Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μέγα σκάνδαλο ή μπαρούφα;

Μέγα σκάνδαλο στο Ευρωμπάσκετ με πρωταγωνιστές παράγοντες της ελληνικής Ομοσπονδίας ή μπαρούφα των τουρκικών ΜΜΕ; Οπως και να 'χει η "αποκάλυψη" τουρκικών site ότι η ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ τιμωρήθηκε από τη FIBA Europe με πρόστιμο 15.000 ευρώ για "παράνομες" επαφές με διαιτητές πριν τους αγώνες της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ χρίζει περαιτέρω έρευνας.
Οπως αναφέρουν λοιπόν τα σχετικά δημοσιεύματα όλα ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε πως ο Μαυροβούνιος διαιτητής Ζόραν Σουτούλοβιτς ο οποίος "σφύριξε" στους αγώνες του Α Ομίλου στην πόλη Πανεβέζις επικοινώνησε πριν από αγώνες της Εθνικής ομάδας της χώρας του με συναδέλφους διαιτητές που σφύριζαν στους αγώνες του Γ Ομιλου (της Ελλάδας) και τους ζητούσε να ευνοήσουν το Μαυροβούνιο. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες του Σουτούλοβιτς με τους άλλους διαιτητές.
 Οταν η FIBA Europe έμαθε για τα πεπραγμένα του Σουτούλοβιτς τον κάλεσε για εξηγήσεις και μάλιστα τον τιμώρησε αποβάλλοντάς τον από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Λέγεται λοιπόν ότι ο Σουτούλοβιτς είτε για να ελαφρύνει τη θέση του είτε για να ρίξει σε άλλους το βάρος των πράξεών του είτε γιατί απλά έτσι έγινε, υποστήριξε μιλώντας σε παράγοντες της FIBA ότι παράγοντες (τους οποίους δεν κατονόμασε) της Ελληνικής Ομοσπονδίας επικοινωνούσαν πριν από κάθε αγώνα της πρώτης φάσης με παράγοντες της διαιτησίας είτε με τους ίδιους τους διαιτητές ζητώντας να ευνοήσουν την ελληνική ομάδα και γι'αυτό τον λόγο, όπως επαναλαμβάνουμε αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ομοσπονδία μας τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο.


Εξάλλου, δημοσίευμα του πρακτορείου MINA της ΠΓΔΜ κάνει λόγο για επαφή παράγοντα της ΕΟΚ με τους διαιτητές του αγώνα με τα Σκόπια που ήταν ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Γάλλος Νταβίντ Σαμπόν και ο Λιθουανός Γιούργκις Λαυριναβίτσιους. Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου οι τρεις διαιτητές εξεπλάγησαν από την «προσφορά» και από το γεγονός ότι η ελληνική ομοσπονδία έπεσε τόσο χαμηλά, αρνήθηκαν να βοηθήσουν και προχώρησαν σε καταγγελία του συμβάντος στη FIBA.
Αναφέρεται επίσης ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε σκοπό να «κρύψει» το θέμα μέχρι το τέλος της διοργάνωσης ώστε να μην πληγεί το πρεστίζ του Ευρωμπάσκετ αλλά παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το αποκάλυψε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος. Λέγεται μάλιστα, ότι από τον συγκεκριμένο παράγοντα της ΕΟΚ που φέρεται να επικοινώνησε με τους διαιτητές αφαιρέθηκε η διαπίστευση (κάτι που σημαίνει ότι είναι συνοδός της ομάδας) και επιβεβαιώνεται ότι η ΕΟΚ τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο.


Αναμένουμε τις επίσημες αντιδράσεις και θέσεις...


Ιδού και τα σχετικά link
http://www.medyarazzi.com/haber/20110908/386869/2865570/son-dakika-haber%C2%A0-%C2%A0euro-basket-te-skandal%C2%A0-son-dakika-haber.html
http://www.sacitaslan.com/spor-avrupa-sampiyonasinda-cifte-skandal_45596.html
http://macedoniaonline.eu/content/view/19076/52/

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails