Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Αλλάξτε τον τώρα..."

Τις τελευταίες του μέρες ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ διάγει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρόεδρος της λίγκας Βασίλης Οικονομίδης η απόφαση για την «παύση» του οποίου από το συγκεκριμένο «αξίωμα» πάρθηκε ουσιαστικά με το πλήρες άδειασμά του στη συνάντηση της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΟΚ.
Ο κ.Οικονομίδης που βρέθηκε στο στόχαστρο του συνόλου του παρευρισκόμενων στη συνάντηση αυτή, σε μία «προσπάθεια» να οδηγηθεί σε παραίτηση από το πόστο του, παραμένει μέχρι νεοτέρας στη θέση αυτή αλλά γνωρίζει πολύ καλά πλέον πως όσο και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί (κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του μετά την περιθωριοποίησή του από τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και την ΕΟΚ) θα τον… παραιτήσουν οσονούπω. Βλέπετε, η «εντολή» που δόθηκε από τον υψηλά, πλέον, ιστάμενο του συνόλου του ελληνικού μπάσκετ πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, προς τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ ήταν μία: «Αλλάξτε τον τώρα».
Βρέθηκε λοιπόν το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα δεινά της λίγκας στο πρόσωπο του Οικονομίδη, το ίδιο πρόσωπο που τέσσερις μήνες πριν στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις και με 14-0 ψήφους (για τέταρτη συνεχόμενη θητεία μάλιστα) οι ίδιες ΚΑΕ που τώρα τον θεωρούν αποδιοπομπαίο τράγο. Για τις ευθύνες του κ.Οικονομίδη στην κατάντια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι ανάγκη να επανέλθουμε μετά από τόσα όσα έχουν γραφθεί για όσα δεν έκανε όντας ανήμπορος, όπως υποστήριζε κατ’ επανάληψη ο ίδιος, να τα βάλει με τις λογής λογής επιτροπές, συνδικάτα, συνδέσμους, εταιρείες, θεσμούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Το να ρίξουνε όλο το ανάθεμα στον Οικονομίδη και τον κάθε Οικονομίδη είναι η εύκολη λύση για τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ που ουσιαστικά με την κίνησή τους να δώσουν τα κλειδιά του πρωταθλήματος στην ΕΟΚ και προσωπικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, όχι απλά ισχυροποίησαν στον μέγιστο βαθμό τον κατά τον Θανάση Γιαννακόπουλο «θεό του μπάσκετ» αλλά επί της ουσίας παραδέχθηκαν πως όλα όσα έγιναν επί τη παρουσία τους και με τη δική τους ισόποση ευθύνη την τελευταία 8ετία οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση της λίγκας.
Η επόμενη μέρα θέλει σύμφωνα με πληροφορίες νέο πρόεδρο στον ΕΣΑΚΕ (που δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να… καταργηθεί θεσμικά) με τους παράγοντες των ομάδων και την ΕΟΚ να αναζητούν τη φόρμουλα για την καθαίρεση του Οικονομίδη κάτι που θα γίνει άμεσα. Ηδη ακούγεται δειλά-δειλά και το όνομα του αντικαταστάτη του που λέγεται ότι ίσως είναι ο μεγαλομέτοχος του Πανιώνιου Ηλίας Λιανός ο οποίος χαίρει της απολύτου εκτίμησης του Βασιλακόπουλου (με τον οποίο μάλιστα προ λίγων ημερών είχε προσωπική μυστική συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ), έπαιξε σημαντικό ρόλο στις «κινητοποιήσεις» των ΚΑΕ τον τελευταίο μήνα όταν και επαναδραστηριοποιήθηκε στα διοικητικά των κυανέρυθρων και είναι και πρόσωπο κοινής αποδοχής από τους «μεγάλους». Σημειολογικά και μόνο, δε, η παρουσία του στην πρώτη γραμμή των καθήμενων στη συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στους εκπρόσωπους του Ολυμπιακού (Αγγελόπουλος, Σκυνδίλιας, Σταυρόπουλος) και του Παναθηναίκού (Θ.Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος) σήμαινε πάρα πολλά…

2 σχόλια:

  1. Στην Αμερικη ο κοσμος που ασχολειται & παρακολουθει μπασκετ,το κανει λογω πολλων αλλων λογων & σιγουρα οχι επειδη οι ιδιοκτητες των ομαδων αποτελουν θελγητρα..
    Ειχα διαβασει καποτε μια συνεντευξη ενος παικτη των Ροκετς(αν θυμαμαι καλα),που ελεγε οτι ουδεποτε ειχε συναντηθει με τον ιδιοκτητη της ομαδας..
    Περαν ορισμενων εξαιρεσεων,οι περισσοτεροι ιδιοκτητες εχουν low profile & δεν εμφανιζονται συστηματικα,ως οι επι παντος επιστητου παντογνωστες,ουτε διατυμπανιζουν οτι ξοδευουν τα ωραια τους εκατομμυριακια..
    Ο κοσμος βλεπει μπασκετ,πληρωνει εισιτηρια,αγοραζει φανελες κ.ο.κ.,διοτι οι πραγματικοι πρωταγωνιστες του προιοντος ειναι οι παικτες...με τους προπονητες να επονται..
    Οι εγκατατασεις,τα γηπεδα & οι παρεχομενες υπηρεσιες ειναι επισης εξαιρετικες.
    Προσφερεται-παρεχεται δηλαδη μια πολυ ελκυστικη εναλλακτικη δυνατοτητα του πως καποιος μπορει να περασει καλα & να ξοδεψει τα χρηματα του.
    Οταν & στην Ελλαδα το αντιληφθουν οι προεδροι των ομαδων,τοτε θα προχωρησει το μπασκετ & θα βγει απ το τελμα στο οποιο εχει περιελθει.
    Μεχρι τοτε......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανωνυμος
    Η συνέντευξη που θυμάσαι δεν ήταν άλλου παρά του... Σπανούλη! Πολύ σωστά όσα γράφεις, πολύ λάθος η προσπάθεια... σύγκρισης δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Δεν είμαστε ούτε ποτέ θα γίνουμε ΝΒΑ (με τα καλά του και τα κακά του) τοσο ως οργάνωση όσο και (κυρίως) ως νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails