλμονς αντί των Χακίμ Γουόρικ και Τζο Αλεξάντερ ενώ οι Μπουλς έδωσαν και τον Τάιρους Τόμας στη Σάρλοτ αντί των Εϊσι Λο και Φλιπ Μάρεϊ. Τέλος η Γιούτα έδωσε τον Ρόνι Μπρούερ στο Μέμφις για μελλοντικό ντραφτ-πικ ενώ η Φιλαντέλφια πήρε από το Μιλγουόκι τους Τζόντι Μικς και Φρανσίσκο Ελσον αντί των Ρόαγιαλ Αϊβι και Πρίμοσζ Μπρέζετς.
Συνολικά την τελευταία μέρα των ανταλλαγών έγιναν 10 ανταλλαγές ανάμεσα σε 14 ομάδες, με 30 παίκτες και 8 ντραφτ-πικ να αλλάζουν... φανέλα.

2 σχόλια:

  1. τον Α. Τζέιμσον δεν πήρε το Κλίβελαντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν κάνεις (για τον εαυτό μου το λέω) ανανέωση σε άρθρο στις 2.30 τα ξημερώματα αυτά παθαίνεις... Tnx για την επισήμανση (αν και στο tag το είχα γράψει σωστά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails