Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Λοκ-άουτ τέλος. Ποιοι "Ευρωπαίοι" μένουν, ποιοι φεύγουν


Χαρήκαμε που σας… είδαμε, ραντεβού το καλοκαίρι για τις διακοπές… Το ΝΒΑ όπως ήδη θα γνωρίζετε πρόκειται να ξεκινήσει ανήμερα Χριστούγεννα ενώ ακριβώς σε 13 μέρες, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα training camp και θα ανοίξει η αγορά των free agents. Στην Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από 40 παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο ή έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τις ομάδες τους έχοντας την οψιόν να το σπάσουν για να επιστρέψουν στο ΝΒΑ. Παίκτες είτε βετεράνοι, είτε ρούκις που επιλέχθηκαν στο τελευταίο ντραφτ του ΝΒΑ. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι παίκτες που μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αποχωρήσουν από τις ομάδες τους και ποιοι θα μείνουν. Δείτε τις πλήρεις και αναλυτικές λίστες…
Πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ψητό.
Ποιοι φεύγουν σίγουρα…
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Παίκτης
Ομάδα
Νικολά Μπατούμ
Νανσί
Τζόρνταν Φάρμαρ
Μακαμπί
Ντανίλο Γκαλινάρι
Μιλάνο
Σέρζε Ιμπάκα
Ρεάλ
Ρούντι Φερνάντεζ
Ρεάλ
Τάι Λόουσον
Ζαλγκίρις Κάουνας
Νικόλα Πέκοβιτς
Παρτιζάν
Ταμπό Σεφολοσά
Φενέρμπαξε/Ούλκερ
Ζαζά Παχούλια
Γαλατασαράι
Κέβιν Σεραφέν
Κάχα Λαμποράλ
Γκόραν Ντράγκιτς
Κάχα Λαμποράλ
TJ Φορντ
ΚΚ Ζάγκρεμπ
Ντάνι Γκριν
Ολίμπια Λουμπλιάνα
EUROCUP
Παίκτης
Ομάδα
Τιμοφέι Μοζγκόφ
Χίμκι
Τόνι Πάρκερ
Βιλερμπάν
Ρόνι Τουριάφ
Βιλερμπάν
Τιάγο Σπλίτερ
Βαλένθια
Τσέις Μπούντινγκερ
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Τζεφ Αντριεν
Μπενετόν Τρεβίζο
Ε’Ταούν Μουρ
Μπενετόν Τρεβίζο
Νταρνέλ Τζάκσον
Ντόνετσκ
Τζον Λέουερ
Φρανκφούρτη
Πάπε Σι
Γκραβελίν
Νικόλα Βούτσεβιτς
Μπουντούτσνοστ
ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παίκτης
Ομάδα
Ντερόν Ουίλιαμς
Μπεσικτάς
Σεμίχ Ερντέν
Μπεσικτάς
Μεμέτ Οκούρ
Τουρκ Τέλεκομ Αγκυρας
Μπορίς Ντιαό
Μπορντό
Αλέξις Αζινσά
Τουλόν
Κρεγκ Μπρέικινς
Μακαμπί Ασντόντ
Κριστιάν Εγιένγκα
Μπανταλόνα
Ταϊρέκ Εβανς
Βίρτους Ρόμα
Λαβόι Αλεν
Στρασβούργο
Τζάστιν Χάρπερ
Στρασβούργο
Σουντιάτα Γκέινς
Αρμια Τιφλίδας
Ιάν Μαινμί
Χάβρη
Κάιλ Σινγκλέρ
Αλικάντε
Ρόμπερτ Βέιντεν
Νίτρα

Ποιοι ενδέχεται να φύγουν…
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Παίκτης
Ομάδα
Αντρέι Κιριλένκο
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Νέναντ Κρστιτς
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ερσάν Ιλιασόβα
Αναντολού Εφές

Εδώ να επισημάνουμε τα εξής: Και οι τρεις παραπάνω παίκτες είναι free agent. Ο Κιριλένκο έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ με όρο επιστροφής στο ΝΒΑ αν βρει καλύτερο συμβόλαιο. Λογικά αυτό θα συμβεί μιας και μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους φόργουορντ στο ΝΒΑ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ερσάν Ιλιασόβα ο οποίος όμως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να παραμείνει στην Εφές. Οσο για τον Νέναντ Κρστιτς, ο όρος στο συμβόλαιό του αναφέρει ότι θα φύγει από την ΤΣΣΚΑ μόνο αν βρει 2ετές συμβόλαιο (ή μεγαλύτερο) από ανταγωνιστική ομάδα που να «χτυπάει» τίτλο, δηλαδή κάποια από τις 8-10 κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.
Υπάρχουν φυσικά και παίκτες που λογικά θα μείνουν στην Ευρώπη αφού δεν έχουν opt-out για ΝΒΑ. Όπως οι Σόνι Γουίμς (Ζαλγκίρις), Εϊσι Λόου (Παρτιζάν), Ντέιβιντ Αντερσεν (Σιένα), Τζόεϊ Ντόρσεϊ (Κάχα Λαμποράλ), Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς (Μπολόνια), Που Τζίτερ (Μπανταλόνα), Κρις Κουίν (Χίμκι Μόσχας), Μπράιαν Σκαλαμπρίνε (Μπενετόν Τρεβίζο), Μουσταφά Σακούρ (Καζάλε), Ντάριους Σονγκάιλα (Γαλατασαράι), Σάσα Βούγιατσιτς (Εφές) και μερικοί ακόμη.

Τέλος να σημειωθεί ότι δύο ακόμη παίκτες, οι Λιθουανοί Ντονάτας Μοτιεγιούνας και Γιόνας Βαλαντσιούνας που επιλέχθηκαν στο καλοκαιρινό ντραφτ του ΝΒΑ δεσμεύονται με συμβόλαιο με Μπενετόν (παίζει δανεικός στην πολωνική Προκόμ) και Λιέτουβος Ρίτας αντίστοιχα και τουλάχιστον την τρέχουσα σεζόν θα παραμείνουν στην Ευρώπη σε αντίθεση με τον Νικόλα Βούτσεβιτς ο οποίος προέρχεται από κολέγιο και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

7 σχόλια:

  1. Ο Ιλιασόβα δεν είναι ακριβώς free agent, έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μπακς. Νομίζω πως οι Μπακς έχουν την δυνατότητα να το μετατρέψουν σε εγγυημένο και να τον φωνάξουν πίσω. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια...

    Είσαι σίγουρος πως ο Ντάνι Γκριν δεν έχει υπογράψει κλειστό συμβόλαιο; Και ο Μοτεγιούνας είναι ένα θέμα, από τη στιγμή που έγινε ντραφτ 1ου γύρου φέτος.

    Υ.Γ.: Ο Ιβάνοβιτς και ο Κερεχέτα πρέπει να κλαίνε με μαύρο δάκρυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ιλιασόβα είναι ελεύθερος και θέλει να μεινει Τουρκία. Ετσι λέει... Ο Γκριν έχει opt-out. Αλλωστε ήταν ο λόγος που δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός. Μοτιεγιούνας και Βαλαντσιούνας είναι ξεχωριστές περιπτώσεις, ήδη έκανα σχετικό update. Ο Κερεχέτα ήδη ξεκίνησε ατομικές... Ψηλό παλικάρι είναι, θα γίνει αμέσως βασικός γιατί με 5αρι τον Τελέτοβιτς δεν πας ούτε μέχρι τα βλάχικα της Βάρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μοτιεγιουνας περισυ απεσυρε την υποψηφιοτητα του στο ντραφτ 2010 & το συμβολαιο του με την Μπενετον ειχε ορο να παραμεινει 2 χρονια στην Ευρωπη, αν δεν κανω λαθος.

    ΥΓ: Που εξαφανιστηκες ρε ΠΑΝΤΟΦΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρήκα ένα αξιόλογο άρθρο για το τί κέρδισαν οι ΝΒΑερς από την Ευρώπη ,το ζήτημα είναι αν τελικά κέρδισε κάτι η Ευρώπη ή όπου αλλού έπαιξαν.Εννοώ από στατιστικά μέχρι αγωνιστικά...

    υ.γ.
    μπορείς να μας προσφέρεις την γνώση σου για το πού αλλού (π.χ Κίνα) έπαιξαν οι ΝΒΑερς;Πέραν των παλινοστούντων {sic!} γηγενών.ΤΗΑΝΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΠιΖήτα
    Στην Κίνα έπαιξαν: JR Σμιθ, Γουίλσον Τσάντλερ, Ααρον Μπρουκς (1-2 ματς), Πάτρικ Μιλς και μερικοί ακόμη "δευτεροκλασάτοι". Στην Αργεντινή έπαιξε ο Αντρές Νοτσιόνι. Στη Βραζιλία ο Λεάντρο Μπαρμπόσα. Στην Αυστραλία (εκτός από την Κίνα) έπαιξε ο Πάτρικ Μιλς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ακόμη πιο αναλυτικά…
    Βραζιλία: Λεάντρο Μπαρμπόσα (Φλαμένγκο)
    Αργεντινή: Αντρές Νοτσιόνι (Πενιαρόλ). Ο Πίτμαν δεν πρόλαβε να πάει στην Ατένας.
    Κίνα: Ααρον Μπρουκς (Γκουανγκτονγκ), Γουίλσον Τσάντλερ (Ζεγιάνγκ), Κένιον Μάρτιν (Ξινγιάνγκ), Πάτρικ Μιλς (Ξινγιάνγκ), Τζος Πάουελ (Λαιονίνγκ), JR Σμιθ (Ζεγιάνγκ), Γι Γιανλιάν (Γκουανγκτόνγκ)
    Ιράν: Χαμέντ Χανταντί (Μελί Χαφάρι)
    Αυστραλία: Πάτρικ Μιλς (Μέλμπουρν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω δεν ξερω ποιοι θα φυγουν, ποιοι θα μεινουν, τι ζημια επαθαν οι ομαδες κτλ...

    αδιαφορω πληρως...

    εγω, απλα ξερω οτι μερικοι απο αυτους τους παικτες, πραγματικα ανεβασαν το επιπεδο των ομαδων τους κ κατα συνεπεια των αγωνων κ εδειξαν πολλοι απο αυτους πως κανουν τη διαφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails