Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ζήτω το ελληνικό μπάσκετ!

Καλέ, τα μάθατε τα νέα; Τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ λύθηκαν. Αρκούσε μία δίωρης διάρκειας συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ κ.Βασιλακόπουλου με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ των ομάδων της Α1 (κάπου σε μια γωνίτσα ήταν και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδης…) για να αποφασίσουν όλοι οι παραπάνω ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει «οπωσδήποτε», όπως με στόμφο αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προσεχές Σάββατο. Τις δε τύχες του πρωταθλήματος και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα από εδώ και πέρα αναλαμβάνει (σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς) ο κ.Βασιλακόπουλος. Και ο ΕΣΑΚΕ; ΕΣΑΚΕ; Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει…
Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ μαζεύτηκαν λοιπόν στα γραφεία της ΕΟΚ και άκουσαν (συνομίλησαν αν θέλετε…) τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο σε αυτά που είχε να τους πει. Ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτή αλλά και την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΟΚ λίγη ώρα μετά το πέρας της συνάντησης, οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ (οι ίδιοι, ντε, που τον περασμένο Ιούνιο συνέκλεξαν με Μαοϊκό ποσοστό των πρώην, νυν -για μελλοντικό δεν παίρνουμε όρκο- πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδη) κατήργησαν τον ΕΣΑΚΕ και έδωσαν αρμοδιότητες στην ΕΟΚ να κινεί τα νήματα του πρωταθλήματος.
« Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες», αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης
Οσο για το ύφος αυτής;
Να δεχτώ ότι τα παλιόπαιδα οι παίκτες παρασύρθηκαν από τον ξεροκέφαλο πρόεδρό τους Λάζαρο Παπαδόπουλο. Να δεχτώ ότι οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ (καλά, όχι όλοι…) βάζουν τα ωραία τους χρήματα για να φτιάχνουν ομάδες μπάσκετ με παίκτες που να παίζουν και όχι να απεργούν. Είναι δυνατόν να γράφεται στην ανακοίνωση με ύφος «αποφασίζουμε και διατάζουμε» «Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο»; Δημοκρατικότατες διαδικασίες…
Πολύ ωραία λοιπόν. ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και κυρίως οι ΚΑΕ βρήκαν το άλλοθι που αναζητούσαν, για το πρωτάθλημα-χάλι και όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο, στην απεργία των παικτών (με το τάιμινγκ της οποίας επαναλαμβάνω δεν συμφωνώ) προκειμένου να φορτωθούν αυτοί (οι παίκτες) όλο το ανάθεμα για τα κακώς κείμενα του ελληνικού πρωταθλήματος και μπάσκετ γενικότερα. Α, ξέχασα και κάποιους δημοσιογράφους και τους προπονητές (τα «ευήκοα ώτα από ορισμένους χώρους του αθλήματος» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) που επίσης… φταίνε για το χάλι.
Γι’αυτό σας λέω. Τα λύσαμε τα προβλήματα πατριώτες. Το ελληνικό μπάσκετ, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ενωμένο-δυνατό.

8 σχόλια:

  1. Φταιει-εφταιγε & ο Καρατζας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανωνυμος
    Αυτό που... κολαει τώρα; Φρέσκα κουλούρια αγαπητέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καπου το πηρε το ματι μου σε καποια συνεντευξη..
    Φρεσκα κουλουρια δεν λεω,αλλα αν χρειαζεται να φορτωθουν ευθυνες...τοτε ανασυρονται ονοματα & απ το παρελθον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννη, διαβαζω απο διαφορους δημοσιογραφους καρφια για τον Παπαδοπουλο(τις περισσοτερες φορες χωρις να τα στηριζουν καπου, λες και δικαιουνται απλα να βγαζουν τις προσωπικες(;) τους συμπαθειες και αντιπαθειες απο το βημα που τους δινει η επαγγελματικη τους ιδιοτητα).

    Επισης χλευαζουν την απεργια επειδη γινονται προπονησεις-φιλικα-ευρωπαικοι αγωνες. Λες και αυτο δεν ειναι προς τιμην των παικτων και δειγμα του επαγγελματισμου τους. Να προσπαθουν να ειναι ετοιμοι δηλαδη ανα πασα στιγμη να αγωνιστουν οταν ληξει η απεργια. Επισης σκεψου να μην κατεβαιναν σε ευρωλιγκα οι παικτες του Παναθηναικου ή του Ολυμπιακου. Δε θα αναβαλλοταν ο αγωνας προφανως αλλα θα αποκλειονταν.

    Τελος υπερτονιζεται η αρνητικη σταση καποιων παικτων και προκαταβαλλεται η κοινη γνωμη οτι η απεργια τελειωνει.

    Τελικα τι ισχυει πραγματικα και πως εχει η κατασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @keraynopoulos
    Καθείς εφ ω ετάχθη... Ολες οι απόψεις είναι αποδεκτές αρκεί να τεκμηριώνονται. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες που κρίνουν. Η αλήθεια -έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ- είναι πως γίνεται μία σαφέστατη και άρτια οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της απεργίας. Λες και η απεργία φταίει για τα δεινά του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι έχει αποπροσανατολισθεί το μέρος αυτό της κοινής γνώμης που ακόμα -αντέχει να- ασχολειται με το μπάσκετ. Οι παίκτες θεωρω οτι αν ηθελαν να δειξουν πραγματικά αποφασισμενοι θα επρεπε να απεχουν και από ολες τις δραστηριότητες όπως είχε γίνει το 1991. Θα ειχαν γινει πιο πιστευτοι για τις απαιτησεις τους και θα ειχαν συσπειρωθει. Το μονο που ζημιώνεται σε τελική ανάλυση ειναι το έρημο το μπασκετάκι αφού πλέον έχει μετατραπει η όλη υπόθεση σε κόντρα αντοχών για το ποιος είναι πιο δυνατός. Ολοι ξέρουμε ποιος ειναι ο πιο δυνατός (οι ιδιοκτήτες) αλλά αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς, μα κανείς, είναι ότι όποιος και αν βγει νικητής από αυτή την κατάσταση θα έχει χάσει το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...αλλά αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς, μα κανείς, είναι ότι όποιος και αν βγει νικητής από αυτή την κατάσταση θα έχει χάσει το μπάσκετ."

    Για να το βάλω σε μία άλλη διάσταση το θέμα,

    μήπως τα δικαιώματα/αιτήματα των αθλητών, συμφέρει να μη γίνουν αποδεκτά αλλά και να μην έχει υπάρξει εμφανής νικητής από την απέναντι πλευρά, ούτως ώστε να χάσει το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ?

    Αν δεν κάνω λάθος, τα συνεχόμενα δημοσιεύματα από φίλα προσκείμενους προς τον Βασιλακόπουλο δημοσιογράφους περί Μεσογειακής Λίγκας, δεν έχουν διαψευθεί από τον ίδιο, απεναντίας έχουν γίνει έμμεσα κοινωνοί της...ιδέας του, οι δύο αιώνιοι(το καλοκαίρι οι κόκκινοι,στην αρχή της εβδομάδας οι πράσινοι).

    Μια τέτοια ιδέα, με συμμετοχή των αιωνίων αλλά και άλλων δύο ελληνικών ομάδων μόνο στα ελληνικά play offs, εξυπηρετείται από το φετινό μπάχαλο στην Α1 ή όχι?
    Μία τέτοια ιδέα, εξυπηρετείται δυνητικά από την ανάθεση των διαπραγματεύσεων στον Βασιλακόπουλο, εκ μέρους των ομάδων ή όχι?
    Μία τέτοια ιδέα, εν τέλει θα έχει ως "αποδιοπομπαίο τράγο" και "υπεύθυνο" τον "κακό" ΠΣΑΚ και την "αναλγησία" του, από τους δημοσιογράφους που ακόμα και σήμερα έχουν κάνει το μαύρο άσπρο?

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννη, τι θα γιναταν αν απειχαμε απο ευρωπαικους αγωνες λογω απεργιας; Δεν ξερω, αλλα φανταζομαι οτι θα αποκλειομασταν by default. Στην περιπτωση αυτη(αν ισχυει, εσυ θα ξερεις καλυτερα αν υπαρχει καποια προβλεψη) σιγουρα ολοι θα επεφταν να φανε τους παικτες. Βασικα δε θα ειχαμε ελληνικο μπασκετ μεχρι τους τελικους των play-off της Α1(με εξαιρεση τη μαχη για παραμονη στην κατηγορια), αφου οι 2 πρωτες θεσεις ειναι ρεζερβε. Ενω απεχοντας μονο απο Α1, πιεζουν χωρις να προκαλουν ανεπανορθωτη ζημια.
    Συμφωνω οτι κανει κακο στο ηδη απαξιωμενο πρωταθλημα, αλλα αν σκεφτουμε τα καθημερινα και διαχρονικα εγκληματα που συντελουνται στο ελληνικο μπασκετ απο τον καθε πικραμενο που ειδε φως και μπηκε να τσιμπησει μεζε(ή φιλετο), τουλαχιστον η απεργια γινεται με καλες προθεσεις.

    Επισης, ειναι αποριας αξιο οτι φορτωνεται η απεργια στον Παπαδοπουλο αποκλειτικα. Βεβαια, ποιος θα τολμησει να κατηγορησει το Διαμαντιδη και το Μπουρουση;
    Μην παρεξηγηθω, δεν ειμαι Παπαδοπουλικος:). Απλα με εκνευριζει η "στρατηγικη" ορισμενων...

    pistol-pete δε γνωριζω αν παιζει σοβαρα το σεναριο για μεσογειακη λιγκα, αλλα μου φαινεται δυσκολο να πιστωθει στην απεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Keraynopoylos,

    Κρύβε λόγια φίλε μου...

    Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και τόνισε πως «έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα δημιουργηθεί κι άλλη λίγκα».

    Με την τοποθέτηση του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ουσιαστικά επανέλαβε τα όσα είχε πει στη συνάντηση των ομάδων και των παικτών στον ΕΣΑΚΕ, όταν είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να «μετακομίσει» σε νέα λίγκα.

    «Όχι, είναι η αλήθεια. Δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ή να μην παίζουν για κάποιο τίτλο.

    Υπάρχουν διάφορες λίγκες και έχω την εντύπωση ότι, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα δημιουργηθεί κι άλλη».

    θανάσης Γιαννακόπουλος, 26/10/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails