Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τα σενάρια πρόκρισης στα πλέι-οφ

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των 16 και όσο και αν ακούγεται απίστευτο η μοναδική ομάδα που έχει αποκλεισθεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός. Με ρεκόρ 0-4 οι πράσινοι δεν προλαβαίνουν τη 2η έστω θέση κάτι που σημαίνει ότι η διοργάνωση θα έχει νέο πρωταθλητή τον ερχόμενο Μάιο. Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση και τα πιθανά ζευγάρια στα πλέι-οφ.
Στον 5ο Ομιλο λοιπόν η Μπαρτσελόνα έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση. Θα παίξει εντός με την Παρτιζάν και εκτός με το Μαρούσι (την ερχόμενη εβδομάδα) και με 2/2 νίκες θα μείνει στην 1η θέση. Η Παρτιζάν παίζει με τον αδιάφορο Παναθηναϊκό την ερχόμενη εβδομάδα και με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση ενώ το Μαρούσι θέλει τουλάχιστον μία νίκη με Μπαρτσελόνα εντός και ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα δύο ήττες της Παρτιζάν για να προκριθεί (όντας καλύτερο στην ισοβαθμία) ή δύο νίκες του και τουλάχιστον μία ήττα της Παρτιζάν. Πως προκρίνονται λοιπόν…

Στον 6ο Ομιλο όλα παραμένουν ρευστά και ανοιχτά αφού έως τώρα κερδίζουν μόνο οι γηπεδούχοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης κάλυψε τη διαφορά των 7 πόντων της ήττας της από τη Σιένα στην Ιταλία ενώ η Εφες Πίλσεν δεν κάλυψε το -10 από τη Μακαμπί κερδίζοντας με 7. Πλέον και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όλα θα κριθούν από την ομάδα που θα καταφέρει να πετύχει την εκτός έδρας νίκη είτε από τις διαφορές πόντων στις δύο επόμενες αγωνιστικές. Που είναι οι εξής:
Ρεάλ-Εφες Πίλσεν: +7
Σιένα-Μακαμπί: +4
Εφες Πίλσεν-Σιένα: +10
Μακαμπί-Ρεάλ: +5

Στον 7ο Ομιλο ΤΣΣΚΑ και Πρόκομ έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παραμείνει 1η με 2 νίκες (εκτός με Ουνικάχα, εντός με Ζαλγκίρις) αλλά πλέον κινδυνεύει να χάσει την1η θέση από την Πρόκομ αν χάσει ένα από τα δύο αυτά ματς και οι Πολωνοί κερδίσουν και τα δύο έχοντας θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα (εντός την Ουνικάχα, εκτός της Ζαλγκίρις). Η Προκόμ που έχει ελπίδες για πρωτιά (ειδικά αν η ΤΣΣΚΑ δεν νικήσει στη Μάλαγα) προκρίνεται ακόμη και με 2 ήττες, αρκεί να χάσει με λιγότερους από 23 πόντους από τη Ζαλγκίρις (εκτός) και με λιγότερους από 20 από την Ουνικάχα (εντός) πράγμα μάλλον ουτοπικό. Ουνικάχα και Ζαλγκίρις για να έχουν ελπίδες (μία εκ των δύο) θα πρέπει να κάνουν το 2/2 αλλά και να καλύψουν διαφορές και παράλληλα ένας εκ των ΤΣΣΚΑ ή Πρόκομ να μην πετύχει άλλη νίκη.

Τέλος στον 8ο Ομιλο ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με μία ακόμη νίκη είτε με την Κάχα Λαμποράλ εντός είτε με Χιμκι εκτός προκρίνεται ως 1ος στα πλέι-οφ. Πάντως μπορεί να προκριθεί ακόμη και με 2 ήττες (!) αρκεί να χάσει με λιγότερους από 4 πόντους από την Κάχα και με λιγότερους από 18 πόντους από την Χίμκι! Κάχα Λαμποράλ και Χίμκι θα παλέψουν για τη 2η θέση όντας μάλιστα… ισόπαλες στη διαφορά πόντων των μεταξύ τους ματς (-11). Επόμενο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά πόντων στον όμιλο με την Κάχα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -1 και τη Χίμκι στο -5! Αρα όλα θα κριθούν στα δύο ματς των αντιπάλων με Τσιμπόνα και Ολυμπιακό, η Κάχα εκτός με Ολυμπιακό και εντός με Τσιμπόνα και ανάποδα ηΧίμκι. Οσο για την Τσιμπόνα μπορεί –ακόμη- να προκριθεί νικώντας εντός την Χίμκι και εκτός της Κάχα με διαφορές όμως μεγαλύτερες από αυτές με τις οποίες είχε ηττηθεί (-3 από την Κάχα, -13 από τη Χίμκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails