Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Τον μπαμπά μου τον λένε Τζεπέτο"...

Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ξανά με αυτόν που… παριστάνει τον πρόεδρο της λίγκας του μπάσκετ, αλλά όπως λένε και στο χωριό μου «τα γεγονότα δεν με αφήνουν…». Δίχως λοιπόν περαιτέρω σχόλια ας δούμε τι έγινε, τι ειπώθηκε και να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί με τις περιβόητες άδειες συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Κατ’ αρχήν να σημειώσω ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αλλά και τα όσα έγιναν με αυτό που αποκαλούν Σουπερλίγκα (τρομάρα τους…) στο ποδόσφαιρο, έχουν… σφίξει τα γάλατα για όλους φέτος. Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί 50 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν πήρε σιωπηρή παράταση (στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε…) δύο εβδομάδων ώστε να φροντίσουν και οι αργοπορημένοι να είναι έτοιμοι. Τσάμπα η παράταση όμως…
Συνεδρίασε λοιπόν τη Δευτέρα η Επιτροπή και χθες Τρίτη έγινε γνωστό ή καλύτερα διέρρευσε με τρόπο (ξέρουν αυτοί…) προς τα ΜΜΕ ότι εγκρίθηκαν οι φάκελοι μόλις τεσσάρων ομάδων. «Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης και Ικαρος» έλεγε το ρεπορτάζ. Για τις υπόλοιπες 10 ομάδες; Πρόβλεψη κακοκαιρίας…
Όμως επειδή ο πολυπράγμων πρόεδρος της Λίγκας τα πάντα εν σοφία εποίησε φρόντισε το πρωί της Τετάρτης να λύσει το… μυστήριο. Με τα ίδια μου τα αυτάκια τον άκουσα το πρωί να βάζει τα πράγματα στη θέση του σε ραδιοφωνική (μάλλον… ραδιο-φονική ήταν) συνέντευξη πως «εγκρίθηκαν οι φάκελοι τεσσάρων ομάδων επειδή η επιτροπή δεν πρόλαβε να εξετάσει τους υπόλοιπους» επιβεβαιώνοντας μάλιστα το… ρεπορτάζ για την έγκριση των φακέλων των ομάδων που προανέφερα.
Επειδή όμως ο κλέφτης και ο ψεύτης δεν χαίρονται τον πρώτο χρόνο, αλλά την πρώτη ώρα, ήρθε η ΚΑΕ Ολυμπιακός λίγη ώρα αργότερα (και πολύ καλά έκανε μάλιστα) με ανακοίνωσή της να ενημερώσει τους πάντες πως ο φάκελός της δεν εγκρίθηκε όπως ήθελε το ρεπορτάζ επειδή έλλειπε ένα έγγραφο το οποίο μια Δημόσια Υπηρεσία είχε καθυστερήσει (τι πρωτότυπο…) να αποστείλει.
Μία ώρα πιο μετά, δε, στα μέιλ και τα φαξ και των 10 ομάδων οι φάκελοι των οποίων… δεν είχαν εξετασθεί κατά τον πρόεδρο της λίγκας που τόνιζε μάλιστα ότι είχε «αποκλειστική ενημέρωση» άρχισαν να φτάνουν τα… φιρμάνια της ΕΕΑ. Επίσημα έγγραφα με τα οποία οι 10 ΚΑΕ ενημερώνονταν για το τι τους λείπει για να πάρουν την έγκριση. Ναι, πρόκειται για τις ίδιες 10 ΚΑΕ οι υποθέσεις των οποίων δεν είχαν εξετασθεί, ντε…
Δόθηκε λοιπόν νέα προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, γι’αυτό και αναβλήθηκε η προγραμματισμένη (;) για τις 26 Σεπτεμβρίου κλήρωση του πρωταθλήματος (τη στιγμή που ακόμη και στο πρωτάθλημα του… Λιχτενστάιν έχουν κάνει την κλήρωση από τον περασμένο Ιούνιο…) ώστε να μη φτάσουμε στα φαινόμενα της «Ομάδας Α» και της «Ομάδας Β» του ποδοσφαίρου.
Τώρα, αν ρωτάτε ποιες από τις 10 ΚΑΕ θα πάρουν το πράσινο φως για να παίξουν, δηλαδή οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις δίχως οικονομικές εκκρεμότητες προς παίκτες, εφορία, ΙΚΑ κλπ κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να ρωτήσει κανείς τον πρόεδρο της λίγκας…
Πάντως, όπως λέγεται, δύο ομάδες, το Μαρούσι και η Καβάλα, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία (οφειλές προς παίκτες η πρώτη, οφειλές προς την εφορία η δεύτερη) κατά πρώτο λόγο και οι ΠΑΟΚ, Πανελλήνιος και Ηλυσιακός κατά δεύτερο θα έχουν από μεγάλα έως… πάρα πολύ μεγάλα ζόρια.

3 σχόλια:

  1. o οσφπ πότε πήρε άδεια ;
    στην τετράδα ΔΕΝ ήτανε..

    20 | 09 | 2011 18:55
    Τέσσερις ομάδες πήραν άδεια


    Τέσσερις ομάδες πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πρόκειται για τις ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΡΗΣ και ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Για τις υπόλοιπες η Επιτροπή θα επιληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.


    Γράψτε και γιατί δεν πήρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @haridimos
    Χαριδημέ μου αυτό γράφω. Οτι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πήρε άδεια αλλά έλεγε ψέμματα ο Οικονομίδης. Από τον Ολυμπιακό είπαν ότι δεν πήραν άδεια επειδή δεν τους είχε σταλεί ένα έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας δίχως να είναι δική τους ευθύνη. Δεν γνωρίζω τι έγγραφο είναι αυτό και τι αφορά. Αν γνωρίζεις μετά χαράς να το μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως έχει μια οφειλή 450,000 σε πρώην προπονητή - νυν βουλευτή που δεν έχει διευθετηθεί ακόμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails